» » Як запекти минтай в духовці?

Як запекти минтай в духовці?

Як запекти минтай в духовці?
Минтай - одна з найбільш знайомих нам риб з дитинства, її ми їли в дитячому садку, школі і взагалі раніше вона була в кожній їдальні. Але можна позбутися стереотипів, приготувавши її будинку, після чого ви зрозумієте, що ця риба може бути зовсім іншою - незвичній і смачною.

Як смачно запекти філе минтая в духовці?


Інгредієнти:

  • філе минтая – 3 шт.;

  • сметана 25% – 250 г;

  • сир напівтвердий – 150 г;

  • кріп – 1/4 пучка;

  • петрушка – 1/4 пучка;

  • гірчиця – 1/2 ч. ложки;

  • гриби – 100 г;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Якщо філе заморожене, його неодмінно розморозьте, добре промийте і зробіть гострим ножем неглибокі діагональні насічки з боку протилежної шкурки якщо така є. Після цього покладіть в один шар, поперчіть, посоліть, також можна скористатися улюбленими спеціями для риби і полийте соком лимона. Потім наріжте пластинками гриби, а гірчицю і сметану з'єднайте і додайте рубану зелень. Соус зі сметани і гірчиці можна підсолити, але з оглядкою на сир, так як він може бути теж дуже солоний.
    Вже промаринованную рибу викладіть знову ж таки одним шаром в посуд, в якому вона і буде готуватися. Тонким шаром промажте соусом, після викладіть гриби, а вже на них викладайте весь залишився соус. Потім посипайте сиром, сиру не шкодуйте, так як крім гастрономічної функції він буде виконувати роль кришки, розтікаючись і запекаясь. У вже розігрітій духовці до 180 градусів минтай готується від 20 до 30 хвилин, звичайно орієнтуйтеся по сирній скоринці, коли остання буде достатньо запеченої, риба напевно вже буде готова.

    Рецепт минтая, запеченого у фользі в духовці з картоплею


    Інгредієнти:

  • минтай – 2 шт.;

  • картопля – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • сир напівтвердий 100 г;

  • кріп – 1/4 пучка;

  • олія оливкова – 50 г;

  • лимон – 1/4 шт.;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Почніть з картоплі, так як саме її підготовка займає найбільше часу. Картоплю очистіть і подрібніть на самій дрібній тертці, але не тієї, що перетворить її в пюреобразную масу.
    І відразу залийте її холодною водою, яку варто ще пару раз поміняти протягом півгодини, це все робиться, щоб вивести крохмаль з картоплі і уникнути її почорніння.
    Тушки минтая без голови натріть перцем, сіллю і якщо захочете спеціями, як всередині так і зовні, після полийте їх соком лимона. Сир заздалегідь подрібніть, скориставшись теркою, а зелень не крупно порубаєте.
    Як запекти минтай в духовці?
    Картопля відкиньте на друшляк і дочекайтеся поки стече вода, потім перекладіть його в глибоку посуд вбийте в нього яйце, додайте сіль і перець, після чого гарненько вимісіть. Цієї картопляно-яєчною сумішшю і нафаршируйте рибу, після окремо покладіть на свій шматок фольги. Зверху рибу злегка полийте маслом, це робиться ще й для того, щоб сир не обсипався, тепер посипте сиром, а вже зверху кропом. Кожну тушку треба загорнути так, щоб не було сполук фольги, ні знизу, ні збоку. Завертайте конвертом, так, щоб сік не витікав. А після запікайте 25 хвилин при температурі 180 градусів, а за 7 хвилин розгорніть конверти і дочекайтеся бажаної скоринки.
    Додав: admin | 28-05-2016, 10:20
    Переглядів: 152