Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Йогурт у термосі - рецепт

Йогурт у термосі - рецепт

28-04-2016, 19:56
695
Йогурт у термосі - рецепт
Напевно всі чули про користь власноруч приготованого натурального домашнього йогурту. Але не всі знають, що зробити його можна, маючи в своєму арсеналі самий звичайний термос . Як правильно реалізувати подібну ідею ми розповімо нижче в наших рецептах.

Як зробити йогурт в домашніх умовах в термосі - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 975 мл;

  • закваска для йогурту – 1 пакетик або згідно інструкції.


  • Приготування
    Для приготування йогурту нам знадобиться термос, переважно з широким горлом і об'ємом не менше одного літра. Незбиране молоко попередньо слід перекип'ятити, а потім дати йому охолонути до температури приблизно сорок-сорок п'ять градусів. Це оптимальні умови для того, щоб бактерії, присутні в заквасці, почали свою активну діяльність.
    Закваску спочатку змішуємо з невеликою порцією молочка і гарненько перемішуємо, а потім з'єднуємо з рештою молоком. Виливаємо заготовку в термос, закриваємо посудину і залишаємо його приблизно на шість годин, або згідно інструкції до закваски, яку ви використовуєте. По закінченні відведеного часу йогурт перекладаємо в підходящу ємність і розташовуємо на полиці холодильника для настоювання і охолодження. Ця процедура безперечно потрібна також для того, щоб зупинити ріст бактерій закваски.

    Рецепт приготування домашнього йогурту в термосі з активии


    Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 975 мл;

  • активиа без добавок – 150 р.


  • Приготування
    При відсутності спеціальної закваски домашній йогурт можна приготувати з активии або ж будь-якого іншого якісного покупного йогурту без різного роду добавок. В цьому випадку, так само як і в попередньому, необхідно перекипяченное молоко охолодити до температури сорок-сорок п'ять градусів, і змішати його з живим готовим йогуртом. Останній повинен повністю розчинитися в молочній основі. Після цього переливаємо заготовку в термос, закорковуємо і залишаємо на п'ять-сім годин.
    Йогурт у термосі - рецепт
    Далі перекладаємо готовий продукт в іншу ємність і даємо охолонути і остаточно оформитися в холодильнику протягом кількох годин.
    Якщо ви використовуєте замість незбираного молока ультрапастеризоване пакетоване, то його можна не кип'ятити, а тільки підігріти до необхідних сприятливих температурних умов.
    Готовий йогурт можна наповнити перед подачею самими різноманітними смаковими добавками, в якості яких можуть бути вимиті, обсушені і подрібнені сухофрукти , шматочки свіжих або консервованих фруктів чи ягід, а також кукурудзяні пластівці та інші подібні добавки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити домашній йогурт?
    Як зробити домашній йогурт?
    Зробити натуральний домашній йогурт зовсім не клопітно. Знаючи головні особливості його приготування можна обійтися навіть без спеціальної техніки -
    Як зробити йогурт вдома?
    Як зробити йогурт вдома?
    Зробити домашній натуральний йогурт зовсім не клопітно, навіть без використання кухонної техніки. Тому далі детально опишемо кілька базових способів
    Рецепт йогурту
    Рецепт йогурту
    Не секрет, що магазинні продукти значно поступаються в якості домашнім аналогам, особливо це стосується молочної продукції. Далі опишемо кілька
    Йогурт без йогуртниці в домашніх умовах - рецепт
    Йогурт без йогуртниці в домашніх умовах - рецепт
    Багато господині побоюються готувати домашні йогурти, не маючи спеціального приладу. Але, якщо уважно вивчити нашу статтю і слідувати всім зрозуміло
    Домашній йогурт в мультиварці
    Домашній йогурт в мультиварці
    Незамінна помічниця мультиварка з легкістю справляється з приготуванням різноманітних незвичайних страв, і далі ми опишемо, як цим домашнім приладом
    Закваска для йогурту в домашніх умовах
    Закваска для йогурту в домашніх умовах
    Навіть сама яскрава упаковка і солодкий смак магазинного йогурту не здатні залучити їдця, попробовавшего одного разу натуральний, домашній продукт.