Рецепт йогурту
Існує думка, що магазинні йогурти в рази менш корисні, ніж ті, що готуються в домашніх умовах за допомогою заквасок або інших джерел кисломолочних бактеріальних культур. Якщо ви дотримуєтеся такої ж думки, то рецепти йогурту з цієї статті, напевно послужать вам хорошу службу.
Йогуртниця – корисний девайс виключно для тих, хто регулярно готує домашні йогурти і робить це в досить великих обсягах. Якщо у вашому розпорядженні є цей нехитрий пристрій, то готувати йогурт з його допомогою буде простіше простого.
Ніякого конкретного рецепту приготування в даному випадку немає, все залежить від вашої закваски і тих вказівок, що написано в інструкції до неї. Розрахуйте кількість молока на порцію закваски, слідуючи вказівкам з цієї інструкції. Якщо використовуєте домашнє молоко, то попередньо прокип'ятіть його і охолодіть до необхідної температури, оптимальної для розвитку бактеріальної культури, зазвичай вона лежить в межах 35-40 градусів. Закваску розводять в порції теплого молока, збовтують і виливають суміш до решти молока. Після перемішування, майбутній йогурт розливають по банках і залишають в йогуртниці на 7-9 годин.
Альтернативою йогуртниці може стати мультиварка, в якій також можливо дотримуватися задану температуру певну кількість часу.
Інгредієнти:
молоко - 1 л;
«живий» йогурт - 100 р.
Приготування
Підігрів пастеризоване молоко до температури 40 градусів, розведіть в ньому порцію йогурту з живою бактеріальною культурою в складі. Після ретельного перемішування розлийте йогурт по банках, додайте їх в мультиварці і залийте водою з температурою 40 градусів до мітки. Накрийте кришку мультиварки і залиште йогурт в режимі «Підігрів» на 20 хвилин. Вимкніть режим і дайте йогурту дійти до готовності протягом 8 годин.
Підтримувати оптимальну для розмноження бактерій температуру можна і в термосі. Підігрів молоко до 40 градусів і розвівши в ньому бактеріальну закваску, перелийте суміш у термос і щільно закрийте. Залиште на 6-8 годин, після чого охолодіть.
Розведіть бактеріальну закваску в теплому молоці і помістіть ємність з сумішшю в наповнений 40-градусною водою деко. Розігрійте духовку до 50 градусів і вимкніть. Через годину повторіть процедуру, а потім і ще раз. Після, поставте йогурт охолонути перед зняттям проби.
Як робити йогурт в йогуртниці – рецепт
Йогуртниця – корисний девайс виключно для тих, хто регулярно готує домашні йогурти і робить це в досить великих обсягах. Якщо у вашому розпорядженні є цей нехитрий пристрій, то готувати йогурт з його допомогою буде простіше простого.
Ніякого конкретного рецепту приготування в даному випадку немає, все залежить від вашої закваски і тих вказівок, що написано в інструкції до неї. Розрахуйте кількість молока на порцію закваски, слідуючи вказівкам з цієї інструкції. Якщо використовуєте домашнє молоко, то попередньо прокип'ятіть його і охолодіть до необхідної температури, оптимальної для розвитку бактеріальної культури, зазвичай вона лежить в межах 35-40 градусів. Закваску розводять в порції теплого молока, збовтують і виливають суміш до решти молока. Після перемішування, майбутній йогурт розливають по банках і залишають в йогуртниці на 7-9 годин.
Йогурт в домашніх умовах – рецепт в мультиварці
Альтернативою йогуртниці може стати мультиварка, в якій також можливо дотримуватися задану температуру певну кількість часу.
Інгредієнти:
Приготування
Підігрів пастеризоване молоко до температури 40 градусів, розведіть в ньому порцію йогурту з живою бактеріальною культурою в складі. Після ретельного перемішування розлийте йогурт по банках, додайте їх в мультиварці і залийте водою з температурою 40 градусів до мітки. Накрийте кришку мультиварки і залиште йогурт в режимі «Підігрів» на 20 хвилин. Вимкніть режим і дайте йогурту дійти до готовності протягом 8 годин.
Як зробити домашній йогурт в термосі – рецепт
Підтримувати оптимальну для розмноження бактерій температуру можна і в термосі. Підігрів молоко до 40 градусів і розвівши в ньому бактеріальну закваску, перелийте суміш у термос і щільно закрийте. Залиште на 6-8 годин, після чого охолодіть.
Йогурт в духовці – рецепт
Розведіть бактеріальну закваску в теплому молоці і помістіть ємність з сумішшю в наповнений 40-градусною водою деко. Розігрійте духовку до 50 градусів і вимкніть. Через годину повторіть процедуру, а потім і ще раз. Після, поставте йогурт охолонути перед зняттям проби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашній йогурт без йогуртниці – рецепт
У приготуванні натурального йогурту немає нічого складного. Головне - знати основні моменти, які далі докладно описані. До того ж немає необхідності
Як зробити домашній йогурт?
Зробити натуральний домашній йогурт зовсім не клопітно. Знаючи головні особливості його приготування можна обійтися навіть без спеціальної техніки -
Йогурт у термосі - рецепт
Навіть не маючи спеціальної кухонної техніки, йогурт можна приготувати без клопоту. Далі розповімо, як правильно зробити це незрівнянне ласощі в
Як зробити йогурт в домашніх умовах?
Якщо ви не є шанувальником магазинних молочних продуктів, то описані далі рецепти безсумнівно вам сподобаються. Розповімо, як зробити власноруч
Як приготувати йогурт в йогуртниці?
Йогуртниця - дуже корисне придбання для вашої кухні, адже з її допомогою можна готувати не тільки домашній йогурт, але і кефір, ряжанку, сметану і
Фруктовий йогурт
Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх