Вернуться назад Распечатать

Рецепт йогурту

Рецепт йогурту
Існує думка, що магазинні йогурти в рази менш корисні, ніж ті, що готуються в домашніх умовах за допомогою заквасок або інших джерел кисломолочних бактеріальних культур. Якщо ви дотримуєтеся такої ж думки, то рецепти йогурту з цієї статті, напевно послужать вам хорошу службу.

Як робити йогурт в йогуртниці – рецепт


Йогуртниця – корисний девайс виключно для тих, хто регулярно готує домашні йогурти і робить це в досить великих обсягах. Якщо у вашому розпорядженні є цей нехитрий пристрій, то готувати йогурт з його допомогою буде простіше простого.
Ніякого конкретного рецепту приготування в даному випадку немає, все залежить від вашої закваски і тих вказівок, що написано в інструкції до неї. Розрахуйте кількість молока на порцію закваски, слідуючи вказівкам з цієї інструкції. Якщо використовуєте домашнє молоко, то попередньо прокип'ятіть його і охолодіть до необхідної температури, оптимальної для розвитку бактеріальної культури, зазвичай вона лежить в межах 35-40 градусів. Закваску розводять в порції теплого молока, збовтують і виливають суміш до решти молока. Після перемішування, майбутній йогурт розливають по банках і залишають в йогуртниці на 7-9 годин.

Йогурт в домашніх умовах – рецепт в мультиварці


Альтернативою йогуртниці може стати мультиварка, в якій також можливо дотримуватися задану температуру певну кількість часу.
Інгредієнти:

  • молоко - 1 л;

  • «живий» йогурт - 100 р.


  • Приготування
    Підігрів пастеризоване молоко до температури 40 градусів, розведіть в ньому порцію йогурту з живою бактеріальною культурою в складі. Після ретельного перемішування розлийте йогурт по банках, додайте їх в мультиварці і залийте водою з температурою 40 градусів до мітки. Накрийте кришку мультиварки і залиште йогурт в режимі «Підігрів» на 20 хвилин. Вимкніть режим і дайте йогурту дійти до готовності протягом 8 годин.

    Як зробити домашній йогурт в термосі – рецепт


    Підтримувати оптимальну для розмноження
    Рецепт йогурту
    бактерій температуру можна і в термосі. Підігрів молоко до 40 градусів і розвівши в ньому бактеріальну закваску, перелийте суміш у термос і щільно закрийте. Залиште на 6-8 годин, після чого охолодіть.

    Йогурт в духовці – рецепт


    Розведіть бактеріальну закваску в теплому молоці і помістіть ємність з сумішшю в наповнений 40-градусною водою деко. Розігрійте духовку до 50 градусів і вимкніть. Через годину повторіть процедуру, а потім і ще раз. Після, поставте йогурт охолонути перед зняттям проби.