Вернуться назад Распечатать

Йогурт у термосі - рецепт

Йогурт у термосі - рецепт
Напевно всі чули про користь власноруч приготованого натурального домашнього йогурту. Але не всі знають, що зробити його можна, маючи в своєму арсеналі самий звичайний термос . Як правильно реалізувати подібну ідею ми розповімо нижче в наших рецептах.

Як зробити йогурт в домашніх умовах в термосі - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 975 мл;

  • закваска для йогурту – 1 пакетик або згідно інструкції.


  • Приготування
    Для приготування йогурту нам знадобиться термос, переважно з широким горлом і об'ємом не менше одного літра. Незбиране молоко попередньо слід перекип'ятити, а потім дати йому охолонути до температури приблизно сорок-сорок п'ять градусів. Це оптимальні умови для того, щоб бактерії, присутні в заквасці, почали свою активну діяльність.
    Закваску спочатку змішуємо з невеликою порцією молочка і гарненько перемішуємо, а потім з'єднуємо з рештою молоком. Виливаємо заготовку в термос, закриваємо посудину і залишаємо його приблизно на шість годин, або згідно інструкції до закваски, яку ви використовуєте. По закінченні відведеного часу йогурт перекладаємо в підходящу ємність і розташовуємо на полиці холодильника для настоювання і охолодження. Ця процедура безперечно потрібна також для того, щоб зупинити ріст бактерій закваски.

    Рецепт приготування домашнього йогурту в термосі з активии


    Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 975 мл;

  • активиа без добавок – 150 р.


  • Приготування
    При відсутності спеціальної закваски домашній йогурт можна приготувати з активии або ж будь-якого іншого якісного покупного йогурту без різного роду добавок. В цьому випадку, так само як і в попередньому, необхідно перекипяченное молоко охолодити до температури сорок-сорок п'ять градусів, і змішати його з живим готовим йогуртом. Останній повинен повністю розчинитися в молочній основі. Після цього переливаємо заготовку в термос, закорковуємо і залишаємо на п'ять-сім годин.
    Йогурт у термосі - рецепт
    Далі перекладаємо готовий продукт в іншу ємність і даємо охолонути і остаточно оформитися в холодильнику протягом кількох годин.
    Якщо ви використовуєте замість незбираного молока ультрапастеризоване пакетоване, то його можна не кип'ятити, а тільки підігріти до необхідних сприятливих температурних умов.
    Готовий йогурт можна наповнити перед подачею самими різноманітними смаковими добавками, в якості яких можуть бути вимиті, обсушені і подрібнені сухофрукти , шматочки свіжих або консервованих фруктів чи ягід, а також кукурудзяні пластівці та інші подібні добавки.