Напевно всі чули про користь власноруч приготованого натурального домашнього йогурту. Але не всі знають, що зробити його можна, маючи в своєму арсеналі самий звичайний термос . Як правильно реалізувати подібну ідею ми розповімо нижче в наших рецептах.
Як зробити йогурт в домашніх умовах в термосі - рецепт
Інгредієнти: молоко незбиране – 975 мл; закваска для йогурту – 1 пакетик або згідно інструкції. Приготування Для приготування йогурту нам знадобиться термос, переважно з широким горлом і об'ємом не менше одного літра. Незбиране молоко попередньо слід перекип'ятити, а потім дати йому охолонути до температури приблизно сорок-сорок п'ять градусів. Це оптимальні умови для того, щоб бактерії, присутні в заквасці, почали свою активну діяльність.
Закваску спочатку змішуємо з невеликою порцією молочка і гарненько перемішуємо, а потім з'єднуємо з рештою молоком. Виливаємо заготовку в термос, закриваємо посудину і залишаємо його приблизно на шість годин, або згідно інструкції до закваски, яку ви використовуєте. По закінченні відведеного часу йогурт перекладаємо в підходящу ємність і розташовуємо на полиці холодильника для настоювання і охолодження. Ця процедура безперечно потрібна також для того, щоб зупинити ріст бактерій закваски.
Рецепт приготування домашнього йогурту в термосі з активии
Інгредієнти: молоко незбиране – 975 мл; активиа без добавок – 150 р. Приготування При відсутності спеціальної закваски домашній йогурт можна приготувати з активии або ж будь-якого іншого якісного покупного йогурту без різного роду добавок. В цьому випадку, так само як і в попередньому, необхідно перекипяченное молоко охолодити до температури сорок-сорок п'ять градусів, і змішати його з живим готовим йогуртом. Останній повинен повністю розчинитися в молочній основі. Після цього переливаємо заготовку в термос, закорковуємо і залишаємо на п'ять-сім годин.
Далі перекладаємо готовий продукт в іншу ємність і даємо охолонути і остаточно оформитися в холодильнику протягом кількох годин.
Якщо ви використовуєте замість незбираного молока ультрапастеризоване пакетоване, то його можна не кип'ятити, а тільки підігріти до необхідних сприятливих температурних умов.
Готовий йогурт можна наповнити перед подачею самими різноманітними смаковими добавками, в якості яких можуть бути вимиті, обсушені і подрібнені сухофрукти , шматочки свіжих або консервованих фруктів чи ягід, а також кукурудзяні пластівці та інші подібні добавки.