Пісочне печиво з варенням
Домашнє печиво з варенням - один з тих рідкісних рецептів, здатних чарівним чином повернути нас у дитинство. Якщо в холодильнику сиротливо загубилася баночка з вже засахаренним від давності варенням, і ви залишили всяку надію згодувати його домашнім, такі печеньки врятують вашу репутацію дбайливою господині. Та й для тесту потрібні лише найпростіші продукти, навіть масло можна замінити маргарином.
Рецепт шоколадно-пісочного печива з малиновим варенням
Інгредієнти:
масло вершкове - 150 г;
цукор - 100 г;
борошно - 1 ст.;
мигдаль - 1/3 ст.;
какао-порошок - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.;
сіль - 1 щіпка.
Для прошарку:
варення малинове - 1/2 ст.;
желатин - 1/2 ст. ложки.
Приготування
Масло кімнатної температури розтираємо з цукром. Вбиваємо яйце, трохи солимо і перемішуємо. Поступово вводимо просіяне борошно з какао. В кінці додаємо подрібнений в крихту мигдаль і замішуємо тісто. Трохи присипаємо борошном, якщо буде занадто липнути до рук. Скачуємо тісто в кулю, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник мінімум на 2 години. Потім дістаємо і даємо тісту трохи підрости. Розкачуємо в тоненький пласт товщиною 3 мм Спеціальними формочками або просто за допомогою чарки вирізаємо печеньки і викладаємо їх на застелений пергаментом деко. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
Тим часом висипаємо желатин в склянку і на третину заливаємо холодною водою. Залишаємо хвилин на 10 розбухнути. Прогріваємо на середньому вогні малинове варення і вводимо в нього желатин. Коли суміш охолоне, можна промащувати печенюшки і склеювати їх попарно. Печиво з желейною начинкою з малинового варення готово!
Інгредієнти:
борошно - 400 г;
масло вершкове - 200 г;
яйце - 1 шт.;
цукор - 1/2 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
варення - 1 ст.
Приготування
Яйце розтираємо з цукром, додаємо розпушувач і розтоплене вершкове масло. Поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто. Ділимо його на 2 частини, примерно1:2. Менший шматок загортаємо у плівку і ставимо на 15 хвилин у холодильник. Тісто розгортаємо в пласт і викладаємо на застелений пергаментом деко так, щоб по краю утворилися бортики. Зверху викладаємо шар варення. Краще, якщо воно буде з кислинкою, смородинове підійде ідеально. Присипаємо корж крихтою тесту з холодильника і відправляємо на півгодини в розігріту до 160 градусів духовку. Потім збільшуємо вогонь до 200 градусів і даємо печінкою підрум'янитися ще 5 хвилин. А коли воно охолоне, ділимо на порційні шматочки.
Інгредієнти:
варення - 2 ст.;
борошно - 1 кг;
маргарин - 250 г;
сметана - 1 ст.;
олія (рафінована) - 2 ст. ложки;
пудра цукрова - 1/2 ст.;
сода - 1/2 ложки;
оцет - 1/2 ч. ложки;
ванілін - 1 щіпка.
Приготування
Розтоплюємо Маргарин, даємо трохи охолонути і змішуємо зі сметаною. Додаємо соду, гашену оцтом, ванілін. Поступово вводимо просіяне борошно. Замішуємо м'яке, еластичне тісто. Ділимо його на 6 частин. Кожну по черзі розгортаємо в тонкий прямокутний пласт товщиною 2 мм і розрізаємо на рівні квадрати зі стороною 5-6 див. В середину кладемо трохи варення, закриваємо його по діагоналі так, щоб вийшов трикутник. Краї притискаємо виделкою - та варення не потече, і печиво стане схоже на «гусячі лапки». Викладаємо його на змащений маслом і присипану борошном деко і запікаємо півгодини в духовці при 180 градусах, поки не підрум'яняться. Готове печиво посипаємо цукровою пудрою.
Рецепт шоколадно-пісочного печива з малиновим варенням
Інгредієнти:
Для прошарку:
Приготування
Масло кімнатної температури розтираємо з цукром. Вбиваємо яйце, трохи солимо і перемішуємо. Поступово вводимо просіяне борошно з какао. В кінці додаємо подрібнений в крихту мигдаль і замішуємо тісто. Трохи присипаємо борошном, якщо буде занадто липнути до рук. Скачуємо тісто в кулю, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник мінімум на 2 години. Потім дістаємо і даємо тісту трохи підрости. Розкачуємо в тоненький пласт товщиною 3 мм Спеціальними формочками або просто за допомогою чарки вирізаємо печеньки і викладаємо їх на застелений пергаментом деко. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
Тим часом висипаємо желатин в склянку і на третину заливаємо холодною водою. Залишаємо хвилин на 10 розбухнути. Прогріваємо на середньому вогні малинове варення і вводимо в нього желатин. Коли суміш охолоне, можна промащувати печенюшки і склеювати їх попарно. Печиво з желейною начинкою з малинового варення готово!
Як приготувати віденське печиво з варенням?
Інгредієнти:
Приготування
Яйце розтираємо з цукром, додаємо розпушувач і розтоплене вершкове масло. Поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто. Ділимо його на 2 частини, примерно1:2. Менший шматок загортаємо у плівку і ставимо на 15 хвилин у холодильник. Тісто розгортаємо в пласт і викладаємо на застелений пергаментом деко так, щоб по краю утворилися бортики. Зверху викладаємо шар варення. Краще, якщо воно буде з кислинкою, смородинове підійде ідеально. Присипаємо корж крихтою тесту з холодильника і відправляємо на півгодини в розігріту до 160 градусів духовку. Потім збільшуємо вогонь до 200 градусів і даємо печінкою підрум'янитися ще 5 хвилин. А коли воно охолоне, ділимо на порційні шматочки.
Як спекти розсипчасте печиво з варенням?
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплюємо Маргарин, даємо трохи охолонути і змішуємо зі сметаною. Додаємо соду, гашену оцтом, ванілін. Поступово вводимо просіяне борошно. Замішуємо м'яке, еластичне тісто. Ділимо його на 6 частин. Кожну по черзі розгортаємо в тонкий прямокутний пласт товщиною 2 мм і розрізаємо на рівні квадрати зі стороною 5-6 див. В середину кладемо трохи варення, закриваємо його по діагоналі так, щоб вийшов трикутник. Краї притискаємо виделкою - та варення не потече, і печиво стане схоже на «гусячі лапки». Викладаємо його на змащений маслом і присипану борошном деко і запікаємо півгодини в духовці при 180 градусах, поки не підрум'яняться. Готове печиво посипаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочний пиріг з варенням
Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам
Фігурне печиво
Іноді так хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось незвичайним, оригінальним і смачненьким. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудове
Печиво з варенням
Печиво з варенням - просте і смачне ласощі з дитинства. Пропонуємо вам кілька рецептів цієї дивовижної солодощі до чашки чаю в колі сім'ї. Готові,
Печиво з повидлом
Якщо ви любите повидло, тоді пропонуємо вам зробити дивовижні печеньки з цієї солодкістю. Випічка вийде надзвичайно смачною і розсипчастою і чудово
Печиво з какао
Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І
Печиво з шоколадного масла
Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів