Рецепт пісочного тіста для печива
Рецептура печиво з пісочного тіста вкрай проста. Саме за це його так люблять початківці господині. Головне, запам'ятати пропорції - 1:2:3 - одна частина цукру, дві частини жиру і три частини борошна. Швидко замішуємо тісто і ховаємо його на півгодини в холодильник. І все! Пісочне печиво випікається також лічені хвилини. Але все ж зловживати цим домашнім ласощами не варто - з-за високого вмісту жиру воно дуже калорійне!
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
цукор - 100 г;
вода - 125 мл;
олія (рафінована) - 125 мл;
сіль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Борошно просіваємо і змішуємо з цукром. У чашу блендера вливаємо крижану! воду і рослинне масло. Додаємо сіль і збиваємо масу в пишну білу піну. Виливаємо її в суху борошняну суміш і замішуємо м'яке, еластичне тісто. Можливо, борошна знадобитися трохи більше, ніж вказано в рецепті. Скачуємо тісто в кулю, загортаємо в харчову плівку і ховаємо в холодильник. Через півгодини його можна розкачати, вирізати фігурки (ласуни можуть додатково присипати їх цукром і випікати пісочні печеньки .
Інгредієнти:
борошно - 300 г;
сир - 300 г;
цукор - 200 г;
масло вершкове - 150 г;
розпушувач - 1 ст. ложка.
Приготування
Змішуємо сир з розм'якшеним маслом. Додаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто і ховаємо його на півгодини в холодильник. Після розгортаємо в пласт товщиною трохи більше сантиметра, вирізаємо печенюшки, щедро присипаємо їх цукром і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікається таке печиво з сиру всього півгодини при температурі 200 градусів.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 315 г;
яйце - 1 шт.;
мед - 3 ст. ложки;
цукор - 100 г;
масло вершкове - 125 г;
імбир - 2 ч. ложки;
кориця - 1 ч. ложка;
горіх мускатний - 1 ч. ложка;
сода - 1 ч. ложка;
сіль - 1 щіпка.
Для глазурі:
цукор - 100 г;
білок яєчний - 1 шт.;
кислота лимонна - 1 щіпка.
Приготування
Пісочне тісто для святкового печива готуємо з вечора. На водяній бані розтоплюємо масло з медом. Додаємо соду, тертий імбир, корицю і мускатний горіх. У просіяне з сіллю борошно додаємо цукор і вбиваємо яйце. Вимішуємо і з'єднуємо з медово-масляною масою. Готове тісто загортаємо у плівку і залишаємо на ніч в холодильнику.
З картону вирізаємо шаблони - кола діаметром 253.556 785 см і різьблений листочок довжиною 8 див. Тісто швидко розкачуємо товщиною 4 мм. Гострим ножем, за шаблоном вирізаємо фігурки (врахуйте, що на один дзвіночок знадобитися 2 листки). Товстою ручкою по центру кожного кола і на кінці листочків продавлюємо отвори. Випікаємо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
А поки вони остигають, приготуємо глазур. Холодний білок збиваємо з цукром до міцних піків і додаємо розведену у чайній ложці води лимонну кислоту (можна просто взяти ложку лимонного соку). З допомогою кондитерського шприца розмальовуємо кружечки і листочки глазур'ю, а коли вона застигне, починаємо збирати «дзвіночки».
Для цього подарункову стрічку (завдовжки не менше 70 см) пропускаємо через отвір самого маленького кільця, вирівнюємо посередині і з'єднуємо кінці стрічки. Тепер, як пірамідку, нанизуємо кола, починаючи від самого великого. Потім, крізь кожен кінець стрічки протягуємо по листку і зав'язуємо красивим бантом. Все, можна дзвіночки на ялинку вішати, а можна загорнути в прозорий папір і подарувати друзям на Новий рік!
Інгредієнти:
борошно - 150 г;
масло вершкове - 100 г;
цукор - 50 г;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Розм'якшене масло збиваємо з цукром і дрібкою солі. Поступово додаючи борошно, замішуємо тісто. Мінімум на півгодини відправляємо його на холод. А саме приготування печива з такого пісочного тіста займе всього 10-15 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів. Доводимо до золотистого кольору і виймаємо, перетримувати його не варто.
Рецепт пісного пісочного тіста для печива
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо і змішуємо з цукром. У чашу блендера вливаємо крижану! воду і рослинне масло. Додаємо сіль і збиваємо масу в пишну білу піну. Виливаємо її в суху борошняну суміш і замішуємо м'яке, еластичне тісто. Можливо, борошна знадобитися трохи більше, ніж вказано в рецепті. Скачуємо тісто в кулю, загортаємо в харчову плівку і ховаємо в холодильник. Через півгодини його можна розкачати, вирізати фігурки (ласуни можуть додатково присипати їх цукром і випікати пісочні печеньки .
Пісочне тісто з сиром для печива
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо сир з розм'якшеним маслом. Додаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто і ховаємо його на півгодини в холодильник. Після розгортаємо в пласт товщиною трохи більше сантиметра, вирізаємо печенюшки, щедро присипаємо їх цукром і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікається таке печиво з сиру всього півгодини при температурі 200 градусів.
Пісочне тісто для печива новорічних фігурок
Інгредієнти:
Для тіста:
Для глазурі:
Приготування
Пісочне тісто для святкового печива готуємо з вечора. На водяній бані розтоплюємо масло з медом. Додаємо соду, тертий імбир, корицю і мускатний горіх. У просіяне з сіллю борошно додаємо цукор і вбиваємо яйце. Вимішуємо і з'єднуємо з медово-масляною масою. Готове тісто загортаємо у плівку і залишаємо на ніч в холодильнику.
З картону вирізаємо шаблони - кола діаметром 253.556 785 см і різьблений листочок довжиною 8 див. Тісто швидко розкачуємо товщиною 4 мм. Гострим ножем, за шаблоном вирізаємо фігурки (врахуйте, що на один дзвіночок знадобитися 2 листки). Товстою ручкою по центру кожного кола і на кінці листочків продавлюємо отвори. Випікаємо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
А поки вони остигають, приготуємо глазур. Холодний білок збиваємо з цукром до міцних піків і додаємо розведену у чайній ложці води лимонну кислоту (можна просто взяти ложку лимонного соку). З допомогою кондитерського шприца розмальовуємо кружечки і листочки глазур'ю, а коли вона застигне, починаємо збирати «дзвіночки».
Для цього подарункову стрічку (завдовжки не менше 70 см) пропускаємо через отвір самого маленького кільця, вирівнюємо посередині і з'єднуємо кінці стрічки. Тепер, як пірамідку, нанизуємо кола, починаючи від самого великого. Потім, крізь кожен кінець стрічки протягуємо по листку і зав'язуємо красивим бантом. Все, можна дзвіночки на ялинку вішати, а можна загорнути в прозорий папір і подарувати друзям на Новий рік!
Просте і смачне пісочне тісто для печива
Інгредієнти:
Приготування
Розм'якшене масло збиваємо з цукром і дрібкою солі. Поступово додаючи борошно, замішуємо тісто. Мінімум на півгодини відправляємо його на холод. А саме приготування печива з такого пісочного тіста займе всього 10-15 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів. Доводимо до золотистого кольору і виймаємо, перетримувати його не варто.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочні коржики
Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
Пісочне печиво з варенням
Пісочне печиво з варенням - це смачне ласощі, яка чарівним чином повертає нас у дитинство. Здивуйте своїх близьких і друзів, приготувавши цей
Печиво з сиру - рецепт
Печиво - улюблені ласощі і дорослих і дітей. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити корисне печиво з сиру. Ми зібрали для вас кілька цікавих
Фігурне печиво
Іноді так хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось незвичайним, оригінальним і смачненьким. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудове
Вершкове печиво
Вершкове печиво, так називається, тому що готуватися на основі вершкового масла. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цього продукту. Читаємо
Печиво з маком
Якщо ви любите домашню випічку, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. І зараз ми розповімо, як приготувати чудове печиво з маком. Ми впевнені, що