Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт пісочного тіста для печива

Рецепт пісочного тіста для печива

17-01-2015, 19:18
1 774
Рецепт пісочного тіста для печива
Рецептура печиво з пісочного тіста вкрай проста. Саме за це його так люблять початківці господині. Головне, запам'ятати пропорції - 1:2:3 - одна частина цукру, дві частини жиру і три частини борошна. Швидко замішуємо тісто і ховаємо його на півгодини в холодильник. І все! Пісочне печиво випікається також лічені хвилини. Але все ж зловживати цим домашнім ласощами не варто - з-за високого вмісту жиру воно дуже калорійне!

Рецепт пісного пісочного тіста для печива


Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • цукор - 100 г;

  • вода - 125 мл;

  • олія (рафінована) - 125 мл;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і змішуємо з цукром. У чашу блендера вливаємо крижану! воду і рослинне масло. Додаємо сіль і збиваємо масу в пишну білу піну. Виливаємо її в суху борошняну суміш і замішуємо м'яке, еластичне тісто. Можливо, борошна знадобитися трохи більше, ніж вказано в рецепті. Скачуємо тісто в кулю, загортаємо в харчову плівку і ховаємо в холодильник. Через півгодини його можна розкачати, вирізати фігурки (ласуни можуть додатково присипати їх цукром і випікати пісочні печеньки .

    Пісочне тісто з сиром для печива


    Інгредієнти:

  • борошно - 300 г;

  • сир - 300 г;

  • цукор - 200 г;

  • масло вершкове - 150 г;

  • розпушувач - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Змішуємо сир з розм'якшеним маслом. Додаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто і ховаємо його на півгодини в холодильник. Після розгортаємо в пласт товщиною трохи більше сантиметра, вирізаємо печенюшки, щедро присипаємо їх цукром і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікається таке печиво з сиру всього півгодини при температурі 200 градусів.

    Пісочне тісто для печива новорічних фігурок


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 315 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • цукор - 100 г;

  • масло вершкове - 125 г;

  • імбир - 2 ч. ложки;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • горіх мускатний - 1 ч. ложка;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Для глазурі:

  • цукор - 100 г;

  • білок яєчний - 1 шт.;

  • кислота лимонна - 1 щіпка.


  • Приготування
    Пісочне тісто для святкового печива готуємо з вечора. На водяній бані розтоплюємо масло з медом. Додаємо соду, тертий імбир, корицю і мускатний горіх. У просіяне з сіллю борошно додаємо цукор і вбиваємо яйце. Вимішуємо і з'єднуємо з медово-масляною масою. Готове тісто загортаємо у плівку і залишаємо на ніч в холодильнику.
    З картону вирізаємо шаблони - кола діаметром 253.556 785 см і різьблений листочок довжиною 8 див. Тісто швидко розкачуємо товщиною 4 мм. Гострим ножем, за шаблоном вирізаємо фігурки (врахуйте, що на один дзвіночок знадобитися 2 листки). Товстою ручкою по центру кожного кола і на кінці листочків продавлюємо отвори. Випікаємо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
    А поки вони остигають, приготуємо глазур. Холодний білок збиваємо з цукром до міцних піків і додаємо розведену у чайній ложці води лимонну кислоту (можна просто взяти ложку лимонного соку). З допомогою кондитерського шприца розмальовуємо кружечки і листочки глазур'ю, а коли вона застигне, починаємо збирати «дзвіночки».
    Для цього подарункову стрічку (завдовжки не менше 70 см) пропускаємо через отвір самого маленького кільця, вирівнюємо посередині і з'єднуємо кінці стрічки. Тепер, як пірамідку, нанизуємо кола, починаючи від самого великого. Потім, крізь кожен кінець стрічки протягуємо по листку і зав'язуємо красивим бантом. Все, можна дзвіночки на ялинку вішати, а можна загорнути в прозорий папір і подарувати друзям на Новий рік!

    Просте і смачне пісочне тісто для печива


    Інгредієнти:

  • борошно - 150 г;

  • Рецепт пісочного тіста для печива

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 50 г;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Розм'якшене масло збиваємо з цукром і дрібкою солі. Поступово додаючи борошно, замішуємо тісто. Мінімум на півгодини відправляємо його на холод. А саме приготування печива з такого пісочного тіста займе всього 10-15 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів. Доводимо до золотистого кольору і виймаємо, перетримувати його не варто.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
    Пісочне печиво з варенням
    Пісочне печиво з варенням
    Пісочне печиво з варенням - це смачне ласощі, яка чарівним чином повертає нас у дитинство. Здивуйте своїх близьких і друзів, приготувавши цей
    Печиво з сиру - рецепт
    Печиво з сиру - рецепт
    Печиво - улюблені ласощі і дорослих і дітей. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити корисне печиво з сиру. Ми зібрали для вас кілька цікавих
    Фігурне печиво
    Фігурне печиво
    Іноді так хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось незвичайним, оригінальним і смачненьким. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудове
    Вершкове печиво
    Вершкове печиво
    Вершкове печиво, так називається, тому що готуватися на основі вершкового масла. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цього продукту. Читаємо
    Печиво з маком
    Печиво з маком
    Якщо ви любите домашню випічку, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. І зараз ми розповімо, як приготувати чудове печиво з маком. Ми впевнені, що