Рецептура печиво з пісочного тіста вкрай проста. Саме за це його так люблять початківці господині. Головне, запам'ятати пропорції - 1:2:3 - одна частина цукру, дві частини жиру і три частини борошна. Швидко замішуємо тісто і ховаємо його на півгодини в холодильник. І все! Пісочне печиво випікається також лічені хвилини. Але все ж зловживати цим домашнім ласощами не варто - з-за високого вмісту жиру воно дуже калорійне!
Рецепт пісного пісочного тіста для печива
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; цукор - 100 г; вода - 125 мл; олія (рафінована) - 125 мл; сіль - 1/2 ч. ложки. Приготування Борошно просіваємо і змішуємо з цукром. У чашу блендера вливаємо крижану! воду і рослинне масло. Додаємо сіль і збиваємо масу в пишну білу піну. Виливаємо її в суху борошняну суміш і замішуємо м'яке, еластичне тісто. Можливо, борошна знадобитися трохи більше, ніж вказано в рецепті. Скачуємо тісто в кулю, загортаємо в харчову плівку і ховаємо в холодильник. Через півгодини його можна розкачати, вирізати фігурки (ласуни можуть додатково присипати їх цукром і випікати пісочні печеньки .
Пісочне тісто з сиром для печива
Інгредієнти: борошно - 300 г; сир - 300 г; цукор - 200 г; масло вершкове - 150 г; розпушувач - 1 ст. ложка. Приготування Змішуємо сир з розм'якшеним маслом. Додаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто і ховаємо його на півгодини в холодильник. Після розгортаємо в пласт товщиною трохи більше сантиметра, вирізаємо печенюшки, щедро присипаємо їх цукром і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікається таке печиво з сиру всього півгодини при температурі 200 градусів.
Пісочне тісто для печива новорічних фігурок
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 315 г; яйце - 1 шт.; мед - 3 ст. ложки; цукор - 100 г; масло вершкове - 125 г; імбир - 2 ч. ложки; кориця - 1 ч. ложка; горіх мускатний - 1 ч. ложка; сода - 1 ч. ложка; сіль - 1 щіпка. Для глазурі:
цукор - 100 г; білок яєчний - 1 шт.; кислота лимонна - 1 щіпка. Приготування Пісочне тісто для святкового печива готуємо з вечора. На водяній бані розтоплюємо масло з медом. Додаємо соду, тертий імбир, корицю і мускатний горіх. У просіяне з сіллю борошно додаємо цукор і вбиваємо яйце. Вимішуємо і з'єднуємо з медово-масляною масою. Готове тісто загортаємо у плівку і залишаємо на ніч в холодильнику.
З картону вирізаємо шаблони - кола діаметром 253.556 785 см і різьблений листочок довжиною 8 див. Тісто швидко розкачуємо товщиною 4 мм. Гострим ножем, за шаблоном вирізаємо фігурки (врахуйте, що на один дзвіночок знадобитися 2 листки). Товстою ручкою по центру кожного кола і на кінці листочків продавлюємо отвори. Випікаємо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
А поки вони остигають, приготуємо глазур. Холодний білок збиваємо з цукром до міцних піків і додаємо розведену у чайній ложці води лимонну кислоту (можна просто взяти ложку лимонного соку). З допомогою кондитерського шприца розмальовуємо кружечки і листочки глазур'ю, а коли вона застигне, починаємо збирати «дзвіночки».
Для цього подарункову стрічку (завдовжки не менше 70 см) пропускаємо через отвір самого маленького кільця, вирівнюємо посередині і з'єднуємо кінці стрічки. Тепер, як пірамідку, нанизуємо кола, починаючи від самого великого. Потім, крізь кожен кінець стрічки протягуємо по листку і зав'язуємо красивим бантом. Все, можна дзвіночки на ялинку вішати, а можна загорнути в прозорий папір і подарувати друзям на Новий рік!
Просте і смачне пісочне тісто для печива
Інгредієнти: борошно - 150 г; масло вершкове - 100 г; цукор - 50 г; сіль - 1 щіпка. Приготування Розм'якшене масло збиваємо з цукром і дрібкою солі. Поступово додаючи борошно, замішуємо тісто. Мінімум на півгодини відправляємо його на холод. А саме приготування печива з такого пісочного тіста займе всього 10-15 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів. Доводимо до золотистого кольору і виймаємо, перетримувати його не варто.