» » Мастика з желатину і цукрової пудри

Мастика з желатину і цукрової пудри

Мастика з желатину і цукрової пудри
Якщо ви хочете порадувати своїх дітей або здивувати гостей справжнім витвором кондитерського мистецтва, прикрасьте торт фігурками або квітами, зробленими з цукрової мастики. Трохи терпіння і вільного часу і те, що здавалося важко здійсненним завданням, може стати для вас приємним захопленням, що приносить радість вашим близьким і вам задоволення.

Мастика з желатину і цукрової пудри в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • желатин – 1 ч. ложка;

  • вода – 8-9 ч. ложок;

  • сік лимона – 5 крапель;

  • цукрова пудра – 250-300 г;

  • ароматизатор.


  • Приготування
    Щоб цукрова мастика за цим рецептом з желатину дійсно вийшла, особливу увагу необхідно приділити вибору желатину. Він повинен бути неодмінно якісним. Якщо вибір зроблений правильно, то через годину замочування необхідної його кількості у воді повинна вийти кашка, по густоті схожа з густою сметаною. Під час всього часу замочування желатину з водою періодично перемішуємо. Якщо ж кашки не вийшло, то спробуйте виправити ситуацію, додавши ще таку ж кількість желатину. Занадто густу підсумкову масу, насилу мешаемую ложкою, розбавте трохи водички.
    Тепер прогріваємо желатинову кашку на водяній бані, помішуючи, до повного розчинення грудочок, але не доводимо до кипіння, додаємо ароматизатор, лимонний сік і перемішуємо.
    Просіваємо жменю цукрової пудри в миску, виливаємо на неї гарячу желатинову масу і починаємо вимішувати спочатку за допомогою ложки, потроху підсипаючи решту просіяне цукрову пудру, а потім перекладаємо на рівну поверхню і замішуємо руками. Повинен вийти пластичний, добре тримає форму ком. Враховуємо, що після остигання ще маса загусне, тому додаємо пудру потроху і як тільки кому перестане «плисти»,
    Мастика з желатину і цукрової пудри
    вимішуємо до однорідності і починаємо ліплення візерунків. Намагаємося робити це дуже швидко, так як маса швидко застигає і стає крихкою. Для зручності при роботі з мастикою можна змащувати руки рослинним маслом.
    При бажанні можна забарвити необхідну кількість мастики в інший колір. Для цього відщипуємо від загальної маси шматочок, додаємо в нього барвник і вимішуємо до повного його розподілу і отримання рівного кольору.
    Така мастика, зроблена з цукрової пудри і желатину не підходить для обтягування тортів. Але з неї виходять дуже ефектні фігурки, квіти та інші прикраси для торта.
    Додав: admin | 27-12-2015, 19:06
    Переглядів: 1301