Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вафельний торт з вареним згущеним молоком

Вафельний торт з вареним згущеним молоком

25-12-2015, 13:57
2 788
Вафельний торт з вареним згущеним молоком
Коли на випічку торта зовсім немає часу, а без нього ніяк не обійтися, то на виручку приходять вафельні коржі, які досить просочити вареним згущеним молоком і тим самим забезпечити себе смачним і швидким десертом.

Вафельний торт з вареним згущеним молоком - рецепт


Інгредієнти:

  • вафельні коржі – 1 упаковка;

  • варене згущене молоко – 380 г;

  • вершкове масло – 110 г;

  • горіхи – 50 г;


  • Для глазурі:

  • молоко – 45 мл;

  • цукровий пісок – 55 г;

  • порошок какао – 55 г;

  • масло вершкове – 55 р.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо крем для вафельного торта зі згущеним молоком. Краще якщо згущене молоко для цієї мети буде варене. Можна взяти його в готовому вигляді або зварити самим. Зробити це дуже просто. Поміщаємо бляшанку згущеного молока в каструлю, уклавши на бочок, заливаємо холодною водою, щоб вона повністю покрила ємність, і варимо не малому вогні протягом двох-трьох годин.
    Поміщаємо м'яке вершкове масло в зручну миску і розбиваємо трохи за допомогою міксера. Потім додаємо по дві ложки вареного згущеного молока, і кожен раз збиваємо до отримання однорідної маси, поки не буде додана вся порція.
    Укладаємо по черзі вафельні коржі на блюдо і промазуємо отриманим кремом. Тепер приготуємо глазур. Змішаємо молоко і цукровий пісок, ставимо на вогонь і прогріваємо до розчинення солодких кристалів. Потім додаємо порошок какао і перемішуємо до однорідності. Знімаємо посуд з вогню, додаємо вершкове масло і розмішуємо, щоб воно повністю розчинилося. Даємо глазурі трохи охолонути заливаємо поверхню тортика, притрушиваем подрібненими волоськими горіхами і поміщаємо на деякий час в холодильник, щоб глазур застигла.

    Торт з вафельних коржів з вареним згущеним молоком і сиром


    Інгредієнти:

  • вафельні коржі – 1 упаковка;

  • молоко згущене – 550 г;

  • сир зернистий – 160 г;

  • сметана 25% – 160 г;

  • мигдаль смажений – 130 г;

  • свіжі фрукти або ягоди для прикраси.


  • Приготування
    Для просочення коржів нам знадобиться півтори банки вареного згущеного молока. Для цього поміщаємо дві бляшані банки в каструлю, заливаємо доверху водою і варимо на невеликому вогні чотири-п'ять годин. За цей час згущене молоко стане насичено коричневого кольору і досить густа.
    Потім змішуємо 350 грам вареного згущеного молока з сиром і сметаною і розбиваємо за допомогою блендера до однорідності. Подрібнюємо також в блендері смажений мигдаль.
    Вафельний торт з вареним згущеним молоком

    Перший корж промазуємо приготованим кремом з одного боку і викладаємо на блюдо. Другий корж промазуємо з одного боку чистої вареним згущеним молоком, укладаємо нею на перший корж і промазуємо зверху кремом. Аналогічним чином робимо і з третім коржем. Четвертий і наступні коржі просочуємо з обох сторін тільки кремом. Кожен корж крім крему присмачую горіховою крихтою. Нею ж притрушиваем і верх торта і прикрашаємо також шматочками свіжих фруктів або ягодами.
    Такий тортик можна їсти відразу, якщо любите хрусткі ласощі, або просочити в холодильнику кілька годин, тоді він стане м'якше.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Медовий торт зі згущеним молоком
    Медовий торт зі згущеним молоком
    Домашні солодощі перевершують за якістю і смаком магазинні десерти. Особливо улюблені перевірені рецепти всіляких домашніх тортів. Пропонуємо рецепт
    Вафельний торт з готових коржів
    Вафельний торт з готових коржів
    Напевно немає простіше рецепти домашнього десерту, ніж торт з покупних вафельних коржів. Це ласощі готується з неймовірною легкістю, тому так
    Торт зі згущеним молоком на швидку руку
    Торт зі згущеним молоком на швидку руку
    У цій статті зібрані найбільш швидкі і неймовірно прості рецепти домашніх десертів. Тепер порадувати малюків смачним тортом можна, не докладаючи
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
    Торт з вафельних коржів
    Торт з вафельних коржів
    Коли потрібно швидко приготувати що-небудь до чаю, на допомогу нам приходять вафельні коржі. З таких коржів можна приготувати повноцінний кремовий
    Вафельний торт зі згущеним молоком
    Вафельний торт зі згущеним молоком
    Вафельний торт - це простий в приготуванні, але дуже смачний десерт, який сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми розповімо, як його зробити