Коли на випічку торта зовсім немає часу, а без нього ніяк не обійтися, то на виручку приходять вафельні коржі, які досить просочити вареним згущеним молоком і тим самим забезпечити себе смачним і швидким десертом.
Вафельний торт з вареним згущеним молоком - рецепт
Інгредієнти: вафельні коржі – 1 упаковка; варене згущене молоко – 380 г; вершкове масло – 110 г; горіхи – 50 г; Для глазурі:
молоко – 45 мл; цукровий пісок – 55 г; порошок какао – 55 г; масло вершкове – 55 р. Приготування Першим ділом приготуємо крем для вафельного торта зі згущеним молоком. Краще якщо згущене молоко для цієї мети буде варене. Можна взяти його в готовому вигляді або зварити самим. Зробити це дуже просто. Поміщаємо бляшанку згущеного молока в каструлю, уклавши на бочок, заливаємо холодною водою, щоб вона повністю покрила ємність, і варимо не малому вогні протягом двох-трьох годин.
Поміщаємо м'яке вершкове масло в зручну миску і розбиваємо трохи за допомогою міксера. Потім додаємо по дві ложки вареного згущеного молока, і кожен раз збиваємо до отримання однорідної маси, поки не буде додана вся порція.
Укладаємо по черзі вафельні коржі на блюдо і промазуємо отриманим кремом. Тепер приготуємо глазур. Змішаємо молоко і цукровий пісок, ставимо на вогонь і прогріваємо до розчинення солодких кристалів. Потім додаємо порошок какао і перемішуємо до однорідності. Знімаємо посуд з вогню, додаємо вершкове масло і розмішуємо, щоб воно повністю розчинилося. Даємо глазурі трохи охолонути заливаємо поверхню тортика, притрушиваем подрібненими волоськими горіхами і поміщаємо на деякий час в холодильник, щоб глазур застигла.
Торт з вафельних коржів з вареним згущеним молоком і сиром
Інгредієнти: вафельні коржі – 1 упаковка; молоко згущене – 550 г; сир зернистий – 160 г; сметана 25% – 160 г; мигдаль смажений – 130 г; свіжі фрукти або ягоди для прикраси. Приготування Для просочення коржів нам знадобиться півтори банки вареного згущеного молока. Для цього поміщаємо дві бляшані банки в каструлю, заливаємо доверху водою і варимо на невеликому вогні чотири-п'ять годин. За цей час згущене молоко стане насичено коричневого кольору і досить густа.
Потім змішуємо 350 грам вареного згущеного молока з сиром і сметаною і розбиваємо за допомогою блендера до однорідності. Подрібнюємо також в блендері смажений мигдаль.
Перший корж промазуємо приготованим кремом з одного боку і викладаємо на блюдо. Другий корж промазуємо з одного боку чистої вареним згущеним молоком, укладаємо нею на перший корж і промазуємо зверху кремом. Аналогічним чином робимо і з третім коржем. Четвертий і наступні коржі просочуємо з обох сторін тільки кремом. Кожен корж крім крему присмачую горіховою крихтою. Нею ж притрушиваем і верх торта і прикрашаємо також шматочками свіжих фруктів або ягодами.
Такий тортик можна їсти відразу, якщо любите хрусткі ласощі, або просочити в холодильнику кілька годин, тоді він стане м'якше.