Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для рогаликів

Тісто для рогаликів

3-11-2015, 20:41
1 197
Тісто для рогаликів
Рогалики, начинку яких в основному складають шоколад або густий джем/ повидло не так потребують тісті певної текстури, як, наприклад, булочки , яким часом доводиться боротися з текучим варенням і соковитими фруктами. Саме тому тісто для рогаликів може бути самим різноманітним: здобним, пісочним або листковим, як, наприклад, у круасанів. Деякі варіанти і ми вирішили обговорити далі.

Сирне тісто для рогаликів – рецепт


Певним смаком може бути наділена не тільки начинка рогаликів, але і саме тісто. Так справи йдуть з нашим першим рецептом, основу якого складає сир.
Інгредієнти:

  • борошно - 235 г;

  • порошок для випічки - 5 г;

  • сир - 210 г;

  • цукровий пісок - 75 г;

  • рослинне масло - 75 мл;

  • кефір - 60 мл


  • Приготування
    Почніть приготування з'єднання з перших двох інгредієнтів зі списку. До сухої суміші всипте цукровий пісок, а потім влийте рідини: кефір і рослинне масло. Замісивши липковатое тісто, змішайте із сиром, накрийте плівкою і залиште відпочити на півгодини. Після такого відпочинку тісто для рогаликів на кефірі і сирі буде охочіше розкачуватись і формуватися в рогалики. Тепер залишається лише розкачати кожен ком, нарізати на трикутники і можна приступати до формування.

    Пісочне тісто для рогаликів – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно - 245 г;

  • цукрова пудра - 45 г;

  • вершкове масло - 125 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 15 мл


  • Приготування
    Поєднавши сухі компоненти разом, додайте вершкове масло і порубаєте всі ножем (або лезами блендера), поки не отримаєте крихту. В крихту влийте молоко і вбийте яйце. Повторіть замішування, поки всі інгредієнти не зберуться в єдиний ком. Оберніть тісто плівкою і залиште на півгодини перед розкочуванням і формування виробів.

    Як приготувати дріжджове тісто для рогаликів?


    Прекрасною основою для рогаликів стане і звичайне здобне тісто. Цей же рецепт можна застосовувати і до іншої випічки, наприклад до пиріжків, повноцінним пирогів і булочкам.
    Інгредієнти:

  • інстантні дріжджі - 5 г;

  • цукровий пісок - 15 г;
  • Тісто для рогаликів

  • молоко - 240 мл;

  • вершкове масло - 210 г;

  • борошно - 485 р.


  • Приготування
    Розчиніть цукрові кристали в молоці і всипте інстантні дріжджі поверх. Як тільки останні запіняться, влийте дріжджовий розчин до борошна, додайте розтоплене масло і приступайте до замішування. Готове тісто залиште в теплі на півгодини, а після подвоєння в розмірі, розкачати, наріжте, сформуйте рогалики і залиште їх підрости ще на 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт булочок в духовці
    Рецепт булочок в духовці
    Найулюбленішим видом домашньої випічки у багатьох сім'ях вважаються булочки. Так як на їх приготування потрібно менше часу, адже не потрібно довго і
    Рогалики з начинкою з листкового тіста
    Рогалики з начинкою з листкового тіста
    Порадувати рідних смачним сніданком зовсім не складно, особливо, коли оладки і млинці вже порядком набридли. Пропонуємо спекти рогалики з начинкою.
    Рогалики з варенням
    Рогалики з варенням
    Рогалики — смачна випічка, знайома нам з дитинства. Ми пропонуємо вам згадати цікаві рецепти цього популярного і улюбленого багатьма ласощі. Читаємо
    Рогалики з дріжджового тіста
    Рогалики з дріжджового тіста
    Ароматні рогалики - універсальне додаток до чаю і кави, а також ситний перекус, який зручно брати з собою. Начинка для рогалика може бути солодкою,
    Рогалики з пісочного тіста
    Рогалики з пісочного тіста
    Рогалики з пісочного тіста користуються досить великою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас якихось особливих
    Рецепт рогаликів на маргарині
    Рецепт рогаликів на маргарині
    Рогалики - це дивовижне ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Їх можна приготувати з різного тіста: на молоці, кефірі. Але сьогодні мова піде про