Пампушки на швидку руку
Солодкі, смачні булочки із здобного тіста, засмажені в маслі, називаються пампушками – вони пашать жаром і просто тануть у роті. І якщо ви думаєте, що доведеться півдня простояти біля плити, щоб порадувати близьких випічкою, то ви неправі – смачні пампушки можна приготувати на швидку руку. Для початку розповімо, як приготувати прості пампушки.
Інгредієнти:
готове здобне тісто – 700 г;
олія рослинна – 1 склянка;
пудра цукрова – 4 ст. ложки;
ванілін – 1 пакетик.
Приготування
Тісто краще всього купити в місцевої кулінарії або домової кухні – воно точно буде свіжим. Розкачуємо коржі товщиною в палець – не особливо тонко, і нарізаємо ромбиками або, використовуючи форму для печива, робимо фігурні заготовки. У казані розігріваємо олію і смажимо пампушки на середньому вогні. Готуються вони дуже швидко, так що від плити краще не відходити надовго. Рум'яні пампушки викладаємо на серветки, щоб вбралися надлишки масла, а потім присипаємо наші булочки пудрою, попередньо змішавши її з ваніліном.
Пампушки на сметані
Пропонуємо ще один простий рецепт пампушок – він буде цікавий тим, хто хоче точно знати, з чого приготовлена їжа.
Інгредієнти:
сметана 20% жирності – 1/3 склянки;
яйце – 2-3 шт.;
пшеничне борошно в/з біла – 15 склянки;
сіль – 1 щіпка;
сода харчова – 1/4 ч. ложки;
лимон – 1/4 шт.;
білий цукровий пісок – 100 г приблизно;
олія рафінована рослинна – 1 склянка.
Приготування
Використовуючи міксер, збиваємо яйця з сіллю кілька хвилин – маса повинна стати темніше. Потім поступово додаємо цукор і продовжуємо змішувати – маса трохи загусне. Додаємо сметану, соду змішуємо з лимонним соком (гасимо) і за трохи додаємо просіяне борошно. Борошна може знадобитися трохи більше – якщо яйця великі, а сметана не дуже густа. Коли замішано м'яке тісто, переходимо до другого етапу. Готуємо наші пампушки на швидку руку на сковороді: добре розігріваємо олію і смажимо з кожного боку за півтори хвилини приблизно. Готові пампушки повинні злегка стекти – викладаємо їх на решітку або на серветки, а після цього перекладаємо на блюдо. Можна присипати булочки цукровою пудрою, полити шоколадною глазур'ю, подати з варенням або повидлом, сметаною або кремом.
Для тих, кому смажене не можна, є цікавий варіант - пампушки на швидку руку в духовці. Просто добре змащуємо наш деко олією і викладаємо на деякій відстані один від одного булочки. Печуться вони в прогрітому духовій шафі недовго – хвилин 15-20.
Пампушки на швидку руку
Інгредієнти:
Приготування
Тісто краще всього купити в місцевої кулінарії або домової кухні – воно точно буде свіжим. Розкачуємо коржі товщиною в палець – не особливо тонко, і нарізаємо ромбиками або, використовуючи форму для печива, робимо фігурні заготовки. У казані розігріваємо олію і смажимо пампушки на середньому вогні. Готуються вони дуже швидко, так що від плити краще не відходити надовго. Рум'яні пампушки викладаємо на серветки, щоб вбралися надлишки масла, а потім присипаємо наші булочки пудрою, попередньо змішавши її з ваніліном.
Пампушки на сметані
Пропонуємо ще один простий рецепт пампушок – він буде цікавий тим, хто хоче точно знати, з чого приготовлена їжа.
Інгредієнти:
Приготування
Використовуючи міксер, збиваємо яйця з сіллю кілька хвилин – маса повинна стати темніше. Потім поступово додаємо цукор і продовжуємо змішувати – маса трохи загусне. Додаємо сметану, соду змішуємо з лимонним соком (гасимо) і за трохи додаємо просіяне борошно. Борошна може знадобитися трохи більше – якщо яйця великі, а сметана не дуже густа. Коли замішано м'яке тісто, переходимо до другого етапу. Готуємо наші пампушки на швидку руку на сковороді: добре розігріваємо олію і смажимо з кожного боку за півтори хвилини приблизно. Готові пампушки повинні злегка стекти – викладаємо їх на решітку або на серветки, а після цього перекладаємо на блюдо. Можна присипати булочки цукровою пудрою, полити шоколадною глазур'ю, подати з варенням або повидлом, сметаною або кремом.
Для тих, кому смажене не можна, є цікавий варіант - пампушки на швидку руку в духовці. Просто добре змащуємо наш деко олією і викладаємо на деякій відстані один від одного булочки. Печуться вони в прогрітому духовій шафі недовго – хвилин 15-20.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пампушки на сметані
Часом так хочеться смачненького, але в той же час максимально простого до чаю. У таких ситуаціях зазвичай виручають «бабусині» рецепти. Пропонуємо
Пампушки на кефірі, смажені на сковороді
Будь-які рецепти випічки на швидку руку користуються великою популярністю у багатьох господинь. Адже це найкращий і безклопітну варіант, щоб
Як приготувати пампушки?
Пампушки відносяться до того типу випічки, коли не хочеться довго стояти біля плити і смачненьке до чаю не вистачає. Пишні, рум'яні, з хрусткою
Пампушки на кефірі
Пампушки на кефірі – приголомшливо смачне і ніжне ласощі, яке з легкістю можна приготувати в будь-який момент і побалувати себе і своїх близьких. У
Пампушки з часником – рецепт
Пампушки - традиційні українські булочки, які подаються до борщу. М'які, ароматні і чарівно смачні! Приготувати їх зовсім не складно, а наші прості
Сирні пампушки
Сирні пампушки відмінно підійдуть до сімейного чаювання, тим більше, що готувати їх зовсім не складно. З золотистою скоринкою зовні, м'які всередині,