Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Здобне печиво

Здобне печиво

10-08-2015, 20:57
3 229
Здобне печиво
Таке печиво можна спекти на свята, а можна побалувати сім'ю і у звичайний вихідний. А в будні дні є можливість напекти ароматних печенюшек, якщо придбати в магазині здобне тісто для печива - вибирайте солодку здобу.
Щоб приготувати сніданок, просто розморозимо тісто згідно інструкції, розкотимо і включимо фантазію. Можна використовувати фігурні формочки, щоб печиво було різноманітним, а можна нарізати тісто і з допомогою склянки, або просто ножем – на ромбики. Далі отримані фігурки викладаємо на змащене деко і залишаємо, щоб тісто злегка підійшло. Випікаємо здобне печиво хвилин 15 – ніжний аромат здоби і приємний рум'яний верх повідомлять про готовність випічки.
Домашня здоба
І все ж, погодьтеся, краще здобне печиво домашнє, адже лише так ви можете бути впевнені в усіх продуктах, які використовуються для випічки.
Інгредієнти:

  • масло «Фермерське» – 1 пачка;

  • дріжджі – 7 г;

  • пшеничне борошно в/с – близько 3 склянок;

  • цукор, змелений в пудру – приблизно 1 склянка;

  • ванілін – 1 пакетик;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • молоко – 150 мл;

  • сіль – щіпка;

  • родзинки – 1 жменя (за бажанням).


  • Приготування
    Щоб здоба вдалася, всі продукти повинні бути прогріті до кімнатної температури. У великій мисці ставимо опару: дріжджі змішати з ложкою цукру, ложкою борошна і заливаємо підігрітим до 45 градусів молоком. Коли маса збільшиться в об'ємі, вводимо в неї яйця, розтерті з пудрою, розтоплене (але не гаряче) масло, сіль і ванілін. Перемішуємо до однорідності, а потім поступово вводимо двічі просіяне борошно. Тісто замішуємо ретельно, при бажанні додаємо попередньо замочений і промитий ізюм. Також можна додати курагу або інші сухофрукти або ягоди, шоколадну крихту, цукати. Тісто вимішуємо до тих пір, поки воно не починає добре відставати від рук і стінок миски. Далі здоба повинна відпочити і підійти: накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин чи півгодини. Далі тісто потрібно обім'яти – робимо це обережно, щоб не перемісити.
    Здобне печиво
    Розкачуємо коржі і нарізаємо печиво, хоч формочками, хоч склянкою. Відправляємо печенюшки на змащений або простеленный промасленим папером деко і печемо хвилин 20. Прикрасити можна цукровою пудрою, розплавленим шоколадом, глазур'ю, джемом. Отримали смачне здобне печиво, рецепт, як бачите, досить простий.
    Набагато корисніше буде сирне здобне печиво. Приготувати цю смакоту можна двома способами: можна додати сир в тісто, а можна між готовими печенюшками покласти перетертий із цукром або змішаний з будь-яким наповнювачем (ванілін, кориця, какао, шоколад, родзинки та інші) сир.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вівсяне печиво – простий рецепт
    Вівсяне печиво – простий рецепт
    Тим, хто не шанує вівсяну кашу, напевно припадуть до душі вівсяні печиво. До того ж, ми пропонуємо досить прості рецепти їх приготування. Печиво
    Тісто для рулету
    Тісто для рулету
    Магазинні прилавки наповнені яскравими упаковками: кекси, печиво, рулети і багато іншого радує погляд. На красивих картинках апетитні ласощі і, якщо
    Листкове печиво
    Листкове печиво
    Багато жінок сьогодні вимушено поєднують роботу і турботу про сім'ю, для таких зайнятих дам в супермаркетах продається готове листкове тісто. З нього
    Печиво на молоці
    Печиво на молоці
    Якщо ви не знаєте, чим би таким, особливо смачненьким порадувати малюків, так і часом не особливо маєте, зверніть увагу на рецепти, представлені
    Фігурне печиво
    Фігурне печиво
    Іноді так хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось незвичайним, оригінальним і смачненьким. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудове
    Печиво з шоколадного масла
    Печиво з шоколадного масла
    Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів