» » Рецепт пісочного печива на маргарині

Рецепт пісочного печива на маргарині

Рецепт пісочного печива на маргарині
Іноді так хочеться приготувати що-небудь особливе: смачне, ніжне, тане в роті. Щоб порадувати себе і близьких, беремо рецепт пісочного печива (готується воно на маргарині, що не дуже корисно, але іноді можна допустити виключення). Тим не менш, на вершковому маслі пісочне печиво виходить значно менш вдалим: воно плавиться легше, не тримає форму, або просто не вдається. Так що просто вибираємо маргарин для випічки» і готуємо надзвичайно смачне домашнє пісочне печиво на маргарині.

Пісочне печиво - простий рецепт на маргарині


Інгредієнти:

  • «Пишка» або інший маргарин – 1 пачка;

  • цукор-пісок білий – приблизно 2/3 склянки;

  • борошно біла в/с – 2 склянки без гірки;

  • молоко холодне – 5-6 ст. ложок;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як починати замішувати тісто, всі продукти поміщаємо в холодильник на пару годин. Потім дуже швидко маргарин перетираємо з цукром. Намагаємося збивати швидко, тут важливо, щоб цукор розчинився, а маргарин не розтанув. Додаємо молоко, ванілін і двічі ретельно просіяне (для насичення повітрям) борошно. Тісто акуратно вимішуємо, недовго – суміш повинна залишатися холодною. Включаємо на розігрів духова шафа – відразу на максимум, тим часом на деко акуратно викладаємо печиво: або з допомогою фігурної ложки, або кладемо тісто в кондитерський мішок і порційно видавлюємо. Печеться печиво швидко, хвилин через 10-15 можна знімати з дека і остуджувати. Коли печиво охолоне, можна прикрасити його шоколадною глазур'ю, топленим шоколадом, кремом або просто варенням.
    Пісочне печиво можна спекти, використовуючи рецепт тіста на маргарині зі сметаною. Печиво виходить досить калорійним, так що будьте обережні і не залишайте його на другу половину дня.

    Печиво пісочне на сметані або майонезі


    Інгредієнти:

  • маргарин для випічки «Пампушка» – 1/2 пачки;

  • ванілін – 1 пакетик;

  • борошно пшеничне в/с просеянная – 350-400 г;

  • жирна густа сметана – 150 г;

  • цукор-пісок – 180-220 г;

  • сода питна – 2 щіпки.


  • Приготування
    Оскільки тісто треба замісити дуже швидко, краще використовувати міксер. Цукор смалываем в пудру, з'єднуємо з ваніліном і просіяного (краще двічі) борошном і содою. Додаємо маргарин і швидко перетираємо в крихту наші сухі інгредієнти. Не бажано використовувати масло замість маргарину – печиво не буде так добре тримати форму і вийде менш тане. Додаємо сметану і дуже швидко вимішуємо тісто. Прибираємо його в холодильник на півгодини-годину, а тим часом деко простилаем пергаментом, а духова шафа прогріваємо на максимально можливій температурі. Швидко розкачуємо тісто, вирізаємо печеньки, розкладаємо їх на деку подалі один від одного і відправляємо дбати хвилин на 15-20. У цьому рецепті замість сметани можна використовувати майонез – головне, щоб він був без смакових добавок, а в ідеалі – домашнього приготування. Печиво на майонезі теж тануче, але більш легке за рахунок рослинного, а не тваринного жиру.
    Рецепт пісочного печива на маргарині

    Таке ж пісочне печиво (рецепт тіста на маргарині і сметані) печуть з варенням. Для цього варення відкидають на сито, щоб сироп добре стек, а ягідками прикрашають печенюшки.
    Можна вчинити інакше: остигле печиво промазуємо варенням або джемом і склеюємо попарно. Краще всього для пісочного печива підходить варення з вишні, смородини, кизилу – загалом, щось кисло-солодке.
    Якщо раптом ви вирішили спекти печиво, а формочок немає – не біда. Використовуйте рецепт тіста для пісочного печива з маргарином, холодне тісто пропустити через м'ясорубку і злегка склейте грудочки. Вийдуть симпатичні повітряні кульки.
    Додав: admin | 10-08-2015, 20:53
    Переглядів: 2004