» » Фруктова піца

Фруктова піца

Фруктова піца
Фруктова піца являє собою оригінальний варіант легкого торта з фруктами і ягодами. Вона виходить неймовірно смачною і дуже легкою – просто ідеальний десерт для дитячого свята. Давайте розглянемо з вами, як приготувати фруктову піцу.

Рецепт фруктової піци


Інгредієнти:

  • масло рослинне – 150 г;

  • цукор – 150 г;

  • стиглий банан – 2 шт.;

  • борошно – 15 склянки;

  • сода – щіпка;

  • збиті вершки – 200 г;

  • свіжі фрукти і ягоди – за смаком.


  • Приготування
    Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. В мисці з'єднуємо рослинне масло з цукром. Банани очистити і розтираємо вилочкою в кашку. Далі фруктову масу змішуємо з олією. В окремому посуді змішуємо борошно з сіллю і кидаємо соду, а потім висипаємо суміш до бананової масі. Замішуємо еластичне тісто розкачуємо його в тонкий пласт і формуємо основу для нашої піци. Потім викладаємо її на змащений маслом деко і запікаємо в духовці близько 10 хвилин. Готовий корж трохи охолоджуємо, промазуємо збитими вершками і розкладаємо заздалегідь підготовлені і нарізані скибочками свіжі фрукти і ягоди. Ну, ось і все, солодка проста фруктова піца готова!

    Солодка фруктова піца


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 300 г;

  • молоко – 200 мл;

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • цукор – 100 г;

  • лимонна цедра – за смаком;

  • фундук – 05 ст.


  • Для начинки:

  • сир – 250 г;

  • персики консервовані – 200 г;

  • чорниця – 200 г;

  • полуниця – 200 г;

  • ванілін – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Фундук подрібнюємо за допомогою блендера. У глибокій ємності просіваємо борошно пшеничне, додаємо до неї подрібнений горіх, терту лимонну цедру і цукор. Гарненько все перемішуємо, додаємо оливкова масло, підливаємо тепленьке молочко і замішуємо однорідне тісто. Потім формуємо з нього кульку, загортаємо у плівку і відправляємо на півгодини в холодильнику. Далі розгортаємо його в круглий тонкий коржик, перекладаємо на змащене деко і випікаємо 20 хвилин в гарячій духовці. А цим часом готуємо начинку: ванільний цукор збиваємо з сиром в блендері. Полуницю промиваємо, нарізаємо четвертинками, а персики шаткуємо часточками. На готовий остиглий корж викладаємо спочатку рівним шаром сирну масу і ставимо на 15 хвилин у духовку. Потім дістаємо заготівлю, рівномірно розкладаємо ягоди і фрукти і подаємо піцу до столу, насолоджуючись її казковим смаком.

    Фруктово-ягідна піца


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • молоко – 150 г;

  • дріжджі – 05 ч. ложки;

  • борошно – 250 г;

  • мед – 2 ч. ложки;

  • апельсинова цедра – за смаком;

  • олія оливкова – 2 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • нектарин – 200 г;

  • полуниця – 200 г;

  • вишня – 100 г;

  • абрикоси – 100 г;

  • чорниця – 50 г;

  • ківі – 1 шт.;

  • варення з чорної смородини – 100 р.


  • Приготування
    Для початку давайте зробимо тісто для нашої піци. Підігріваємо Молоко, щоб воно було тепленьке і більшу частину переливаємо в одну піалу, а решту – в іншу. В першу пиалку кладемо мед, перемішуємо до повного розчинення і додаємо дріжджі. Залишаємо опару приблизно на 10 хвилин, щоб дріжджі трохи активувалися. В другу ємність кидаємо сіль і перемішуємо. Далі просіваємо окремо борошно, додаємо
    Фруктова піца
    терту цедру, акуратно вливаємо молоко з дріжджами і молоко з сіллю. Вводимо оливкове масло, перемішуємо і замішуємо руками тісто. Тепер формуємо з нього кульку, кладемо в миску і накриваємо рушником. Залишаємо приблизно на півгодинки підходити, а цим часом переходимо до підготовки фруктів для начинки. Ківі очищаємо, ріжемо навпіл і шаткуємо невеликими шматочками. Абрикоси і нектарини розламуємо, видаляємо кісточки і подрібнюємо часточками. У полуниці відриваємо хвостик і розрізаємо ягоди на четвертинки. Вишню і чорницю гарненько промиваємо, просушуємо і перекладаємо всі фрукти в тарілку. Тісто розгортаємо в тоненький коло, перекладаємо на деко і робимо по всі поверхні виделкою проколи. Відправляємо корж в духовку і випікаємо 10 хвилин. Потім охолоджуємо, змащуємо тонким шаром варення і викладаємо рівномірно всі фрукти і ягідки.
    Додав: admin | 5-07-2015, 22:18
    Переглядів: 1036