Фруктова піца являє собою оригінальний варіант легкого торта з фруктами і ягодами. Вона виходить неймовірно смачною і дуже легкою – просто ідеальний десерт для дитячого свята. Давайте розглянемо з вами, як приготувати фруктову піцу.
Рецепт фруктової піци
Інгредієнти: масло рослинне – 150 г; цукор – 150 г; стиглий банан – 2 шт.; борошно – 15 склянки; сода – щіпка; збиті вершки – 200 г; свіжі фрукти і ягоди – за смаком. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. В мисці з'єднуємо рослинне масло з цукром. Банани очистити і розтираємо вилочкою в кашку. Далі фруктову масу змішуємо з олією. В окремому посуді змішуємо борошно з сіллю і кидаємо соду, а потім висипаємо суміш до бананової масі. Замішуємо еластичне тісто розкачуємо його в тонкий пласт і формуємо основу для нашої піци. Потім викладаємо її на змащений маслом деко і запікаємо в духовці близько 10 хвилин. Готовий корж трохи охолоджуємо, промазуємо збитими вершками і розкладаємо заздалегідь підготовлені і нарізані скибочками свіжі фрукти і ягоди. Ну, ось і все, солодка проста фруктова піца готова!
Солодка фруктова піца
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 300 г; молоко – 200 мл; олія оливкова – 2 ст. ложки; цукор – 100 г; лимонна цедра – за смаком; фундук – 05 ст. Для начинки:
сир – 250 г; персики консервовані – 200 г; чорниця – 200 г; полуниця – 200 г; ванілін – 1 ст. ложка. Приготування Фундук подрібнюємо за допомогою блендера. У глибокій ємності просіваємо борошно пшеничне, додаємо до неї подрібнений горіх, терту лимонну цедру і цукор. Гарненько все перемішуємо, додаємо оливкова масло, підливаємо тепленьке молочко і замішуємо однорідне тісто. Потім формуємо з нього кульку, загортаємо у плівку і відправляємо на півгодини в холодильнику. Далі розгортаємо його в круглий тонкий коржик, перекладаємо на змащене деко і випікаємо 20 хвилин в гарячій духовці. А цим часом готуємо начинку: ванільний цукор збиваємо з сиром в блендері. Полуницю промиваємо, нарізаємо четвертинками, а персики шаткуємо часточками. На готовий остиглий корж викладаємо спочатку рівним шаром сирну масу і ставимо на 15 хвилин у духовку. Потім дістаємо заготівлю, рівномірно розкладаємо ягоди і фрукти і подаємо піцу до столу, насолоджуючись її казковим смаком.
Фруктово-ягідна піца
Інгредієнти: Для тіста:
молоко – 150 г; дріжджі – 05 ч. ложки; борошно – 250 г; мед – 2 ч. ложки; апельсинова цедра – за смаком; олія оливкова – 2 ч. ложки. Для начинки:
нектарин – 200 г; полуниця – 200 г; вишня – 100 г; абрикоси – 100 г; чорниця – 50 г; ківі – 1 шт.; варення з чорної смородини – 100 р. Приготування Для початку давайте зробимо тісто для нашої піци. Підігріваємо Молоко, щоб воно було тепленьке і більшу частину переливаємо в одну піалу, а решту – в іншу. В першу пиалку кладемо мед, перемішуємо до повного розчинення і додаємо дріжджі. Залишаємо опару приблизно на 10 хвилин, щоб дріжджі трохи активувалися. В другу ємність кидаємо сіль і перемішуємо. Далі просіваємо окремо борошно, додаємо
терту цедру, акуратно вливаємо молоко з дріжджами і молоко з сіллю. Вводимо оливкове масло, перемішуємо і замішуємо руками тісто. Тепер формуємо з нього кульку, кладемо в миску і накриваємо рушником. Залишаємо приблизно на півгодинки підходити, а цим часом переходимо до підготовки фруктів для начинки. Ківі очищаємо, ріжемо навпіл і шаткуємо невеликими шматочками. Абрикоси і нектарини розламуємо, видаляємо кісточки і подрібнюємо часточками. У полуниці відриваємо хвостик і розрізаємо ягоди на четвертинки. Вишню і чорницю гарненько промиваємо, просушуємо і перекладаємо всі фрукти в тарілку. Тісто розгортаємо в тоненький коло, перекладаємо на деко і робимо по всі поверхні виделкою проколи. Відправляємо корж в духовку і випікаємо 10 хвилин. Потім охолоджуємо, змащуємо тонким шаром варення і викладаємо рівномірно всі фрукти і ягідки.