Пончики – класичний рецепт
Пончики – ласощі, знайоме з дитинства. Вони, звичайно, дуже калорійні, тому захоплюватися ними не потрібно. Але кілька штучок не зможуть зіпсувати фігуру, а от задоволення принесуть. Нижче розповімо класичні рецепти приготування пончиків.
Інгредієнти:
борошно пшенична – 270 г;
розпушувач для тіста – 7 г;
масло вершкове топлене – 30 г;
цукор – 50 г;
курячі яйця – 2 шт.;
сіль – 1/4 ч. ложки;
сметана 20% жирності – 1 стакан;
олія соняшникова без запаху.
Приготування
Розбиваємо в миску яйця, додаємо сметану, цукор, розпушувач, сіль, топлене масло, борошно і перемішуємо. Чайною ложкою, змащеній маслом, набираємо тісто і опускаємо його в розігріте масло. Смажити треба до приємного золотистого кольору. Потім складаємо їх у мисочку і за бажанням притрушиваем цукровою пудрою.
Інгредієнти:
сир – 280 м;
цукор – 75 г;
харчова сода – 5 г;
борошно – 215 г;
яйця – 2 шт.;
сіль – щіпка;
олія – 400 мл
Приготування
Для початку просіваємо борошно з содою, додаємо цукор, сіль, сир, яйця і перемішуємо. Формуємо кульки невеликої величини і у фритюрниці доводимо їх до рум'яності.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
цукор – 125 г;
яйця курячі – 1 шт.;
борошно – 3 склянки;
харчова сода – 1 ч. ложка;
олія рослинна.
Приготування
Змішуємо кефір, цукор, сіль і яйця. Вливаємо 50 мл рослинного масла і додаємо соду, додаємо борошно і всі інгредієнти перемішуємо. Ділимо тісто на 2 частини. Розкачуємо їх в пласт товщиною близько 1 см. Склянкою вирізаємо гуртки, з допомогою маленької чарочки в центрі кожного кружечка робимо дірочки. Тепер у сковороді розігріваємо олію, його шар повинен бути не менше 1 див. Викладаємо заготовки і обсмажуємо їх спочатку з одного боку, а потім з іншої до готовності. Готові пончики викладаємо на паперові рушники, щоб усунути зайвий жир, а потім складаємо в миску і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно – 900 г;
вершкове масло – 110 г;
сухі дріжджі – 12 м;
яйця курячі 2 шт;
ванілін – 3 г;
вода – 100 мл;
молоко – 500 мл;
олія рослинна;
цукор – 110 р.
Приготування
У теплій воді розвести дріжджі, додаємо цукор. Вливаємо молоко, розбиваємо яйця, додаємо топлене масло, ванілін і сіль. Отриману суміш збиваємо блендером або міксером. Підсипаємо борошно, не припиняючи процес перемішування. Тепер тісто на півтори годинки тісто залишаємо – нам потрібно, щоб воно підійшло. А щоб трохи прискорити цей процес, можна ємність з тістом помістити в теплу духовку. А коли тісто підійде, розкотимо його в шар, товщина якого близько 1 см і вирізаємо гуртки бажаного розміру. Залишаємо заготовки, щоб ті збільшилися в 2 рази. Після цього обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору.
Інгредієнти:
борошно – 3 склянки;
розпушувач – 1 ч. ложка;
цукор – 4 ст. ложки;
масло вершкове – 40 г;
молоко – 1 стакан;
ванілін – 3 г;
яйця – 2 яйця;
олія для обсмажування.
Приготування
У борошно додаємо розпушувач, перемішуємо, а потім просіваємо. Цукор, розм'якшене масло і яйця добре розтираємо. Трохи нагріваємо молоко і розводимо їм масляно-яєчну суміш, підсипаємо борошно, змішану з розпушувачем, ванілін і замішуємо тісто. Далі дивимося по ситуації, якщо тісто все ще липне, додаємо ще борошна і розкочуємо пласт завтовшки 05 див Вирізаємо кружечки і смажимо їх у розігрітому маслі.
Пончики – рецепт класичний без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Розбиваємо в миску яйця, додаємо сметану, цукор, розпушувач, сіль, топлене масло, борошно і перемішуємо. Чайною ложкою, змащеній маслом, набираємо тісто і опускаємо його в розігріте масло. Смажити треба до приємного золотистого кольору. Потім складаємо їх у мисочку і за бажанням притрушиваем цукровою пудрою.
Пончики з сиру – класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для початку просіваємо борошно з содою, додаємо цукор, сіль, сир, яйця і перемішуємо. Формуємо кульки невеликої величини і у фритюрниці доводимо їх до рум'яності.
Пончики на кефірі – класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо кефір, цукор, сіль і яйця. Вливаємо 50 мл рослинного масла і додаємо соду, додаємо борошно і всі інгредієнти перемішуємо. Ділимо тісто на 2 частини. Розкачуємо їх в пласт товщиною близько 1 см. Склянкою вирізаємо гуртки, з допомогою маленької чарочки в центрі кожного кружечка робимо дірочки. Тепер у сковороді розігріваємо олію, його шар повинен бути не менше 1 див. Викладаємо заготовки і обсмажуємо їх спочатку з одного боку, а потім з іншої до готовності. Готові пончики викладаємо на паперові рушники, щоб усунути зайвий жир, а потім складаємо в миску і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Пончики – простий класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У теплій воді розвести дріжджі, додаємо цукор. Вливаємо молоко, розбиваємо яйця, додаємо топлене масло, ванілін і сіль. Отриману суміш збиваємо блендером або міксером. Підсипаємо борошно, не припиняючи процес перемішування. Тепер тісто на півтори годинки тісто залишаємо – нам потрібно, щоб воно підійшло. А щоб трохи прискорити цей процес, можна ємність з тістом помістити в теплу духовку. А коли тісто підійде, розкотимо його в шар, товщина якого близько 1 см і вирізаємо гуртки бажаного розміру. Залишаємо заготовки, щоб ті збільшилися в 2 рази. Після цього обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору.
Пончики – класичний рецепт без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
У борошно додаємо розпушувач, перемішуємо, а потім просіваємо. Цукор, розм'якшене масло і яйця добре розтираємо. Трохи нагріваємо молоко і розводимо їм масляно-яєчну суміш, підсипаємо борошно, змішану з розпушувачем, ванілін і замішуємо тісто. Далі дивимося по ситуації, якщо тісто все ще липне, додаємо ще борошна і розкочуємо пласт завтовшки 05 див Вирізаємо кружечки і смажимо їх у розігрітому маслі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пончики з сиру
Цікава альтернатива звичайним сирників - пончики з сиру. З рум'яною скоринкою, м'які всередині, з чарівним ніжним смаком! Таке блюдо сподобається
Пончики в мультиварці
Пончики - це дуже смачне, проте калорійне блюдо. Тому не кожна господиня буде часто балувати свою сім'ю таким ласощами. Проте їх усе ж треба
Тісто для пампушок
Пончики - це смачні вироби з тіста, обсмажені в олії, які багато хто з нас знають і люблять. Їх можна зробити з різною начинкою і з різних видів
Пончики зі згущеним молоком
Всім ласунам присвячується - улюблене і знайоме з дитинства ласощі пончики зі згущеним молоком. Смакота, чи не так? Зараз ми розповімо, як за
Пончики з повидлом
Усі ми ще з дитинства любимо пишні, ароматні і свіжі пончики. Так давайте спробуємо разом приготувати це чудове ласощі і побалувати дітей і рідних
Американські пончики - рецепт
Американські донатси з глазур'ю стали практично національною символікою, прославивши це яскраве і ніжне ласощі на весь світ. Щоб поласувати