Вернуться назад Распечатать

Пончики – класичний рецепт

Пончики – класичний рецепт
Пончики – ласощі, знайоме з дитинства. Вони, звичайно, дуже калорійні, тому захоплюватися ними не потрібно. Але кілька штучок не зможуть зіпсувати фігуру, а от задоволення принесуть. Нижче розповімо класичні рецепти приготування пончиків.

Пончики – рецепт класичний без дріжджів


Інгредієнти:

  • борошно пшенична – 270 г;

  • розпушувач для тіста – 7 г;

  • масло вершкове топлене – 30 г;

  • цукор – 50 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • сіль – 1/4 ч. ложки;

  • сметана 20% жирності – 1 стакан;

  • олія соняшникова без запаху.


  • Приготування
    Розбиваємо в миску яйця, додаємо сметану, цукор, розпушувач, сіль, топлене масло, борошно і перемішуємо. Чайною ложкою, змащеній маслом, набираємо тісто і опускаємо його в розігріте масло. Смажити треба до приємного золотистого кольору. Потім складаємо їх у мисочку і за бажанням притрушиваем цукровою пудрою.

    Пончики з сиру – класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • сир – 280 м;

  • цукор – 75 г;

  • харчова сода – 5 г;

  • борошно – 215 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • олія – 400 мл


  • Приготування
    Для початку просіваємо борошно з содою, додаємо цукор, сіль, сир, яйця і перемішуємо. Формуємо кульки невеликої величини і у фритюрниці доводимо їх до рум'яності.

    Пончики на кефірі – класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • цукор – 125 г;

  • яйця курячі – 1 шт.;

  • борошно – 3 склянки;

  • харчова сода – 1 ч. ложка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Змішуємо кефір, цукор, сіль і яйця. Вливаємо 50 мл рослинного масла і додаємо соду, додаємо борошно і всі інгредієнти перемішуємо. Ділимо тісто на 2 частини. Розкачуємо їх в пласт товщиною близько 1 см. Склянкою вирізаємо гуртки, з допомогою маленької чарочки в центрі кожного кружечка робимо дірочки. Тепер у сковороді розігріваємо олію, його шар повинен бути не менше 1 див. Викладаємо заготовки і обсмажуємо їх спочатку з одного боку, а потім з іншої до готовності. Готові пончики викладаємо на паперові рушники, щоб усунути зайвий жир, а потім складаємо в миску і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

    Пончики – простий класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 900 г;

  • вершкове масло – 110 г;

  • сухі дріжджі – 12 м;

  • яйця курячі 2 шт;

  • ванілін – 3 г;

  • вода – 100 мл;

  • молоко – 500 мл;

  • олія рослинна;

  • цукор – 110 р.


  • Приготування
    У теплій воді розвести дріжджі, додаємо цукор. Вливаємо молоко, розбиваємо яйця, додаємо топлене масло, ванілін і сіль. Отриману суміш збиваємо блендером або міксером. Підсипаємо борошно, не припиняючи процес перемішування. Тепер тісто на півтори годинки тісто залишаємо – нам потрібно, щоб воно підійшло. А щоб трохи прискорити цей процес, можна ємність з тістом помістити в теплу духовку. А коли тісто підійде, розкотимо його в шар, товщина якого близько 1 см і вирізаємо гуртки бажаного розміру. Залишаємо заготовки, щоб ті збільшилися в 2 рази. Після цього обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору.

    Пончики – класичний рецепт без дріжджів


    Інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • цукор – 4 ст. ложки;

  • масло вершкове – 40 г;

  • молоко – 1 стакан;
  • Пончики – класичний рецепт

  • ванілін – 3 г;

  • яйця – 2 яйця;

  • олія для обсмажування.


  • Приготування
    У борошно додаємо розпушувач, перемішуємо, а потім просіваємо. Цукор, розм'якшене масло і яйця добре розтираємо. Трохи нагріваємо молоко і розводимо їм масляно-яєчну суміш, підсипаємо борошно, змішану з розпушувачем, ванілін і замішуємо тісто. Далі дивимося по ситуації, якщо тісто все ще липне, додаємо ще борошна і розкочуємо пласт завтовшки 05 див Вирізаємо кружечки і смажимо їх у розігрітому маслі.