Пончики – ласощі, знайоме з дитинства. Вони, звичайно, дуже калорійні, тому захоплюватися ними не потрібно. Але кілька штучок не зможуть зіпсувати фігуру, а от задоволення принесуть. Нижче розповімо класичні рецепти приготування пончиків.
Пончики – рецепт класичний без дріжджів
Інгредієнти: борошно пшенична – 270 г; розпушувач для тіста – 7 г; масло вершкове топлене – 30 г; цукор – 50 г; курячі яйця – 2 шт.; сіль – 1/4 ч. ложки; сметана 20% жирності – 1 стакан; олія соняшникова без запаху. Приготування Розбиваємо в миску яйця, додаємо сметану, цукор, розпушувач, сіль, топлене масло, борошно і перемішуємо. Чайною ложкою, змащеній маслом, набираємо тісто і опускаємо його в розігріте масло. Смажити треба до приємного золотистого кольору. Потім складаємо їх у мисочку і за бажанням притрушиваем цукровою пудрою.
Пончики з сиру – класичний рецепт
Інгредієнти: сир – 280 м; цукор – 75 г; харчова сода – 5 г; борошно – 215 г; яйця – 2 шт.; сіль – щіпка; олія – 400 мл Приготування Для початку просіваємо борошно з содою, додаємо цукор, сіль, сир, яйця і перемішуємо. Формуємо кульки невеликої величини і у фритюрниці доводимо їх до рум'яності.
Пончики на кефірі – класичний рецепт
Інгредієнти: кефір – 250 мл; цукор – 125 г; яйця курячі – 1 шт.; борошно – 3 склянки; харчова сода – 1 ч. ложка; олія рослинна. Приготування Змішуємо кефір, цукор, сіль і яйця. Вливаємо 50 мл рослинного масла і додаємо соду, додаємо борошно і всі інгредієнти перемішуємо. Ділимо тісто на 2 частини. Розкачуємо їх в пласт товщиною близько 1 см. Склянкою вирізаємо гуртки, з допомогою маленької чарочки в центрі кожного кружечка робимо дірочки. Тепер у сковороді розігріваємо олію, його шар повинен бути не менше 1 див. Викладаємо заготовки і обсмажуємо їх спочатку з одного боку, а потім з іншої до готовності. Готові пончики викладаємо на паперові рушники, щоб усунути зайвий жир, а потім складаємо в миску і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Пончики – простий класичний рецепт
Інгредієнти: борошно – 900 г; вершкове масло – 110 г; сухі дріжджі – 12 м; яйця курячі 2 шт; ванілін – 3 г; вода – 100 мл; молоко – 500 мл; олія рослинна; цукор – 110 р. Приготування У теплій воді розвести дріжджі, додаємо цукор. Вливаємо молоко, розбиваємо яйця, додаємо топлене масло, ванілін і сіль. Отриману суміш збиваємо блендером або міксером. Підсипаємо борошно, не припиняючи процес перемішування. Тепер тісто на півтори годинки тісто залишаємо – нам потрібно, щоб воно підійшло. А щоб трохи прискорити цей процес, можна ємність з тістом помістити в теплу духовку. А коли тісто підійде, розкотимо його в шар, товщина якого близько 1 см і вирізаємо гуртки бажаного розміру. Залишаємо заготовки, щоб ті збільшилися в 2 рази. Після цього обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору.
Пончики – класичний рецепт без дріжджів
Інгредієнти: борошно – 3 склянки; розпушувач – 1 ч. ложка; цукор – 4 ст. ложки; масло вершкове – 40 г; молоко – 1 стакан; ванілін – 3 г; яйця – 2 яйця; олія для обсмажування. Приготування У борошно додаємо розпушувач, перемішуємо, а потім просіваємо. Цукор, розм'якшене масло і яйця добре розтираємо. Трохи нагріваємо молоко і розводимо їм масляно-яєчну суміш, підсипаємо борошно, змішану з розпушувачем, ванілін і замішуємо тісто. Далі дивимося по ситуації, якщо тісто все ще липне, додаємо ще борошна і розкочуємо пласт завтовшки 05 див Вирізаємо кружечки і смажимо їх у розігрітому маслі.