» » Пиріг з бананом – простий рецепт

Пиріг з бананом – простий рецепт

Пиріг з бананом – простий рецепт
Банан – вельми корисний і поживний плід з характерним запахом і ніжним смаком, популярна, а в багатьох країнах і основна агрикультура. Поїдання бананів м'яко покращує настрій завдяки особливим речовинам, які містяться в цих плодах. Крім того, банани – чудове джерело вуглеводів, клітковини, вітамінів і цінних мікроелементів. Банани їдять в сирому вигляді і готують їх способами самими банальними і досить витонченими, про яких європейський чоловік і здогадатися навряд чи може.
З бананів можна готувати різні страви, наприклад, пекти пироги. Бананові десертні пироги дуже гарні як частина сніданку чи ланчу.

Пиріг з бананом на кефірі – простий рецепт


Інгредієнти:

  • банани нормальної стиглості – 2 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • пшеничне борошно – 2 склянки;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • кефір – 1 склянка;

  • сода – 1 щіпка;

  • цукор – 3-5 ст. ложок;

  • коньяк – 1 ст. ложка;

  • кориця – 2-3 щіпки;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Із просіяного борошна, кефіру, цукру і яйця замішуємо тісто з додаванням соди, коньяку та кориці. Тісто можна вимісити міксером.
    Банани очистити і пюрируем блендером або рубаємо чоппером на дрібні шматочки, після чого швидко скроплюємо соком лимона. Вводимо бананову масу в тісто.
    Змащуємо маслом форму (можна простелити дно промасленим папером пекарської). Заповнюємо тістом форму на 1/2 або 2/3 об'єму. Випікаємо банановий пиріг в духовій шафі протягом близько 50 хвилин. Після вилучення пирога з форми можна облити його шоколадною або фруктової глазур'ю або розрізати збоку на 2 коржі і промазати шоколадно-йогуртовим кремом (не завадять і рубані горіхи). До речі, в цьому варіанті між нижнім і верхнім коржем можна викласти шар з тонких кружечків банана, тільки не забудьте збризнути соком лимона нарізані скибочки.
    Цей простий рецепт бананового пирога цілком підходить і для приготування в мультиварці.
    Приготування
    Заповнену тестом силіконову форму поміщаємо в каструлю. Задаємо режим «Випічка» (найкраща температура 180°З) на 50 хвилин.
    Подаємо пиріг з кавою, чаєм, ройбушем, маті, каркаде, натуральними свіжими фруктовими соками, розведеними водою навпіл.

    Банановий пиріг з ківі – простий рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1 склянка;

  • молоко – 05 склянки;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • масло вершкове – 100 г;


  • Для начинки:

  • банани – 2 шт.;

  • ківі – 2 шт.;

  • лимон – 05 шт.;


  • Для заливки:

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • вершки або йогурт несолодкий – близько 100 мл, залежить від густоти;

  • борошно пшеничне – не більше 05 склянки;

  • ром – 1 ст. ложка;

  • ваніль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Загальна ідея пирога наступна: в заглиблені підкладку з більш густого несолодкого тіста закладаємо начинку з банани і ківі, зверху заливаємо більш рідким солодким тістом, після чого випікаємо.
    Замішуємо тісто для підкладки на молоці з додаванням яєць і масла. Якщо густина недостатня, можна підкоригувати її додаванням кукурудзяного борошна або крохмалю.
    Пиріг з бананом – простий рецепт

    Розкачуємо з тіста не занадто тонкий коржик і викладаємо її в невисоку, змащену вершковим маслом форму.
    Замішуємо заливальне рідке тісто з вершків, цукру, яйця і борошна з додаванням рому і ванілі (або коньяку з корицею). По консистенції заливка повинна бути густою, але цей крем.
    Зверху підкладки викладаємо нарізані скибочками бананів і ківі. Скроплюємо соком лимона і швидко заливаємо рідким тістом.
    Випікаємо пиріг близько 50 хвилин (плюс-мінус 10), залежить від конструкції конкретного духової шафи і глибини форми. Краща температура – близько 200°С. Готовий пиріг можна облити бананово-йогуртовим кремом на желатині.
    Додав: admin | 5-07-2015, 20:58
    Переглядів: 669