Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Новорічне печиво з глазур'ю

Новорічне печиво з глазур'ю

5-07-2015, 18:41
1 639
Новорічне печиво з глазур'ю
У багатьох країнах склалася добра традиція – піч новорічне печиво (ну, або різдвяне). Тісто для новорічного печива роблять з пряними добавками (імбир, ваніль або кориця та ін). Самі печенюшки формують за допомогою пробивних форм, які можуть бути тематичними (ялинки, зайчики, рибки, зірки та ін) або нетематичними (різні геометричні фігури), за браком спеціальних форм можна користуватися склянкою або чашкою з відносно тонким краєм або вирізати форму з малооб'ємної пластикової пляшки.
Новорічне печиво звичайно прикрашають різними кольоровими рідкими текучими кондитерськими смакотою, в тому числі, і глазур'ю. Іноді з допомогою глазурі різних кольорів навіть роблять розпис новорічного печива. Для промислового приготування різних кольорових глазурей для печива можливе використання різних харчових барвників, але вдома краще використовувати в якості пігментів тільки природні кольорові продукти (какао, вишневий або буряковий сік та інші подібні).
Розповімо, як спекти новорічне печиво і як зробити глазур, щоб його прикрасити.

Рецепт новорічного печива


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне високосортна – близько 3 склянок;

  • сіль – 1 щіпка;

  • сода харчова, погашена соком лимона, – на кінчику ножа;

  • вершкове масло натуральне – 200 г;

  • цукор-пісок – 200 г;

  • яйце куряче – 2-3 шт.;

  • ваніль або кориця (але не разом) та/або інші спеції;

  • ром або коньяк – 1-2 ст. ложки.


  • До складу печива також можна включити 1-3 столових ложки якісного какао-порошку, втім, краще з цих продуктів замісіть 2 види тіста – нехай печенюшки будуть двох сортів.
    Приготування
    Просіваємо борошно в миску гіркою, додаємо сіль і погашену соду. Розтоплюємо масло (але не кип'ятимо) і змішуємо його з цукром. Якщо тісто з какао, то треба заздалегідь змішати какао з цукром. Цукрово-масляну суміш з'єднайте з борошном і перемішуємо. Додаємо яйця, ром і спеції (імбир можна разом з корицею або окремо, але не з ваніллю), також можна включити шафран і кардамон. Все перемішуємо і даємо тісту підійти хвилин 20.
    Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 05 см. За допомогою пробивних формочок або склянки робимо печенюшки.
    Листи треба змастити вершковим маслом, а краще застелити пекарської папером і змастити маслом. Зверху викладаємо печенюшки. Випікаємо в духовій шафі при температурі 200°С протягом 8-15 хвилин. Перекладаємо випічку і чекаємо, поки охолоне.
    Тепер рецепти кольорової глазурі для новорічного печива.
    Ідеї і принципи приготування глазурі
    Основний компонент будь глазурі – цукрова пудра, другий компонент повинен бути рідким. Приблизне кількісне співвідношення 2/3 або 3/4 заходи цукрової пудри 1/3 або 1/4 – другий компонент. Співвідношення 1/3 – 2/3 можливо при включенні до складу вершкового масла або желюючий сиропу (ці продукти потім застигають), такі глазурі по типології, скоріше ближче до помадкам.
    Молоко або вершки з цукровою пудрою дають непрозорий рівний красивий білий тон глазурі. Якщо рідкий компонент вода – виходить напівпрозора глазур.
    Глазурі коричневих кольорів і відтінків отримуємо, змішуючи цукрову пудру з готовим (тобто, звареним) міцним какао або кави. Додаючи молоко середньої або високої жирності, або вершки, можна домогтися різних кольорів і відтінків коричневої гами.
    Глазурі червоних відтінків отримуємо, змішуючи цукрову пудру з соком буряка (дуже красиві тони, капніть трохи соку лимона для поліпшення запаху). Красиві червоні кольори і відтінки дає червоне вино, або стабілізований натуральний сік вишні, або сік з свіжого граната. Якщо хочете непрозорі червоні глазурі – додайте трохи вершків або несолодкого натурального йогурту (але не молока, сік його скрутить, створожит). Якщо використовуєте йогурт, не нагрівайте суміш.
    Новорічне печиво з глазур'ю

    Для отримання глазурі жовтих квітів використовуйте яєчні жовтки (яйця повинні бути перевірені). Можна також використовувати проціджений свіжі соки гарбуза та/або апельсина, мандарина.
    Наносимо глазур на печиво і чекаємо, поки вона застигне, або малюємо на печенюшках пензликами (можна використовувати пластиковий шприц без голки). Залучайте дітей, вони будуть у захваті.
    Подаємо новорічне печиво з глазур'ю у першій половині дня з чаєм, кавою, гарячим шоколадом, натуральними соками або компотами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадна глазур - рецепт
    Шоколадна глазур - рецепт
    Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.
    Цукрова глазур
    Цукрова глазур
    Цукрова глазур - чудове і смачне прикраса для печива, пряників, тортів, еклерів і т. д. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних варіантів
    Лимонна глазур
    Лимонна глазур
    Лимонна глазур - це улюблена прикраса багатьох кондитерів, оскільки завдяки лимонному соку зберігається баланс між солодким і кислим, і вона виходить
    Глазур для печива
    Глазур для печива
    Глазур надає випічці апетитний і барвистий вигляд. І сьогодні ми поговоримо про глазурі для печива. Вона може бути самою різною: шоколадною,
    Печиво з інжиром
    Печиво з інжиром
    Печиво з інжиром - корисне і смачне ласощі до чаю в колі сім'ї. Інжир сприяє гарному травленню і роботі дихальної системи. Давайте детально