Іриски в домашніх умовах

Простий рецепт ірисок
Інгредієнти:
Приготування
Отже, щоб приготувати домашні іриски, змішуємо в каструльці вершкове масло, сіль, цукор і воду. Ставимо масу на слабкий вогонь і варимо приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім додаємо дрібно порубані мигдальні горіхи і довариваем ще хвилин 5 до тих пір, поки маса не придбає приємний ніжно-золотистий відтінок. Отриману масу розливаємо в маленькі формочки (можна використовувати підставку від шоколадних цукерок) і даємо їй охолонути і добре застигнути. Можете поставити формочки в холодильник, щоб прискорити процес застигання. Якщо ж раптом формочок не виявиться під рукою, можете вилити масу на деко, а коли вона застигне, просто разломаете на маленькі шматочки.
Такі іриски по достоїнству оцінять і дорослі, і діти - смак підсмаженого мигдалю в вершкових ирисках сподобається всім без винятку.
Іриски з горіхами та шоколадом
Інгредієнти:
Приготування
Для початку беремо форму для запікання і акуратно змащуємо дно і бортики рослинним маслом. Коли це зробили, відставляємо приготовану форму і приступаємо безпосередньо до самого приготування цукерок ірисок в домашніх умовах. Для цього в каструлю з товстим дном наливаємо воду, кладемо цукор і патоку. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи, додаємо вершкове масло. Все добре перемішуємо і чекаємо 20 хвилин. Незабаром наша суміш почне злегка потріскувати і загусати - це означає, що каструлю пора знімати з плити. Додаємо в суміш товчені волоські горіхи і половину розтопленого шоколаду, все перемішуємо і виливаємо у форму для запікання. Зверху заливаємо рештою шоколадом і залишаємо застигати.
Затверділу пластину акуратно розрізаємо ножем на невеликі шматочки. Зберігати домашні іриски найкраще в ємності з щільно закривається кришкою. Щоб цукерки не злиплися між собою, викладаємо їх шарами і прокладаємо пергаментним папером для випічки. Такі смачні цукерки, приготовані своїми руками не соромно піднести навіть в якості солодкого подарунка на який-небудь сімейне свято! Приємного вам чаювання!
Лимонні жувальні іриски
Ось ще один дуже простий рецепт приготування незвичайних ірисок, який сподобається всім без винятку.
Інгредієнти:
Приготування

У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, перемішуємо і доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи. Далі в мисці розвести желатин, згідно інструкції, чекаємо кілька хвилин, поки він розчинитися і додаємо його до загальної маси. Варимо все ще 10 хвилин. Після цього акуратно вливаємо свіжовичавлений лимонний сік і апельсинову цедру. Все добре перемішуємо і виливаємо у форму.
Залишаємо приблизно на 3 години, поки суміш не загусне. По закінченню часу, змащуємо ножик вершковим маслом і акуратно розрізаємо цукеркову масу на маленькі квадратики. Кожну іриску обвалюємо в цукровій пудрі, викладаємо в блюдце і подаємо до чаю.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сирне суфле
Якщо ви любите сирники, сирник і інші схожі десерти, то вам точно припаде до душі сирне суфле. Його можна готувати з желатином, додаючи фрукти,

Цукерки «Тоффі»
Цукерки «Тоффі» знайомі багатьом, завдяки приголомшливому смаки і аромату. Купити цю смакоту можна в кожному магазині солодощів. А як щодо того, щоб

Молочні іриски
Приготування домашніх цукерок - це аж ніяк не прерогатива досвідченого кондитера. Ласощі у вигляді молочних ірисок з нашого рецепта під силу

Солодка ковбаса - рецепт
Солодка ковбаса - смачне ласощі, яке припаде до душі і дорослим і дітям. А готуватися воно досить швидко і просто. Пропонуємо вам кілька цікавих

«Грильяж» в домашніх умовах
Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому

«Грильяж» в домашніх умовах
Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому