Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Нуга - рецепт

Нуга - рецепт

18-01-2015, 23:11
1 987
Нуга - рецепт
Тягуча, солодка і ароматна горіхова нуга перекочувала з Близького Сходу в Європу ще в 15 столітті, і настільки припала до душі французам, італійцям і іспанцям, що стала невід'ємним атрибутом різдвяних свят. Тим більше, що рецепт приготування нуги в домашніх умовах зовсім не так складний, як може здатися. І нехай в перший або навіть другий раз у вас вийде не зовсім те, що потрібно, але, врешті-решт, освоївши цей процес, ви станете кумиром своїх дітей, так і сусідських теж.

Нуга - рецепт в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • цукор - 300 г;

  • мед рідкий - 5 ст. ложок;

  • білки яєчні - 2 шт.;

  • вода - 50 мл;

  • сік лимонний - 1 ч. ложка;

  • цукор ванільний - 1 упаковка;

  • мигдаль - 300 г;

  • коржі вафельні - 6 шт.


  • Приготування:
    Мигдаль замочуємо на кілька хвилин в окропі, потім зливаємо і знімаємо шкірку, викладаємо в один шар на деко і прожарюємо горіхи в духовці. Стежимо, щоб мигдаль не підгорів. Вимикаємо духовку, але горіхи залишаємо всередині - вони повинні залишатися теплими.
    Цукор заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь. Як тільки закипить - додаємо мед. У приготуванні нуги найскладніше - це витримати температурний режим. Якщо солодка маса не достатньо прогріється - нуга не застигне, хоча і вийде дуже смачною. Сироп довести до 140 градусів і чудово, якщо у вас є на кухні градусник, щоб це перевірити. В іншому випадку довіримося інтуїції - потрібно вловити момент, коли сироп вже гусне, але ще не перетворився в карамель. Для цього максимально збільшуємо вогонь і варимо, постійно помішуючи, хвилин 10.
    Одночасно з приготуванням сиропу збиваємо до міцних піків білки. В середині процесу додаємо лимонний сік і ванільний цукор. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливаємо сироп. Тут вам не завадить зайва пара рук на кухні, так як збивати доведеться довго - 15-20 хвилин. Маса повинна збільшитися в обсязі, стати густий і тягучою. Додаємо до майбутньої нуге горіхи, за бажанням - сухофрукти, і вже ложкою все перемішуємо.
    Викладаємо третину нуги рівним шаром на вафельний корж, накриваємо другим коржем. Повторюємо так двічі. Ставимо під прес і ставимо на ніч у холодильник. Після, розрізаємо на порції гарячим, трохи вологим ножем (досить потримати його півхвилини під струменем води). І насолоджуємося, з чаєм або молоком.
    Зберігаємо нугу власного виготовлення, якщо що залишиться після дегустації, в повітронепроникному контейнері в холодильнику. Якщо вам сподобався рецепт, можна трохи поекспериментувати, і замінити вафлі шаром печива або бісквіта. Також шматочки домашньої нуги можна покрити шоколадом, вийдуть справжні цукерки. Насолоджуйтесь!

    Як приготувати темну нугу з горіхами - рецепт


    Інгредієнти:

  • шоколад молочний - 300 г;

  • пудра цукрова - 300 г;

  • фундук - 300 р.


  • Приготування:
    Горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді, даємо охолонути і подрібнюємо. Цукрову пудру розтоплюємо на невеликому вогні, змішуємо з горіхами і викладаємо отриману масу на пергамент, коли вона застигне - подрібнюємо все в блендері - це займе 10-15 хвилин, до в'язкості. Після вливаємо розтоплений шоколад і знову збиваємо. Отриману нугу викладаємо на пергамент і розрівнюємо. Після охолодження ділимо на шматочки гарячим ножем.

    Як робити заморожену нугу?


    Інгредієнти:

  • морозиво вершкове - 4 ст.;

  • білок - 2 шт.;

  • мед рідкий - 2 ст. ложки;

  • мигдаль -1/2 ст.;

  • фісташки -1/2 ст.;

  • курага - 6 шт.;

  • журавлина -1/2 ст.;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Нуга - рецепт
    Приготування:
    Як готувати заморожену нугу? Горіхи прожарюємо на сковороді і дробимо на великі шматочки, також нарізаємо журавлину і курагу. Охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі до міцних піків. На паровій бані розтоплюємо мед і по краплі вводимо в білки, не припиняючи збивати. Акуратно додаємо горіхи і сухофрукти, м'яке морозиво, вимішуємо. Викладаємо отриману масу в прямокутну форму, вистеленную харчовою плівкою. Розрівнюємо і відправляємо в морозилку мінімум на 4 години, а краще - на ніч.
    З ранку з допомогою плівки нугу витягаємо з форми, нарізаємо шматочками і подаємо з ароматною філіжанкою улюбленої кави в ліжко.
    А в добавок до домашньої нуге пропонуємо приготувати карамель і домашню "Нутеллу" .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт праліне
    Рецепт праліне
    Французький кондитер Плессі-Праліне подарував світові відомий десерт праліне, який послужить відмінним топпінгом до морозива, додасть текстуру
    Горіхова паста
    Горіхова паста
    Горіхова паста - смачна солодка закуска, яку можна просто намазати на хліб, або використовувати в якості начинки для млинців та іншої випічки. А як
    Щербет з горіхами - рецепт
    Щербет з горіхами - рецепт
    Щербет - смачна східна солодкість. Вона являє собою вершкову помадку з додаванням родзинок, печива або горіхів. Ось про останньому варіанті
    «Грильяж» в домашніх умовах
    «Грильяж» в домашніх умовах
    Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому
    «Грильяж» в домашніх умовах
    «Грильяж» в домашніх умовах
    Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому
    Шоколадний фондан
    Шоколадний фондан
    Шоколадний фондан - вишуканий французький десерт. Він являє собою щось середнє між розтопленим шоколадом та шоколадними кексами. Давайте докладніше