» » Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів

Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів

Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів
Під час посту особливо цінується пісне тісто для пирогів, готувати його дуже легко, з будь-якою начинкою пиріжки, вареники і рулети будуть дуже м'якими, ніжними та смачними. Навіть без молока і яєць, на дріжджах і без них випічка виходить повітряна, головне – дотримуватися рецепт.

Як приготувати пісне тісто для пирогів?


Смачне пісне тісто для пирогів готують за різними рецептами. Це листкове, дріжджове, без опари, холодець, на відварі з картопляного пюре – кожній господині легко вибрати для себе найбільш простий у приготуванні варіант. Єдиний мінус – тісто швидко черствіє, тому зберігати його треба, накривши лляним рушником, не зав'язаному целофановому пакеті.
Приготування пісного тіста для пирогів буде простим, якщо знати деякі секрети:

  • Щоб дріжджі добре забродили, температура повітря в кухні не повинна перевищувати 30 градусів.

  • Випічка без дріжджів вийде повітряної, якщо тісто довго вимішувати.

  • Щоб не пересушити тісто, випічку тримають в духовці не більше 35 хвилин, при температурі близько 180 градусів.

  • Якщо хочеться зробити пісне тісто для пирогів розсипчастим, потрібно додавати більше олії і менше рідини.


  • Пісне дріжджове тісто для пирогів

    Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів

    Пісне тісто для солодкого пирога вважається вдалим, якщо вийшло еластичним і вологим. Якщо вийшло тугим, можна додати кілька ложок води і ложку олії. Багато господині роблять помилку, розбавляючи тісто борошном, щоб не липло до рук, а потім насилу вимішують. Простіше долоні змазати маслом.
    Інгредієнти :

  • борошно – 2-3 склянки;

  • вода – 1 склянка;

  • пісне масло – 6 ст. л.;

  • пісний маргарин – 100 г;

  • цукор – 10 ст. л.;

  • сіль – 1 ч. л.

  • сухі дріжджі – 2-3 ч. л.


  • Приготування

  • У теплій воді розвести дріжджі, цукор, сіль і масло.

  • Всипати борошно, залишити на півгодини в теплі.

  • Доповісти півсклянки борошна, розмішати.

  • Вилити на деко, закласти начинку, випікати пиріг 30 хвилин.


  • Пісне тісто для пирогів - монастирський рецепт


    Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів

    Пісне тісто для пирогів дуже цінувалося в храмах і монастирях, там знали сотні самих різних рецептів. До сьогоднішнього дня зберігся один з найпопулярніших – монастирський, без яєць, але з додаванням хмелю. Пекли тоді в печі, і щоб зберегти технологію, рекомендується готувати таке пісне тісто на пироги в духовці.
    Інгредієнти :

  • борошно – 1 кг;

  • вода – 25 ст.;

  • свіжі дріжджі – 025 пачки;

  • цукор – 200 г;

  • шишки хмелю – 1 десертна ложка;

  • пісне масло – 05 ст.


  • Приготування

  • Шишки хмелю запарити склянкою окропу на півгодини.

  • Процідити, додати десертну ложку цукру.

  • Дріжджі розвести в 05 склянки води з чайною ложкою цукру і 2 ст. ложками борошна, залишити на 40 хвилин.

  • Відвар хмелю розбавити склянкою води з цукром і опарою, покласти борошно.

  • Влити олію.

  • Вимісити, залишити на півтори години.

  • Випікається пісне монастирське тісто для пирогів в розігрітій духовці 25 хвилин.


  • Пісне холодець тісто для пирога

    Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів

    Пісне рідке тісто для пирога можна зробити заварним, воно дуже примхлива, але впоратися із завданням легко, якщо чітко дотримуватися рецепту. Борошно брати пшеничне вищого сорту, можна – цільнозернове, вона набагато корисніше. Начинку треба обсмажувати до напівготовності, щоб добре пропеклась.
    Інгредієнти :

  • борошно – 500 г;

  • вода – 350 мл;

  • манка – 20 г;

  • оливкова масло - 50 г;

  • свіжі дріжджі – 15 р.

  • сіль – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Змішати манку з борошном, просіяти.

  • Втерти дріжджі, додати масло, сіль і воду.

  • Вимісити 15 хвилин, залишити в теплі на годину.

  • Випікається пісне дріжджове тісто для пирогів при 180 градусах.


  • Заварне пісне тісто для пирогів

    Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів

    Можна приготувати заварне пісне тісто для пирога без дріжджів, замість яєць форму відмінно тримає клейстер, який утворюється при заварюванні. Всипати борошно потрібно тільки в окріп, і місити не менше 10 хвилин. Можна проварити тісто пару хвилин, але треба постійно помішувати, щоб не пригоріло.


    Інгредієнти :

  • борошно – 250 г;

  • вода – 170 мл;

  • масло – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Борошно просіяти, розмішати з маслом.

  • Воду закип'ятити, додати сіль.

  • Влити тонкою цівкою в борошно, тісто треба вимішувати не менше 10 хвилин.

  • Залишити на півгодини.

  • Гарненько обім'яти перед тим, як формувати випічку.


  • Пісне тісто для осетинських пирогів

    Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів

    Ще можна приготувати тісто пісне для смажених пирогів , підійде будь-яке масло: пісне, кукурудзяна, оливкова. Для несолодкої випічки можна взяти настояне на часнику або травах. Якщо на кухні температура повітря нижче 30 градусів, щоб тісто підійшло, рекомендується поставити миску на каструлю з теплою водою.
    Інгредієнти :

  • борошно – 800 кг;

  • вода – 05 л;

  • дріжджі – 1 ч. л.;

  • цукор – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Розвести у воді дріжджі і цукор, присипати ложкою борошна.

  • Поставити опару на 20 хвилин.

  • Додати сіль, просіяне борошно.

  • Місити тісто, поки не почне відлипати від рук.

  • Поставити на годину в тепло, обім'яти, зліпити пиріжки.


  • Пісне тісто на картопляному відварі для пирогів

    Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів

    Саме смачне пісне тісто для пирогів– на картопляному відварі. Швидко, смачно і поживно, завдяки крохмалю, який ще додає тісту пишність, прибирає запах дріжджів. Можна використовувати і для смажених, і для печених пирогів, годиться і для піци. Дріжджі підійдуть, як сухі, так і свіжі.
    Інгредієнти :

  • картопляний відвар – 250 мл;

  • дріжджі – 40 г;

  • цукор – 1 ч. л.;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • пісне масло – 4 ст. л.;

  • борошно – 25 скл.


  • Приготування

  • Картоплю зварити, воду злити, відвар злегка остудити.

  • Розвести в рідині дріжджі.

  • Додати цукор, сіль, масло, розмішати.

  • Всипати борошно, замісити тісто, залишити в теплі на годину.

  • Пісне картопляне тісто для пирога потрібно ще раз обім'яти перед формуванням випічки.


  • Пісне пісочне тісто для пирога

    Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів

    Оригінальний рецепт пісного пісочного тіста для пирога придумав італійський кондитер Луки Монтерсино, якого прославили не тільки торти, але й дієтичні страви. Борошно можна брати будь-яку, головне – не класти занадто багато. Якщо переборщити, пиріг вийде щільним, а не розсипчастим. Рекомендується використовувати коричневий цукор, він надає гарний колір і оригінальний смак.
    Інгредієнти :

  • борошно – 400 г;

  • цукор - 200 г;

  • оливкова масло – 50 г;

  • пісне масло – 50 г;

  • вода – 100 г;

  • розпушувач – 10 р.


  • Приготування

  • Розвести у воді цукор, розпушувач і масло.

  • Всипати борошно, замісити тісто, воно має бути м'яким, з вигляду схожий на мокрий пісок.

  • Прибрати на півгодини в холодильник.

  • Розім'яти, сформувати пиріг.


  • Пісне тісто для пирогів на мінеральній воді

    Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів

    Заслуженою популярністю користується пісне бездріжджове тісто для пирога, приготоване на мінеральній воді. Вона чудово замінює дріжджі, насичуючи тісто повітряними бульбашками, робить його м'яким і ніжним, навіть без кислого молока і яєць. Для цього рецепта краще підійде пшеничне борошно.
    Інгредієнти :

  • борошно – 2 ст.;

  • газована вода – 2-3 ст.;

  • масло – 50 г;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • цукор – 2 ч. л;

  • сода – 05 ч. л.;

  • оцет – 15 ч. л.


  • Приготування

  • Борошно розвести водою, додати масло.

  • Трохи обім'яти, залишити на 15 хвилин.

  • Покласти погашену соду, розмішати.

  • Сформувати тісто.


  • Рецепт пісного житнього тіста на пироги

    Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів

    Швидке пісне тісто для пирога– паличка-виручалочка для господинь, коли потрібно в короткий термін приготувати вечерю. Змінюючи кількість цукру, легко готувати випічку і з солоною, і з солодкою начинкою , не витрачаючи при цьому зайві гроші. Тим, хто не тримає піст можна замінити воду сироваткою або кефіром.
    Інгредієнти :

  • борошно пшеничне – 1 ст.;

  • борошно житнє – 3 ст.;

  • вода – 2 ст.


  • Приготування

  • Борошно просіяти, змішати, посолити.

  • Влити теплу воду, замісити тісто.

  • Залишити на півгодини в харчовій плівці.

  • Сформувати пиріжки.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:35
    Переглядів: 55