Пісне дріжджове тісто для пирогів, на картопляному відварі і на воді - рецепти для печених і смажених виробів
Під час посту особливо цінується пісне тісто для пирогів, готувати його дуже легко, з будь-якою начинкою пиріжки, вареники і рулети будуть дуже м'якими, ніжними та смачними. Навіть без молока і яєць, на дріжджах і без них випічка виходить повітряна, головне – дотримуватися рецепт.
Смачне пісне тісто для пирогів готують за різними рецептами. Це листкове, дріжджове, без опари, холодець, на відварі з картопляного пюре – кожній господині легко вибрати для себе найбільш простий у приготуванні варіант. Єдиний мінус – тісто швидко черствіє, тому зберігати його треба, накривши лляним рушником, не зав'язаному целофановому пакеті.
Приготування пісного тіста для пирогів буде простим, якщо знати деякі секрети:
Щоб дріжджі добре забродили, температура повітря в кухні не повинна перевищувати 30 градусів.
Випічка без дріжджів вийде повітряної, якщо тісто довго вимішувати.
Щоб не пересушити тісто, випічку тримають в духовці не більше 35 хвилин, при температурі близько 180 градусів.
Якщо хочеться зробити пісне тісто для пирогів розсипчастим, потрібно додавати більше олії і менше рідини.
Пісне тісто для солодкого пирога вважається вдалим, якщо вийшло еластичним і вологим. Якщо вийшло тугим, можна додати кілька ложок води і ложку олії. Багато господині роблять помилку, розбавляючи тісто борошном, щоб не липло до рук, а потім насилу вимішують. Простіше долоні змазати маслом.
Інгредієнти :
борошно – 2-3 склянки;
вода – 1 склянка;
пісне масло – 6 ст. л.;
пісний маргарин – 100 г;
цукор – 10 ст. л.;
сіль – 1 ч. л.
сухі дріжджі – 2-3 ч. л.
Приготування
У теплій воді розвести дріжджі, цукор, сіль і масло.
Всипати борошно, залишити на півгодини в теплі.
Доповісти півсклянки борошна, розмішати.
Вилити на деко, закласти начинку, випікати пиріг 30 хвилин.
Пісне тісто для пирогів дуже цінувалося в храмах і монастирях, там знали сотні самих різних рецептів. До сьогоднішнього дня зберігся один з найпопулярніших – монастирський, без яєць, але з додаванням хмелю. Пекли тоді в печі, і щоб зберегти технологію, рекомендується готувати таке пісне тісто на пироги в духовці.
Інгредієнти :
борошно – 1 кг;
вода – 25 ст.;
свіжі дріжджі – 025 пачки;
цукор – 200 г;
шишки хмелю – 1 десертна ложка;
пісне масло – 05 ст.
Приготування
Шишки хмелю запарити склянкою окропу на півгодини.
Процідити, додати десертну ложку цукру.
Дріжджі розвести в 05 склянки води з чайною ложкою цукру і 2 ст. ложками борошна, залишити на 40 хвилин.
Відвар хмелю розбавити склянкою води з цукром і опарою, покласти борошно.
Влити олію.
Вимісити, залишити на півтори години.
Випікається пісне монастирське тісто для пирогів в розігрітій духовці 25 хвилин.
Пісне рідке тісто для пирога можна зробити заварним, воно дуже примхлива, але впоратися із завданням легко, якщо чітко дотримуватися рецепту. Борошно брати пшеничне вищого сорту, можна – цільнозернове, вона набагато корисніше. Начинку треба обсмажувати до напівготовності, щоб добре пропеклась.
Інгредієнти :
борошно – 500 г;
вода – 350 мл;
манка – 20 г;
оливкова масло - 50 г;
свіжі дріжджі – 15 р.
сіль – 1 ч. л.
Приготування
Змішати манку з борошном, просіяти.
Втерти дріжджі, додати масло, сіль і воду.
Вимісити 15 хвилин, залишити в теплі на годину.
Випікається пісне дріжджове тісто для пирогів при 180 градусах.
Можна приготувати заварне пісне тісто для пирога без дріжджів, замість яєць форму відмінно тримає клейстер, який утворюється при заварюванні. Всипати борошно потрібно тільки в окріп, і місити не менше 10 хвилин. Можна проварити тісто пару хвилин, але треба постійно помішувати, щоб не пригоріло.
Інгредієнти :
борошно – 250 г;
вода – 170 мл;
масло – 2 ст. л.
Приготування
Борошно просіяти, розмішати з маслом.
Воду закип'ятити, додати сіль.
Влити тонкою цівкою в борошно, тісто треба вимішувати не менше 10 хвилин.
Залишити на півгодини.
Гарненько обім'яти перед тим, як формувати випічку.
Ще можна приготувати тісто пісне для смажених пирогів , підійде будь-яке масло: пісне, кукурудзяна, оливкова. Для несолодкої випічки можна взяти настояне на часнику або травах. Якщо на кухні температура повітря нижче 30 градусів, щоб тісто підійшло, рекомендується поставити миску на каструлю з теплою водою.
Інгредієнти :
борошно – 800 кг;
вода – 05 л;
дріжджі – 1 ч. л.;
цукор – 1 ст. л.
Приготування
Розвести у воді дріжджі і цукор, присипати ложкою борошна.
Поставити опару на 20 хвилин.
Додати сіль, просіяне борошно.
Місити тісто, поки не почне відлипати від рук.
Поставити на годину в тепло, обім'яти, зліпити пиріжки.
Саме смачне пісне тісто для пирогів– на картопляному відварі. Швидко, смачно і поживно, завдяки крохмалю, який ще додає тісту пишність, прибирає запах дріжджів. Можна використовувати і для смажених, і для печених пирогів, годиться і для піци. Дріжджі підійдуть, як сухі, так і свіжі.
Інгредієнти :
картопляний відвар – 250 мл;
дріжджі – 40 г;
цукор – 1 ч. л.;
сіль – 1 ч. л.;
пісне масло – 4 ст. л.;
борошно – 25 скл.
Приготування
Картоплю зварити, воду злити, відвар злегка остудити.
Розвести в рідині дріжджі.
Додати цукор, сіль, масло, розмішати.
Всипати борошно, замісити тісто, залишити в теплі на годину.
Пісне картопляне тісто для пирога потрібно ще раз обім'яти перед формуванням випічки.
Оригінальний рецепт пісного пісочного тіста для пирога придумав італійський кондитер Луки Монтерсино, якого прославили не тільки торти, але й дієтичні страви. Борошно можна брати будь-яку, головне – не класти занадто багато. Якщо переборщити, пиріг вийде щільним, а не розсипчастим. Рекомендується використовувати коричневий цукор, він надає гарний колір і оригінальний смак.
Інгредієнти :
борошно – 400 г;
цукор - 200 г;
оливкова масло – 50 г;
пісне масло – 50 г;
вода – 100 г;
розпушувач – 10 р.
Приготування
Розвести у воді цукор, розпушувач і масло.
Всипати борошно, замісити тісто, воно має бути м'яким, з вигляду схожий на мокрий пісок.
Прибрати на півгодини в холодильник.
Розім'яти, сформувати пиріг.
Заслуженою популярністю користується пісне бездріжджове тісто для пирога, приготоване на мінеральній воді. Вона чудово замінює дріжджі, насичуючи тісто повітряними бульбашками, робить його м'яким і ніжним, навіть без кислого молока і яєць. Для цього рецепта краще підійде пшеничне борошно.
Інгредієнти :
борошно – 2 ст.;
газована вода – 2-3 ст.;
масло – 50 г;
сіль – 1 ч. л.;
цукор – 2 ч. л;
сода – 05 ч. л.;
оцет – 15 ч. л.
Приготування
Борошно розвести водою, додати масло.
Трохи обім'яти, залишити на 15 хвилин.
Покласти погашену соду, розмішати.
Сформувати тісто.
Швидке пісне тісто для пирога– паличка-виручалочка для господинь, коли потрібно в короткий термін приготувати вечерю. Змінюючи кількість цукру, легко готувати випічку і з солоною, і з солодкою начинкою , не витрачаючи при цьому зайві гроші. Тим, хто не тримає піст можна замінити воду сироваткою або кефіром.
Інгредієнти :
борошно пшеничне – 1 ст.;
борошно житнє – 3 ст.;
вода – 2 ст.
Приготування
Борошно просіяти, змішати, посолити.
Влити теплу воду, замісити тісто.
Залишити на півгодини в харчовій плівці.
Сформувати пиріжки.
Як приготувати пісне тісто для пирогів?
Смачне пісне тісто для пирогів готують за різними рецептами. Це листкове, дріжджове, без опари, холодець, на відварі з картопляного пюре – кожній господині легко вибрати для себе найбільш простий у приготуванні варіант. Єдиний мінус – тісто швидко черствіє, тому зберігати його треба, накривши лляним рушником, не зав'язаному целофановому пакеті.
Приготування пісного тіста для пирогів буде простим, якщо знати деякі секрети:
Пісне дріжджове тісто для пирогів
Пісне тісто для солодкого пирога вважається вдалим, якщо вийшло еластичним і вологим. Якщо вийшло тугим, можна додати кілька ложок води і ложку олії. Багато господині роблять помилку, розбавляючи тісто борошном, щоб не липло до рук, а потім насилу вимішують. Простіше долоні змазати маслом.
Інгредієнти :
Приготування
Пісне тісто для пирогів - монастирський рецепт
Пісне тісто для пирогів дуже цінувалося в храмах і монастирях, там знали сотні самих різних рецептів. До сьогоднішнього дня зберігся один з найпопулярніших – монастирський, без яєць, але з додаванням хмелю. Пекли тоді в печі, і щоб зберегти технологію, рекомендується готувати таке пісне тісто на пироги в духовці.
Інгредієнти :
Приготування
Пісне холодець тісто для пирога
Пісне рідке тісто для пирога можна зробити заварним, воно дуже примхлива, але впоратися із завданням легко, якщо чітко дотримуватися рецепту. Борошно брати пшеничне вищого сорту, можна – цільнозернове, вона набагато корисніше. Начинку треба обсмажувати до напівготовності, щоб добре пропеклась.
Інгредієнти :
Приготування
Заварне пісне тісто для пирогів
Можна приготувати заварне пісне тісто для пирога без дріжджів, замість яєць форму відмінно тримає клейстер, який утворюється при заварюванні. Всипати борошно потрібно тільки в окріп, і місити не менше 10 хвилин. Можна проварити тісто пару хвилин, але треба постійно помішувати, щоб не пригоріло.
Інгредієнти :
Приготування
Пісне тісто для осетинських пирогів
Ще можна приготувати тісто пісне для смажених пирогів , підійде будь-яке масло: пісне, кукурудзяна, оливкова. Для несолодкої випічки можна взяти настояне на часнику або травах. Якщо на кухні температура повітря нижче 30 градусів, щоб тісто підійшло, рекомендується поставити миску на каструлю з теплою водою.
Інгредієнти :
Приготування
Пісне тісто на картопляному відварі для пирогів
Саме смачне пісне тісто для пирогів– на картопляному відварі. Швидко, смачно і поживно, завдяки крохмалю, який ще додає тісту пишність, прибирає запах дріжджів. Можна використовувати і для смажених, і для печених пирогів, годиться і для піци. Дріжджі підійдуть, як сухі, так і свіжі.
Інгредієнти :
Приготування
Пісне пісочне тісто для пирога
Оригінальний рецепт пісного пісочного тіста для пирога придумав італійський кондитер Луки Монтерсино, якого прославили не тільки торти, але й дієтичні страви. Борошно можна брати будь-яку, головне – не класти занадто багато. Якщо переборщити, пиріг вийде щільним, а не розсипчастим. Рекомендується використовувати коричневий цукор, він надає гарний колір і оригінальний смак.
Інгредієнти :
Приготування
Пісне тісто для пирогів на мінеральній воді
Заслуженою популярністю користується пісне бездріжджове тісто для пирога, приготоване на мінеральній воді. Вона чудово замінює дріжджі, насичуючи тісто повітряними бульбашками, робить його м'яким і ніжним, навіть без кислого молока і яєць. Для цього рецепта краще підійде пшеничне борошно.
Інгредієнти :
Приготування
Рецепт пісного житнього тіста на пироги
Швидке пісне тісто для пирога– паличка-виручалочка для господинь, коли потрібно в короткий термін приготувати вечерю. Змінюючи кількість цукру, легко готувати випічку і з солоною, і з солодкою начинкою , не витрачаючи при цьому зайві гроші. Тим, хто не тримає піст можна замінити воду сироваткою або кефіром.
Інгредієнти :
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісна випічка до чаю - швидко і смачно приготовані пиріжки, печиво, кекси та інші солодощі
Пісна випічка до чаю швидко і смачно урізноманітнює нудні домашні посиденьки в період обмеження харчування. Завдяки хорошим і перевіреними рецептами,
Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею в духовці на сковороді - рецепти начинки з рисом, картоплею, капустою з різного тіста
Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею – один з найдавніших рецептів російської кухні, в кожному регіоні їх готували по-своєму. Тісто здобне, дріжджове,
Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів
Дивовижно смачний рецепт - дріжджове тісто на кефірі, готується вона просто і швидко. Пироги, піца, булочки, біляші, млинці – вибір варіантів випічки
Пісне тісто для пирога
Чудові пишні пироги, безсумнівно, можна пекти і в пісному варіанті. Використовуючи запропоновані рекомендації ваші вироби вийдуть не гірше
Пісне дріжджове тісто
Безсумнівно, навіть в період посту можна балувати себе чудовою пишною випічкою. Далі докладно опишемо кілька варіантів вдалого дріжджового тіста, з
Пісне тісто для пиріжків
Багато хто помилково вважають, що пісне меню несмачне і одноманітне. Існує таке неймовірне кількість страв, що часом можна розгубитися. Пропонуємо