Запечені яблука з корицею
Порадуйте себе і рідних, незрівнянним ласощами - запеченими яблуками з ароматом пряної кориці, використовуючи запропоновані нижче рецепти. Розповімо, як зробити смачний десерт двома абсолютно різними способами: в духовці або мікрохвильовій печі, наповнивши фрукти цікавою начинкою.
Інгредієнти:
яблука – 4 шт.;
домашній сир – 120 г;
кориця – 1 ч. ложка;
ядра волоських горіхів – 4 шт.;
сметана – 3 ст. ложки;
цукровий пісок – 2 ч. ложки;
ванілін – 1 /3 ч. ложки.
Приготування
З вимитих яблук зрізаємо близько одного сантиметра капелюшки, а далі маленьким гострим ножем вирізаємо серединки так, щоб отримані виїмки можна було покласти більше смачної начинки.
У мисочку з домашнім сиром додаємо не дуже густу сметану, присипаємо цукровим піском, ваніллю і дуже ретельно, ніби розтираючи, вимішуємо начинку. Ядра очищених волоських горіхів дуже дрібненько рубаємо ножем.
Отже, підготовлені фрукти натираємо зсередини невеликою кількістю ароматною кориці. Поверхня притрушиваем горішками, а все простір, що залишився, до самого краю і навіть трохи вище, заповнюємо солоденькою масою із сиру. Розподіляємо яблучка по формі для випічки і ставимо їх по центру прогрітого до 195-градусної температури духової шафи. Через півгодини можна буде насолодитися смаком цього ніжного десерту.
Інгредієнти:
яблука – 3 шт.;
хороше вершкове масло – 30 г;
дрібний цукор – 3 десертні ложки;
мелена кориця – 15 ч. ложки.
Приготування
Зверху кожного яблучка робимо ножем глибоке, але не широкий отвір, вирізаючи при цьому серцевину. У кожну виконану виїмку проштовхуємо до самого дна шматочок гарного вершкового масла. Далі, засипаємо порожній простір дрібним цукром і зовсім трохи залишаємо місце для половини чайної ложечки кориці. Компактно викладаємо фрукти в підходящу посуд для мікрохвильовки і відправляємо в неї заготовку. Встановлюємо режим максимальної для даного потужності електроприладу і випікаємо смачненькі яблука протягом 5-6 хвилин. Таким чином отримуємо запечені м'які і ароматні яблука з корицею, а смак їх нічим не гірше тих, що приготовані в духовці.
Запечені яблука з сиром і корицею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
З вимитих яблук зрізаємо близько одного сантиметра капелюшки, а далі маленьким гострим ножем вирізаємо серединки так, щоб отримані виїмки можна було покласти більше смачної начинки.
У мисочку з домашнім сиром додаємо не дуже густу сметану, присипаємо цукровим піском, ваніллю і дуже ретельно, ніби розтираючи, вимішуємо начинку. Ядра очищених волоських горіхів дуже дрібненько рубаємо ножем.
Отже, підготовлені фрукти натираємо зсередини невеликою кількістю ароматною кориці. Поверхня притрушиваем горішками, а все простір, що залишився, до самого краю і навіть трохи вище, заповнюємо солоденькою масою із сиру. Розподіляємо яблучка по формі для випічки і ставимо їх по центру прогрітого до 195-градусної температури духової шафи. Через півгодини можна буде насолодитися смаком цього ніжного десерту.
Яблука, запечені з цукром і корицею в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Зверху кожного яблучка робимо ножем глибоке, але не широкий отвір, вирізаючи при цьому серцевину. У кожну виконану виїмку проштовхуємо до самого дна шматочок гарного вершкового масла. Далі, засипаємо порожній простір дрібним цукром і зовсім трохи залишаємо місце для половини чайної ложечки кориці. Компактно викладаємо фрукти в підходящу посуд для мікрохвильовки і відправляємо в неї заготовку. Встановлюємо режим максимальної для даного потужності електроприладу і випікаємо смачненькі яблука протягом 5-6 хвилин. Таким чином отримуємо запечені м'які і ароматні яблука з корицею, а смак їх нічим не гірше тих, що приготовані в духовці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблука, запечені з медом в духовці
В осінній сезон яблука стають головними інгредієнтами більшості ласощів на наших столах. Серед інших, доступними і простими у приготуванні є запечені
Яблука, запечені з медом і горіхами
Запечені різними способами яблука - фаворит серед домашніх осінніх частувань. Приготування такого недорого і смачного десерту займе мінімум часу, а
Яблука, запечені з медом і корицею
Це чудове частування неодмінно сподобається всім, навіть тим, хто не особливо любить подібного роду солодощі. Далі підкажемо цікаві рецепти печених
Яблука в тісті, запечені в духовці – рецепт
Це чудове частування неодмінно гідно особливого місця на урочистому столі. Спробуйте по-новому запекти яблука, керуючись нашими простими рецептами.
Як запекти яблука в мікрохвильовці?
Печені яблука відносяться до дієтичних страв. У такому вигляді їх можуть вживати і ті люди, кому протипоказані свіжі фрукти. Ми розвіємо міф про те,
Фаршировані яблука в духовці
Фаршировані яблука, запечені в духовці - смачний і корисний десерт. Таке ласощі припаде до смаку і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали