Порадуйте себе і рідних, незрівнянним ласощами - запеченими яблуками з ароматом пряної кориці, використовуючи запропоновані нижче рецепти. Розповімо, як зробити смачний десерт двома абсолютно різними способами: в духовці або мікрохвильовій печі, наповнивши фрукти цікавою начинкою.
Запечені яблука з сиром і корицею в духовці
Інгредієнти: яблука – 4 шт.; домашній сир – 120 г; кориця – 1 ч. ложка; ядра волоських горіхів – 4 шт.; сметана – 3 ст. ложки; цукровий пісок – 2 ч. ложки; ванілін – 1 /3 ч. ложки. Приготування З вимитих яблук зрізаємо близько одного сантиметра капелюшки, а далі маленьким гострим ножем вирізаємо серединки так, щоб отримані виїмки можна було покласти більше смачної начинки.
У мисочку з домашнім сиром додаємо не дуже густу сметану, присипаємо цукровим піском, ваніллю і дуже ретельно, ніби розтираючи, вимішуємо начинку. Ядра очищених волоських горіхів дуже дрібненько рубаємо ножем.
Отже, підготовлені фрукти натираємо зсередини невеликою кількістю ароматною кориці. Поверхня притрушиваем горішками, а все простір, що залишився, до самого краю і навіть трохи вище, заповнюємо солоденькою масою із сиру. Розподіляємо яблучка по формі для випічки і ставимо їх по центру прогрітого до 195-градусної температури духової шафи. Через півгодини можна буде насолодитися смаком цього ніжного десерту.
Яблука, запечені з цукром і корицею в мікрохвильовці
Інгредієнти: яблука – 3 шт.; хороше вершкове масло – 30 г; дрібний цукор – 3 десертні ложки; мелена кориця – 15 ч. ложки. Приготування Зверху кожного яблучка робимо ножем глибоке, але не широкий отвір, вирізаючи при цьому серцевину. У кожну виконану виїмку проштовхуємо до самого дна шматочок гарного вершкового масла. Далі, засипаємо порожній простір дрібним цукром і зовсім трохи залишаємо місце для половини чайної ложечки кориці. Компактно викладаємо фрукти в підходящу посуд для мікрохвильовки і відправляємо в неї заготовку. Встановлюємо режим максимальної для даного потужності електроприладу і випікаємо смачненькі яблука протягом 5-6 хвилин. Таким чином отримуємо запечені м'які і ароматні яблука з корицею, а смак їх нічим не гірше тих, що приготовані в духовці.