» » Шоколадна мастика

Шоколадна мастика

Шоколадна мастика
Якщо ви зважилися поворожити над своєю святковою випічкою, включивши фантазію, тоді ми радимо вам використовувати шоколадну мастику, а як правильно його зробити, ми детально розповімо в рецептах нижче.

Рецепт шоколадної мастики з маршмеллоу для обтягування торта


Інгредієнти:

  • цукрова пудра – 230 г;

  • плитки темного шоколаду – 2 шт. (по 100 г);

  • маршмеллоу – 180 г;

  • жирні вершки – 80 мл;

  • вершкове масло – 40 р.


  • Приготування
    Обидві плитки темного шоколаду ламаємо маленькими шматочками, висипаємо в будь-яку металеву ємність, яку потім встановлюємо на водяну баню. При частому помішуванні шоколадних шматочків доводимо їх до повного розплавлення. Знімаємо ємність з шоколадом, переставляємо її на плиту зі слабким режимом вогню і додаємо сюди нарізані на 2-3 частини шматочки маршмеллоу. Тепер заважаємо також часто, як заважали шматочки шоколаду до освіти з цих інгредієнтів однорідної маси. Вводимо потрібну кількість вершкового масла, свіжі жирні вершки і, перемішавши тримаємо на вогні ще пару хвилин, а потім все відставляємо. Далі відразу ж, але розділивши кілька підходів, обов'язково додаємо просіяне цукрову пудру. Коли сили заважати мастику ложкою вичерпаються, перекладаємо її на стіл і домішують до однорідності, подібно щільному тесту. На 15 хвилин накриваємо мастику харчовою плівкою, після тонко її розкачуємо і використовуємо за призначенням.

    Рецепт шоколадної мастики з медом в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • білий шоколад – 150 г;

  • рідкий, світлий мед – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Шоколад білого кольору розламуємо на максимально дрібні шматочки і складаємо їх в підходящу ємність для
    Шоколадна мастика
    мікрохвильовки, включаємо піч на 60 секунд. Далі дістаємо, перемішуємо і, якщо шоколад ще не повністю розтанув, то відправляємо його знову в мікрохвильову піч на 30 секунд (так повторюємо до повного розплавлення білого шоколаду). Тепер в цю ємність, вже з рідким шоколадом по одній ложечці вводимо рідкий мед, відразу інтенсивно все перемішуємо. Коли буде вмешан весь мед, не перестаємо заважати нашу мастику, до тих пір, поки вона не наблизиться до стадії охолодження і не стане щільною, наче тісто. Тоді занурюємо її в целофановий пакетик і відправляємо на півгодини в холодильну камеру.
    Така мастика чудово згодиться для ліплення прикрас .
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:02
    Переглядів: 71