» » Морозиво своїми руками

Морозиво своїми руками

Морозиво своїми руками
Яке ж літо без морозива! Благо зараз вибір величезний, на будь-який смак і колір. От тільки є одне «але», як дізнатися наскільки такий десерт натуральний і корисний? Якщо ви хочете бути впевнені в натуральності того, що даєте своїй дитині приготуйте морозиво своїми руками в домашніх умовах, а як це зробити ми зараз розповімо.

Як приготувати морозиво «Пломбір» своїми руками?


Інгредієнти:

  • вершки 10% - 160 мл;

  • жовток яєчний сирий – 2 шт.;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • вершки 33% - 240 мл;

  • цукор – 90 р.


  • Приготування
    Ті вершки, які менш жирні виливаємо в широкий посуд і трохи нагріваємо, але не кип'ятимо. Жовтки дуже активно збиваємо, поки вони посвітлішають і додадуть в обсязі, тоді починаємо поступово всипати цукор і весь час при цьому збиваємо. Він звичайно може не розчинитися до кінця, але це не страшно. В кінці збивання додаємо ваніль і ще трохи перемішуємо. Коли в вершків на плиті підуть невеликі пухирці по краях знімаємо їх і тонкою цівкою вливаємо збиті жовтки, при цьому природно активно перемішуємо, щоб жовтки не згорнулися. Далі беремо посуд побільше, наливаємо в неї трохи окропу, зверху ставимо ємність з яєчно-вершковою масою і ставимо на вогонь, будемо заварювати на паровій бані.
    Тим часом жирні вершки збиваємо, щоб вони добре загусли, а суміш на плиті не забуваємо часто перемішувати. Як тільки маса заварилася і загусла знімаємо її з вогню і ставимо в ємність з льодом або холодною водою. Нам потрібно охолодити її до кімнатної температури, а потім частинами вмішати в збиті вершки. Ємність, у якій наше морозиво буде охолоджуватися повинна бути таких розмірів, щоб вийшов крем покривав її шаром не більше чотирьох сантиметрів. Ставимо все в морозилку, щогодини виймаємо і перемішуємо помилкової або віночком, так повторюємо чотири рази, а потім залишаємо заморозитися ще на 2-3 години.

    Рецепт морозива з молока своїми руками


    Звичайно ж для такого морозива краще взяти жирне домашнє молоко, хоча з будь-яким іншим морозиво теж вийде. А ще для водяній лазні нам потрібні дві каструлі такого розміру, щоб одна входила в іншу, великий тазик і багато льоду.
    Інгредієнти:

  • молоко – 650 мл;

  • цукор – 200 г;

  • сухе молоко – 50 г;

  • вершкове масло – 10 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • сіль велика – 1 кг;

  • лід – 2 кг;

  • ваніль.


  • Приготування
    Від одного яйця відокремлюємо жовток, а друге використовуємо повністю, збиваємо їх і проціджуємо через сито в меншу каструльку змішуємо з цукром, сухим молоком і рідким молоком. Варимо цю суміш на водяній бані близько 15 хвилин, а в кінці додаємо вершкове масло і залишаємо повністю охолонути. Після цього прибираємо в холодильник «дозрівати» на 2 години. У великий таз висипаємо лід і зверху сіль, вона значно знижує температуру льоду. Тепер туди ставимо каструлю з майбутнім морозивом і заморожуємо його до кашоподібного стану постійно помішуючи, процес замерзання починається з дна. Далі прохолодний напівфабрикат розкладаємо по формах і відправляємо на остаточну заморозку в морозилку.

    Полуничне морозиво, парфе своїми руками


    Перед тим як почати приготування полуничного морозива, обов'язково необхідно охолодити вершки, для того щоб вони добре взбились. Краще всього залишити в холодильнику на ніч. Те ж саме можна зробити і з полуницею.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 260 г;

  • сік лимона – 30 мл;

  • цукор – 110 г;

  • вершки 33% - 260 г;

  • ваніль – 2 пакетика.


  • Приготування
    Т. к. ягоди полуниці покриті безліччю дрібних насіння, то для того щоб вийшло ніжне однорідне морозиво їх потрібно видалити. Для цього просто протираємо чисті ягоди через сито і отримуємо ароматне полуничне
    Морозиво своїми руками
    пюре. У нього висипаємо цукор і виливаємо сік лимона, відправляємо в морозилку на 10 хвилин. Вершки виливаємо в широку ємність, висипаємо в них ваніль і збиваємо в густий крем. Саме тому вершки повинні бути жирними, інакше нічого не вийде, вони не взобьются. До цього моменту вже пройшли 10 хвилин, і ми дістаємо охолоджене полуничне пюре, виливаємо його до вершків і акуратно ложкою, а не міксером перемішуємо до однорідної консистенції і кольору. Прибираємо в холодильник наш полуничний поки ще крем, через дві години дістаємо і ще раз перемішуємо. Через годину полуничне парфе готово! Подаємо його розклавши по порціях і прикрасивши ягодами полуниці і гілочками м'яти.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:22
    Переглядів: 50