» » Кавунове морозиво

Кавунове морозиво

Кавунове морозиво
Один з найулюбленіших десертів, який ми особливо любимо їсти в сезон жаркого, променями палючого сонця літа, звичайно ж – морозиво. Тому сьогодні ми пропонуємо вам приготувати в домашніх умовах незрівнянне кавунове морозиво і дізнатися з наших чудових рецептів, як його правильно зробити.

Кавунове морозиво з вершками


Інгредієнти:

  • кавунова м'якоть – 350 г;

  • жирні вершки (32%) – 180 мл;

  • ванілін – 1/3 ч. ложки;

  • цукрова пудра – 15 ст. ложки.


  • Приготування
    Добре переглядаємо кожен шматочок підготовленої м'якоті стиглого кавуна, щоб не пропустити раптом незамеченную кісточку або близько зрізану шкірку. Потім переміщуємо все у велику чашу блендера і, додавши до кавуна ваніль збиваємо його впродовж 4 а то і 5 хвилин. В меншу чашу блендера вливаємо гарні, свіжі вершки і додаємо до них цукрову пудру. Переставляємо з великої чаші сам блендер і теж все збиваємо, але вже не більше 3 хвилин, щоб з наших вершків не вийшло масло. Тепер вершки перекладаємо в чашу з збитою кавунової м'якоттю і збиваємо все разом всього лише хвилинку. Для того щоб наше морозиво було схоже з тим, що продається в магазині, то отриману масу розкладаємо по стаканчиках з пластику і вставивши в центр кожного чисту паличку з дерева, заморожуємо. Але, на жаль, таке морозиво може вийти неоднорідної консистенції після заморожування, з-за високого вмісту немолочної рідини. Тому переміщуємо кавунову масу в великий, широкий лоток з пластику і відправляємо його в камеру морозилки. Після того, як пройде 2-25 години витягуємо з морозилки лоток, занурюємо в морозиво блендер і збиваємо його пару хвилин. Таку процедуру ми повторюємо протягом трьох раз і остаточно даємо заморозитися до морозиву, залишивши його на ніч в морозилці.

    Кавунове морозиво з молоком


    Інгредієнти:

  • кавунова м'якоть – 450 г;

  • коричневий цукор – 50 г;

  • жирне молоко – 140 мл;


  • Приготування
    Молоко переливаємо в металевий кухлик з нержавійки, всипаємо в нього коричневий цукор, за рахунок якого згодом у морозива буде відчуватися присмак карамелі і ставимо все на включену конфорку плити. При постійному помішуванні молоко доводимо до стану кипіння, а потім, збавивши вогонь до мінімуму уварюють до половини і відставляємо охолоджуватися в будь прохолодне місце.
    Ретельно підготовлені шматочки соковитою, червоної кавунової м'якоті складаємо в миску з високими бортами. Занурюємо блендер і дуже добре (до високої піни) все збиваємо. Вводимо сюди остигле молочко і знову повторюємо збивання, поки маса не візьметься бульбашками. Перекладаємо основу майбутнього морозива в широкий, чистий контейнер і відправляємо все заморожуватися. Дістаємо подмерзшее, але вже смачне морозиво з морозилки, збиваємо його і до повного завершення заморозки ставимо назад, не менш ніж на 12 годин.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:07
    Переглядів: 42