Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мокре безе

Мокре безе

22-09-2016, 14:57
738
Мокре безе
Дуже часто трапляється так, що весь заготовлений крем йде на прошарок і покриття торта, а на прикрасу нічого не залишається. Або крем вийшов дуже рідким і просто не годиться для декору. Ситуацію врятує швидкий, абсолютно недорогий білковий крем , такий як мокре безе, який зробити дуже просто, він при цьому ідеально тримає форму і добре фарбується. На торті прикраса підсихає, покривається тонкою хрумкою скоринкою, а всередині залишається м'яким.
В оригінальній рецептурі крему мокре безе є кілька дуже важливих моментів:

  • посуд і віночок повинні бути абсолютно сухими і знежиреними, будь-який натяк на жир і крем не вийде;

  • т. к. жовток – це теж жир, дуже акуратно відокремлюємо білок, якщо все ж хоч крапля жовтка потрапила в білки, краще почати процедуру;

  • для того, щоб білок краще взбивался додаємо в самому початку крапельку солі;

  • для збивання потрібен ручний міксер або блендер, звичайний віночок з завданням не впорається;

  • прикрашати кремом потрібно відразу, як тільки він охолов. Через кілька годин крем змінить структуру і розшарується.


  • Рецепт білкового крему для прикраси тортів мокре безе


    Інгредієнти:

  • цукор – 190 г;

  • яйце – 4 шт.;

  • лимонна кислота – 1/4 ч. ложки;

  • ваніль.


  • Приготування
    Ставимо На плиту каструлю з водою і підбираємо посуд, яка за розміром підійде для водяній лазні. Ця ємність повинна бути досить великий, з запасом, т. к. крем буде збільшуватися в об'ємі. В цей посуд уважно отделаем білки від жовтків, так щоб нічого зайвого не потрапило в крем. Жовтки можна використовувати на крем, на пісочне тісто або лимонний курд.
    Білки злегка збиваємо і ставимо на водяну баню. Потроху додаємо цукор і збиваємо, вода при цьому повинна вже тихенько кипіти. Збиваємо близько 10 хвилин. Якщо крем став густий, залишаються сліди від віночка або крем збирається за віночком, утворюючи дірки, в яких видно дно, то він вже готовий. Знімаємо з вогню, додаємо лимонку і ваніль і збиваємо ще 5 хвилин щоб злегка остудити, коли маса починає відділятися від дна і стінок крем готовий.
    Якщо після прикраси крем залишився, можна відсадити його на папір і через пару днів вийдуть підсушені прикраси, які можна зберігати в герметичній посуді.
    Особливо ефектно виглядають десерти, декоровані цим кремом. Про найбільш популярному елементі оформлення розповімо нижче.

    Троянди з мокрого безе майстер клас


    Робимо підставу для троянди, мішок тримаємо вертикально, видавлюємо об'ємну краплю, поступово піднімаємо вгору і зменшуємо тиск.
    Мокре безе


    Різким рух відриваємо насадку від основи.
    Мокре безе


    Робимо центр бутона, насадка повинна бути під кутом 45 ° до плоскої поверхні основи. Широкий кінець наконечника повинен стосуватися конуса на рівні або трохи нижче середньої точки, а вузький кінець вказувати вгору і трохи всередину.
    Мокре безе


    Тепер одночасно стискаємо мішок, переміщаємо і обертаємо кінчик насадки. Повільно поверніть її, змальовуючи стрічку навколо верху основи перекриваючи її верхівку, а потім ведемо вниз до початкової точки. Вийде своєрідна петля.
    Мокре безе


    Тепер зробимо верхній ряд з 3-х пелюсток. Широкий край наконечника ставимо до середньої точки бутона так, щоб він торкався крему, вузький кінець прямо вгору. Видавлюючи, піднімаємо вгору, а потім знову вниз, отримуючи таким чином вертикальний пелюстка.
    Мокре безе


    І знову, захоплюючи край першого пелюстки видавлюємо другий, і так далі всього 3 пелюстки, причому останній повинен перекрити початок першого.
    Мокре безе


    Тепер широкий кінець наконечника ставимо трохи нижче центру пелюстки у верхньому ряді, а вузький злегка відгинаємо від верхівки бутона. У такому положенні повторюємо руху півколом, роблячи 5 пелюсток.
    Мокре безе


    Кожен наступний перекриває край попереднього, а останній обов'язково накриває початок першого.
    Мокре безе


    Нижній ряд буде з 7 пелюсток. Широкий кінець насадки нижче центру середнього ряду пелюсток, нахиляємо вузький кінець наконечника ще більше.
    Мокре безе


    Повторюємо в цілому 7 пелюсток, як завжди останнім перекриваючи початок першого. Так з маленької точки виросла троянда.
    Мокре безе


    Також можна забарвити всередині одну стінку мішка і тримати її завжди вгорі, тоді краї пелюсток забарвляться.
    Мокре безе
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем під мастику для торта
    Крем під мастику для торта
    Деколи новачки в кондитерській справі, вирішивши декорувати торт мастикою, дивуються, чому вироби виходять з явними дефектами. Одним із секретів
    Крем мокре безе
    Крем мокре безе
    Прекрасний варіант прикрасити домашній десерт - зробити мокре безе. Такий крем чудово тримає форму, не опадає і не тече. Далі детально розповімо, як
    Як прикрасити торт кремом?
    Як прикрасити торт кремом?
    Прикраса домашнього торта кремом - заняття не для початківців. Однак, трохи вправності - і ви самостійно зможете створювати чудові кондитерські
    Білково-масляний крем
    Білково-масляний крем
    Особливу увагу в оформленні домашніх десертів необхідно приділити правильному вибору крему. У поданих далі рецептах докладно описаний спосіб
    Торт «Графські руїни» з безе
    Торт «Графські руїни» з безе
    Хто ж з нас не пробував такий смачний десерт, як торт «Графські руїни». І сьогодні ми вам розповімо, як правильно його спекти з безе в домашніх
    Тістечко безе
    Тістечко безе
    Тістечко безе - улюблений багатьма з дитинства десерт, рецепт приготування якого протягом тривалого часу не змінюється. І сьогодні ми розповімо про