Апельсинові маффіни

Рецепт апельсинових мафінів
Інгредієнти:
Приготування
Отже, вчимося як готувати апельсинові маффіни. Чистий шкірку апельсина подрібнити з допомогою терки, курячі яйця і цукор збити в міксері, розтопити вершкове масло на водяній бані. Далі змішуємо масло, яйця, борошно, розпушувач тіста і ваніль. Доводимо все до однорідної кондиції і додаємо подрібнену цедру апельсина. Далі нагріваємо духовку до 200 градусів, формочки змащуємо маслом і розливаємо тісто. Випікаємо до готовності протягом 15-20 хвилин. Прикрасити готові кексики можна вареним згущеним молоком , карамеллю, шоколадною стружкою, персиковим джемом або кружечками бананів або какао.
Напевно, ви знаєте про те, як добре поєднуються між собою смак апельсина і шоколаду. Мимоволі згадується запах з дитинства, навіяний новорічними святами. Познайомимося з новим рецептом шоколадно-апельсинових мафінів. Ви будете в захваті від ніжного, просоченого і повітряного тіста в комбінації з солодкою шоколадною крихтою всередині.
Шоколадно-апельсинові маффіни
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів, в цей час займаємося приготуванням тіста. Для початку змішуємо борошно, какао і розпушувач. В окремій мисці змішуємо кефір з цукром, апельсинову цедру і сік.
Далі обидві маси змішуємо і доводимо до однорідної консистенції. Шоколад розламуємо на маленькі шматочки і додаємо в загальну масу. Потім змащуємо маслом формочки, розливаємо тісто. Випікати протягом 25 хвилин до тих пір, поки кексики не стануть рум'яними. Перевіряємо готовність зубочисткою і остуджуємо шоколадні мафіни . Прикрасити верхівки також можна цукровою пудрою, джемом або залишками шоколаду. Також при бажанні можна трохи поекспериментувати зі смаком, додавши трохи м'ятного або бананового сиропу в тісто.
Якщо ви любите апельсинові маффіни, але не знаєте, як приготувати їх в мультиварці, цей рецепт саме для вас.
Апельсинові маффіни в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування

Апельсини слід гарненько помити з милом та акуратно очистити від шкірки. Цедру подрібнити у блендері, з апельсинових часточок витягти кісточки і вичавити сік. Далі приступаємо до приготування тіста. Змішуємо курячі яйця, цукор, борошно, розпушувач, ванілін і подрібнену цедру. Далі перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси і додаємо свіжовичавлений сік. Готове тісто покласти в мультиварку на 35 хвилин, використовуючи програму «Випічка». Після остужения кексу, розрізаємо його на маленькі рівні частини, надаючи бажану форму. Перед подачею на стіл не погано б трохи прикрасити десерт. Для прикраси добре підійдуть шматочки консервованих або свіжих фруктів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Апельсинові сирники
Варіантів приготування сирників дуже багато. Їх смажать з фруктами, родзинками, курагою. А сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих варіантів

Цукати з апельсинів
Ми вже розглядали рецепти приготування цукатів, але от про апельсинових солодощах поки не говорили. Пора це виправити. Сьогодні ми розповімо вам, як

Бананові мафіни
Бананові мафіни - це відмінно доповнення до сніданку для всієї родини та просто ароматною чашкою кави в компанії з друзями. Цей легкий і ніжний

Сирні маффіни
Мафіни - це популярна в нашій країні випічка, яку ми любимо з дитинства. Її роблять з ягодами, овочами, м'ясом. Сьогодні ми з вами поговоримо про

Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування

Мафіни з родзинками
Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропонуємо вам кілька цікавих рецептів створення мафінів з родзинками. Вони стануть прекрасним доповненням до