Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мафіни на кефірі

Мафіни на кефірі

17-01-2015, 22:10
1 473
Мафіни на кефірі
Мафіни - прекрасний варіант швидкого і смачного сніданку, адже замішування тіста займає буквально кілька хвилин.
Приготуємо ніжні мафіни на кефірі з начинкою з кураги (можна і з родзинками).
Рожеві мафіни
Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • розпушувач - 2 ч. л.;

  • сіль - 1/2 ч. л.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • кокосова стружка - 2 ст. л.;

  • цедра апельсина - 2 ст. л.;

  • курага - 100 г;

  • бурякове пюре - 1/2 ст.;

  • кефір (або йогурт) - 1/2 ст.;

  • апельсиновий сік - 3 ст. л.;

  • яйце - 1 шт.;

  • масло рослинне - 1 ст. л. + для змащування форм.

  • горіхи - 3 ст. л.;

  • коричневий цукор - 1 ст. л.


  • Приготування
    Головний секрет приготування мафінів - це перемішування сухих і мокрих інгредієнтів в окремому посуді. Займемося спочатку сухими. У ємності перемішати борошно, розпушувач (обов'язково дві повні чайні ложки, так як тісто важке), сіль, цукор. Так само додаємо кокосову стружку, хоча в мафіни можна додавати абсолютно будь наповнювач, на ваш смак. Ще додамо апельсинову цедру - вона надає просто приголомшливий аромат. Так само кладемо дрібно нарізану курагу. Все як слід перемішуємо. Тепер перейдемо до мокрим інгредієнтів. Перемішуємо бурякове пюре (можна взяти морквяне або ще якесь інше, але саме бурякове додасть приємний рожевий відтінок тесту, а смак при цьому навряд чи буде відчуватися), натуральний йогурт , апельсиновий сік і яйце. Важливо, щоб всі складові тіста були кімнатної температури - так тісто краще піднімається.
    Тепер з'єднуємо суху суміш з мокрою і не обов'язково вимішувати. Нічого страшного, якщо будуть грудочки - мафіни на кефірі тоді вийдуть ніжні. Підливаємо столову ложку рослинного масла і наше тісто стає більш пластичним. Так само змащуємо маслом форми для кексів і викладаємо масу так, щоб кожна була заповнена не більше, ніж на 2/3. Посипаємо все сумішшю мелених горіхів, перемішаних з цукром. Горіхи на ваш смак - волоські, арахіс, фундук. Відправляємо форму в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів, хвилин на 25 не більше. Якщо перетримати - тоді випічка вийде сухою. Готовність перевіряємо сірником.
    Мафіни з беконом і оливками
    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • розпушувач - 1 ч. л.;

  • сухі пряні трави - 2 ст. л.;

  • гострий мелений перець - 1/4 ч. л.;

  • сир чеддер - 1/2 ст.;

  • кефір - 15 ст.;

  • розтоплене вершкове масло - 4 ст. л.;

  • яйце - 1 шт.;

  • бекон - 200 г;

  • оливки - 100 р.


  • Приготування
    Включаємо духовку розігріваємо до 200 градусів. Як і у всіх рецептах маффінів на кефірі окремо змішуємо сухі і рідкі
    Мафіни на кефірі
    інгредієнти. В окремому посуді змішуємо борошно, сіль, розпушувач, суміш з трав з перцем і пів склянки тертого на крупній тертці сиру «чеддер». В іншому посуді змішуємо яйце (трохи збиваємо), нежирний свіжий кефір, розтоплене вершкове масло. Бекон потрібно дрібно порізати і трохи підсушити в духовці, щоб він став хрустким. Чорні оливки ріжемо кружальцями. Перемішуємо сухі і мокрі інгредієнти, додаємо половину кількості бекону і оливок. Не сильно вимішуємо і розкладаємо по змазаним маслом формочках. Посипаємо залишками бекону і оливками і ставимо в духовку на 25 хвилин. Прекрасні мафіни з сиром на кефірі готові.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мафіни з сиром і шинкою
    Мафіни з сиром і шинкою
    Мафіни - це повітряні і легкі кексики, які чудово підійдуть для сніданку або просто перекусу на роботі. Варіантів їх створення з різними солодкими
    Мафіни в мікрохвильовці
    Мафіни в мікрохвильовці
    Мафіни - це легкі і повітряні порційні кексики. Сьогодні ми розберемося, як їх швидко і просто приготувати в мікрохвильовій печі, заощадивши час і
    Мафіни з рідкою начинкою
    Мафіни з рідкою начинкою
    Мафіни - це чудові англійські кекси з начинкою. Їх готують з яблуками, лимонами, апельсинами, бананами, вишнею і т. д. Але ми сьогодні поговоримо про
    Мафіни з малиною
    Мафіни з малиною
    Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
    Мафіни з родзинками
    Мафіни з родзинками
    Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропонуємо вам кілька цікавих рецептів створення мафінів з родзинками. Вони стануть прекрасним доповненням до
    Мафіни з вишнею
    Мафіни з вишнею
    Мафіни - це дуже смачний десерт під кави, чай, компот, мате. Їх можна випікати з будь-якими начинками. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька