Ананаси з кабачків

Як таке можливо?
Кабачок – взагалі унікальний продукт. Він винятково корисний (містить велику кількість клітковини, вітаміни групи В, залізо, магній і калій) і смачний у смаженому, тушкованому, запеченому і фаршированому вигляді. Однак кабачок володіє ще однією унікальною властивістю: якщо додати до його м'якоті цукор, він набуває різні відтінки смаку, завдяки чому кабачкове варення вельми популярне на всьому пострадянському просторі. Додаючи різні інгредієнти, наші співвітчизники отримали і зовсім унікальне блюдо – ананаси з кабачків, рецепт яких ми і наведемо.
Ананаси з кабачків
Інгредієнти:
Приготування
Для початку цитрусові ретельно промиваємо теплою водою, можна зі щіточкою. Витираємо їх насухо і гострим ножем ріжемо на тонкі часточки (кружечки або півкола), видаляючи кісточки і намагаючись, щоб сік не витікав. Кабачки миємо і зрізаємо шкірку. Кабачки повинні бути молоді, щоб насіння не відчувалися в готовому продукті. Нарізаємо очищені кабачки тонкими скибочками або короткою соломкою. У глибоку емальовану ємність укладаємо шарами кабачки, лимони, цукор, апельсини і залишаємо на кілька годин, щоб з'явився сік. Якщо соку мало, варимо сироп з склянки води і половини склянки цукру, але соку зазвичай буває і так достатньо. Починаємо варити наші ананаси з кабачків на мінімальному вогні і, коли суміш закипить, продовжуємо, обережно перемішавши, готувати продукт. Вариться суміш близько півгодини, потім повільно остигає, а вже після цього перекладається в підходящу ємність.
Вітамінний напій
Якщо кабачків дозріло багато, а фруктів не дуже, можна закатати ароматний і дуже смачний компот з кабачків зі смаком ананаса. Цей присмак кабачка надає лимонна кислота, так що запасаємося лимонами.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачків знадобиться вдвічі більше, ніж лимонів, тому початкова кількість продукту вказано з широким розкидом. Кабачки потрібно помити, обсушити, нарізати скибочками і видалити серцевину з насінням. У молодих кабачків її менше, відповідно знадобиться близько 2 кг, у не дуже молодих серцевина займає приблизно половину обсягу, так що можна взяти побільше кабачків. Залишилися щільні скибочки ріжемо невеликими

Чудовий вітамінний напій можна приготувати і трохи інакше. До вихідного продукту додаємо корисні ягоди. Наприклад, обліпиху, аличу, сік цитрусових або власне ананасів. Так що приготувати кабачки консервовані як ананаси – справа не надто складна.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кабачки як ананаси на зиму
З кабачків створюють стільки заготовок, що напевно складно чимось здивувати. Однак є ще кілька варіантів приготування цього універсального овоча, які

Компот з кабачків і аличі
Поєднавши кисленькую аличу з нейтральним кабачком, отримаємо напій, який за смаком нагадає солодкий ананасовий сироп. М'якоть овочу в цьому компоті

Пюре з кабачків для дитини
Кабачок - один з перших овочів, з яким знайомлять дитину. Він відмінно підходить для першого прикорму, так як практично не викликає алергії і добре

Варення з кабачків і лимона
Варення з кабачків вважається справжнім делікатесом. Сам кабачок володіє нейтральним смаком, але якщо до нього додати цитрусові, то вийде чудове

Сік з кабачків
Якщо вам набридли звички соки з яблук, цитрусових та інших фруктів, рекомендуємо приготувати незвичайний сік з кабачків. Ми впевнені такий корисний

Компот з кабачків на зиму
Кабачок легко засвоюється організмом людини. Регулярне його вживання сприятливо впливає на роботу імунної та травної систем. І зараз ми вам