Зливу на зиму - рецепти

Регулярне вживання сливи в їжу оптимізує роботу шлунково-кишкового тракту і сприяє психічної гармонії. З дивовижних плодів сливи можна робити різні заготовки на зиму: консервувати в маринаді, варити варення , повидло, компоти . Такі запаси добре урізноманітнюють наш стіл в холодну пору року, порадую ваших домашніх і гостей.
Рецепт маринованих слив на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Переберіть сливи, вони повинні бути стиглими, але не м'якими, без пошкоджень шкірки, треба промити їх холодною водою і видалити плодоніжки. Маринувати будемо з кісточками, так краще зберігається форма. Особливо гарний для маринування сорт «Угорка», але, в принципі, можна маринувати сливи будь-якого сорту.
Проколем кожну сливу в декількох місцях зубочисткою або виделкою (4-5-ти проколів достатньо). Заповнимо сливами дві стерилізовані півлітрові скляні банки.
Зваримо маринад, використовуючи інші зазначені інгредієнти, крім оцту. Заллємо маринадом сливи в банках. Почекаємо 3-5 хвилин і зіллємо маринад в каструлю. Знову доведемо маринад до кипіння і заллємо в нього оцет. Можна ще додати в маринад 100 мл плодового бренді. Вдруге заллємо сливи в банках маринадом, закотимо кришками і перегорнемо. Накриємо банки старим покривалом до повного охолодження.
Мариновані сливи – чудова закуска під бренді й міцні вина їх також добре подавати з м'ясом, копченостями.
За таким же принципом (див. вище) готують компот із слив на зиму, рецепт, деяким чином, природно, змінюється.
Компот із слив на зиму
Приготування
Сливи заливаємо киплячим розчином цукру у воді (1-3 ст. ложки на 250-300 мл води). Чекаємо на 3-5 хвилин, воду зливаємо, знову доводимо суміш до кипіння, заливаємо в банки, закочує їх і перевертаємо. Накриваємо і залишаємо до повного охолодження.
Точно так само можна приготувати сливи на зиму в концентрованому цукровому сиропі. В цьому випадку співвідношення інгредієнтів наступне:
Варення із слив на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Перебираємо сливи, промиваємо холодною водою і видаляємо хвостики-плодоніжки. Розрізаємо кожну сливу навпіл і видаляємо кісточки. Після цього можна розрізати кожну половинку на більш дрібні частини.

Готовність перевіряємо, помістивши краплю варення на ніготь великого пальця і перевернувши: якщо крапля не падає, значить, варення готове. Закладаємо варення в чисті скляні банки. Закатуємо або надягаємо на банки пластикові кришки. Зберігати банки з варенням або консервованої сливою в будь-якому варіанті слід при плюсовій температурі.
Рекомендуємо добрі рецепти

Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки

Сливи в сиропі
З слив можна зробити багато різних заготовок на зиму, але ми вам пропонуємо спробувати сливу в сиропі. Така незвичайна консервація порадує будь-яких

Заготовки з сливи
Літня пора подарувала вам прекрасний урожай слив, який гріх не використовувати для заготовок на зиму? Звичайно, в першу чергу будь-якій господині

Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна

Мариновані сливи - рецепт
Мариновані сливи - відмінне доповнення до різноманітних гарнірів. Давайте розберемо з вами кілька цікавих рецептів створення цієї незвичайної закуски

Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо