Японська айва – рецепти приготування
Із запропонованих нижче рецептів ви дізнаєтеся, що можна приготувати з японської айви. Кожний з отриманих напоїв має ні з чим незрівняний оригінальний смак з терпкою ноткою. Не менш смачними вдаються і цукати з айви, які найбільш доречно буде подати до чашки чаю.
Інгредієнти:
айва японська – 5 кг;
фільтрована вода – 250 мл;
цукор-пісок – 500 г;
кислота лимонна – 1/3 ч. ложки на літр соку.
Приготування
Для приготування вина немитий айву позбавляємо від насіння, плодоніжок і насіння, перетираємо на дрібній тертці, додаємо розчинений у воді цукор (250 г), перемішуємо і залишаємо в теплі на три дні для бродіння.
Кожні дванадцять годин перемішуємо мезгу з соком дерев'яною ложкою або рукою.
Тепер віджимаємо забродившее сусло з допомогою марлі, вимірюємо кількість отриманого соку і додаємо на кожен літр сто п'ятдесят грам цукру і всю норму лимонної кислоти.
Переливаємо основу вина в бутель для подальшого бродіння, яку додатково забезпечуємо гідрозатворів.
Переміщаємо заготівлю тепле і бажано затемнене місце для завершення бродіння.
На п'ятий і десятий день бродіння підмішуємо в сік ще по п'ятдесят грам цукрового піску.
Після припинення бродіння розливаємо молоде вино по пляшках, заповнюючи під зав'язку, укупориваем судини і переносимо у прохолодне з постійною температурою місце мінімум на чотири місяці для витримки.
Інгредієнти:
айва японська – скільки є в наявності;
Для сиропу:
фільтрована вода – 1 л;
цукор-пісок – 500 р.
Приготування
Щоб заготовити компот з японської айви, необхідно вимиті плоди розрізати навпіл, вирізати серцевини з насінням і видалити плодоніжки.
Тепер викладаємо підготовлені половинки айвовой м'якоті в банки і заливаємо гарячим цукровим сиропом, приготованим з цукру і води в зазначених у рецептурі пропорціях.
Ставимо прикриті кришками судини з заготівлею у посудину з гарячою водою і стерилізуємо літрові банки протягом десяти, а трилітрові тридцяти хвилин.
Залишилося тепер тільки закупорити кришки, і після охолодження перенести напій на зберігання в комору.
Інгредієнти:
айва японська – 580 г;
якісна горілка – 14 л;
цукор-пісок – 260 г;
гвоздика у бутонах – 3 шт.;
мускатний горіх мелений – щіпка.
Приготування
Для приготування старовинного дворянського напою ратафии вимиту й очищену від насіння айву пропускаємо через соковижималку.
Тепер в отриманому соку розчиняємо весь цукровий пісок.
Вливаємо горілку, кидаємо бутони щіпку кориці і мускатного горіха і перемішуємо.
Переливаємо основу напою в бутель, прикриваємо ватним тампоном і залишаємо для настоювання в теплі на місяць.
Перед використанням ратафию проціджуємо і перелити в пляшки.
Інгредієнти:
айва японська – 05 кг;
цукор-пісок – 750 р.
Приготування
Першим ділом вимиту айву позбавляємо від насіння і нарізаємо часточками.
Заливаємо фрукти водою, щоб вона покрила скибочки і припускаємо на малому вогні протягом п'ятнадцяти хвилин.
Тепер триста мілілітрів відвару змішати з цукровим піском і прогріваємо при безперервному помішуванні до розчинення всіх кристалів і кипіння.
Заливаємо відварені айвовые часточки сиропом і залишаємо на вісім годин.
По закінченні часу даємо айві в сиропі закипіти, проварюємо п'ять хвилин і знову залишаємо на вісім годин.
Повторюємо процедуру кип'ятіння і настоювання ще три рази, після чого відкидаємо часточки айви на сито.
Трохи підсушуємо цукати в духовці при температурі 60 градусів.
Вино з японської айви – рецепт приготування в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Компот з японської айви – рецепт приготування на зиму
Інгредієнти:
Для сиропу:
Приготування
Ратафия з японської айви – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Цукати з японської айви
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з айви часточками
Пізньої осені знімають останні плоди, які встигають перед настанням холодів – айву. Ароматна, щільна, кисло-солодка – справжня королева столу, якщо
Вино з айви
Не бійтеся готувати з айви алкогольний напій. Вино з цих плодів виходить чудово смачним, до того ж ви самі зможете збалансувати надмірну терпкість
Мармелад з айви
Неодмінно принесіть це фантастично смачні ласощі. Мармелад з айви виходить ідеальним, навіть у невмілих кулінарів. Два цікавих рецепта цього
Айва, запечена в духовці
Айва - корисний плід, у якому міститься безліч вітамінів і мікроелементів, фруктових кислот і пектинів. Її використовують у приготуванні багатьох
Сік з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо
Компот з айви
Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій