Із запропонованих нижче рецептів ви дізнаєтеся, що можна приготувати з японської айви. Кожний з отриманих напоїв має ні з чим незрівняний оригінальний смак з терпкою ноткою. Не менш смачними вдаються і цукати з айви, які найбільш доречно буде подати до чашки чаю.
Вино з японської айви – рецепт приготування в домашніх умовах
Інгредієнти: айва японська – 5 кг; фільтрована вода – 250 мл; цукор-пісок – 500 г; кислота лимонна – 1/3 ч. ложки на літр соку. Приготування Для приготування вина немитий айву позбавляємо від насіння, плодоніжок і насіння, перетираємо на дрібній тертці, додаємо розчинений у воді цукор (250 г), перемішуємо і залишаємо в теплі на три дні для бродіння. Кожні дванадцять годин перемішуємо мезгу з соком дерев'яною ложкою або рукою. Тепер віджимаємо забродившее сусло з допомогою марлі, вимірюємо кількість отриманого соку і додаємо на кожен літр сто п'ятдесят грам цукру і всю норму лимонної кислоти. Переливаємо основу вина в бутель для подальшого бродіння, яку додатково забезпечуємо гідрозатворів. Переміщаємо заготівлю тепле і бажано затемнене місце для завершення бродіння. На п'ятий і десятий день бродіння підмішуємо в сік ще по п'ятдесят грам цукрового піску. Після припинення бродіння розливаємо молоде вино по пляшках, заповнюючи під зав'язку, укупориваем судини і переносимо у прохолодне з постійною температурою місце мінімум на чотири місяці для витримки. Компот з японської айви – рецепт приготування на зиму
Інгредієнти: айва японська – скільки є в наявності; Для сиропу:
фільтрована вода – 1 л; цукор-пісок – 500 р. Приготування Щоб заготовити компот з японської айви, необхідно вимиті плоди розрізати навпіл, вирізати серцевини з насінням і видалити плодоніжки. Тепер викладаємо підготовлені половинки айвовой м'якоті в банки і заливаємо гарячим цукровим сиропом, приготованим з цукру і води в зазначених у рецептурі пропорціях. Ставимо прикриті кришками судини з заготівлею у посудину з гарячою водою і стерилізуємо літрові банки протягом десяти, а трилітрові тридцяти хвилин. Залишилося тепер тільки закупорити кришки, і після охолодження перенести напій на зберігання в комору. Ратафия з японської айви – рецепт
Інгредієнти: айва японська – 580 г; якісна горілка – 14 л; цукор-пісок – 260 г; гвоздика у бутонах – 3 шт.; мускатний горіх мелений – щіпка. Приготування Для приготування старовинного дворянського напою ратафии вимиту й очищену від насіння айву пропускаємо через соковижималку. Тепер в отриманому соку розчиняємо весь цукровий пісок. Вливаємо горілку, кидаємо бутони щіпку кориці і мускатного горіха і перемішуємо. Переливаємо основу напою в бутель, прикриваємо ватним тампоном і залишаємо для настоювання в теплі на місяць. Перед використанням ратафию проціджуємо і перелити в пляшки. Цукати з японської айви
Інгредієнти: айва японська – 05 кг; цукор-пісок – 750 р. Приготування Першим ділом вимиту айву позбавляємо від насіння і нарізаємо часточками. Заливаємо фрукти водою, щоб вона покрила скибочки і припускаємо на малому вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Тепер триста мілілітрів відвару змішати з цукровим піском і прогріваємо при безперервному помішуванні до розчинення всіх кристалів і кипіння. Заливаємо відварені айвовые часточки сиропом і залишаємо на вісім годин. По закінченні часу даємо айві в сиропі закипіти, проварюємо п'ять хвилин і знову залишаємо на вісім годин. Повторюємо процедуру кип'ятіння і настоювання ще три рази, після чого відкидаємо часточки айви на сито. Трохи підсушуємо цукати в духовці при температурі 60 градусів.