Вернуться назад Распечатать

Японська айва – рецепти приготування

Японська айва – рецепти приготування
Із запропонованих нижче рецептів ви дізнаєтеся, що можна приготувати з японської айви. Кожний з отриманих напоїв має ні з чим незрівняний оригінальний смак з терпкою ноткою. Не менш смачними вдаються і цукати з айви, які найбільш доречно буде подати до чашки чаю.

Вино з японської айви – рецепт приготування в домашніх умовах

Японська айва – рецепти приготування

Інгредієнти:

  • айва японська – 5 кг;

  • фільтрована вода – 250 мл;

  • цукор-пісок – 500 г;

  • кислота лимонна – 1/3 ч. ложки на літр соку.


  • Приготування

  • Для приготування вина немитий айву позбавляємо від насіння, плодоніжок і насіння, перетираємо на дрібній тертці, додаємо розчинений у воді цукор (250 г), перемішуємо і залишаємо в теплі на три дні для бродіння.

  • Кожні дванадцять годин перемішуємо мезгу з соком дерев'яною ложкою або рукою.

  • Тепер віджимаємо забродившее сусло з допомогою марлі, вимірюємо кількість отриманого соку і додаємо на кожен літр сто п'ятдесят грам цукру і всю норму лимонної кислоти.

  • Переливаємо основу вина в бутель для подальшого бродіння, яку додатково забезпечуємо гідрозатворів.

  • Переміщаємо заготівлю тепле і бажано затемнене місце для завершення бродіння.

  • На п'ятий і десятий день бродіння підмішуємо в сік ще по п'ятдесят грам цукрового піску.

  • Після припинення бродіння розливаємо молоде вино по пляшках, заповнюючи під зав'язку, укупориваем судини і переносимо у прохолодне з постійною температурою місце мінімум на чотири місяці для витримки.


  • Компот з японської айви – рецепт приготування на зиму

    Японська айва – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • айва японська – скільки є в наявності;


  • Для сиропу:

  • фільтрована вода – 1 л;

  • цукор-пісок – 500 р.


  • Приготування

  • Щоб заготовити компот з японської айви, необхідно вимиті плоди розрізати навпіл, вирізати серцевини з насінням і видалити плодоніжки.

  • Тепер викладаємо підготовлені половинки айвовой м'якоті в банки і заливаємо гарячим цукровим сиропом, приготованим з цукру і води в зазначених у рецептурі пропорціях.

  • Ставимо прикриті кришками судини з заготівлею у посудину з гарячою водою і стерилізуємо літрові банки протягом десяти, а трилітрові тридцяти хвилин.

  • Залишилося тепер тільки закупорити кришки, і після охолодження перенести напій на зберігання в комору.


  • Ратафия з японської айви – рецепт

    Японська айва – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • айва японська – 580 г;

  • якісна горілка – 14 л;

  • цукор-пісок – 260 г;

  • гвоздика у бутонах – 3 шт.;

  • мускатний горіх мелений – щіпка.


  • Приготування

  • Для приготування старовинного дворянського напою ратафии вимиту й очищену від насіння айву пропускаємо через соковижималку.

  • Тепер в отриманому соку розчиняємо весь цукровий пісок.

  • Вливаємо горілку, кидаємо бутони щіпку кориці і мускатного горіха і перемішуємо.

  • Переливаємо основу напою в бутель, прикриваємо ватним тампоном і залишаємо для настоювання в теплі на місяць.

  • Перед використанням ратафию проціджуємо і перелити в пляшки.


  • Цукати з японської айви

    Японська айва – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • айва японська – 05 кг;

  • цукор-пісок – 750 р.


  • Приготування

  • Першим ділом вимиту айву позбавляємо від насіння і нарізаємо часточками.

  • Заливаємо фрукти водою, щоб вона покрила скибочки і припускаємо на малому вогні протягом п'ятнадцяти хвилин.

  • Тепер триста мілілітрів відвару змішати з цукровим піском і прогріваємо при безперервному помішуванні до розчинення всіх кристалів і кипіння.

  • Заливаємо відварені айвовые часточки сиропом і залишаємо на вісім годин.

  • По закінченні часу даємо айві в сиропі закипіти, проварюємо п'ять хвилин і знову залишаємо на вісім годин.

  • Повторюємо процедуру кип'ятіння і настоювання ще три рази, після чого відкидаємо часточки айви на сито.

  • Трохи підсушуємо цукати в духовці при температурі 60 градусів.