Сливовий чатні
Чатні – це індійський соус, приготований з фруктів з різноманітними прянощами. Існує безліч рецептів, але ми розповімо вам, як приготувати сливовий чатні.
Інгредієнти:
сливи – 2 кг;
родзинки – 250 г;
оцет яблучний – 500 мл;
сухе біле вино – 300 мл;
цибулина червона – 2 шт.;
коричневий цукор – 300 г;
тертий імбир – 2 ст. ложки;
бадьян – 3 шт.;
мелений коріандр – 1 ч. ложка;
мелена кориця – 1 ч. ложка;
гвоздика – 4 шт.;
сіль морська – 1 ч. ложка;
олія оливкова – 50 мл
Приготування
Цибулини чистимо, нарізаємо тонкими півкільцями, а імбир обробляємо і натираємо на крупній терочке. Спеції всі змішуємо і подрібнюємо в кавомолці. Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо і пасеруємо підготовлений цибульку до м'якості. Потім додаємо тертий імбир, спеції, цукор, сіль і родзинки. Заливаємо все оцтом і білим вином. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на середньому вогні хвилин 30. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо від кісточок сливи, промиваємо їх, обсушуємо й розрізаємо на половинки. Тепер відправляємо фрукти в каструлю, перемішуємо і варимо на повільному вогні близько 2 годин. В результаті, консистенція соусу повинна трохи загуснути і стати тягучою. Готовий чатні з злив розкладаємо по стерилізованим баночках, щільно закриваємо кришками і зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
сині сливи – 1 кг;
яблука – 1 кг;
червоний цибуля – 500 г;
часник – 2 зубчики;
корінь імбиру – за смаком;
насіння гірчиці – 1 ст. ложка;
сіль – 1 ст. ложка;
червоний винний оцет – 500 мл;
цукор – 450 р.
Приготування
Яблука миємо, витираємо рушником, очищаємо і нарізаємо часточками, не знімаючи шкірки. Сливи обробляємо, виймаємо кісточки і розламуємо на половинки. Часник подрібнюємо, а цибулю чистимо і шаткуємо тонкими півкільцями. Корінь імбиру обробляємо і натираємо на тертці. Потім складаємо фрукти в каструлю, додаємо цибулю, часник, імбир, гірчицю і сіль. Все перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо на слабенькому вогні півгодини. Далі вливаємо оцет, всипаємо цукор, розмішуємо ложкою і варимо ще 45 хвилин на самому повільному вогні. В кінці приготування соус повинен загуснути. Тепер розкладаємо його по підготовленим баночках, ставимо їх у мікрохвильову піч на повну потужність і доводимо до закипання. Закорковуємо банки, остуджуємо і зберігаємо рівно місяць перед вживанням в прохолодному місці.
Сливово-цибулевий чатні
Інгредієнти:
Приготування
Цибулини чистимо, нарізаємо тонкими півкільцями, а імбир обробляємо і натираємо на крупній терочке. Спеції всі змішуємо і подрібнюємо в кавомолці. Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо і пасеруємо підготовлений цибульку до м'якості. Потім додаємо тертий імбир, спеції, цукор, сіль і родзинки. Заливаємо все оцтом і білим вином. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на середньому вогні хвилин 30. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо від кісточок сливи, промиваємо їх, обсушуємо й розрізаємо на половинки. Тепер відправляємо фрукти в каструлю, перемішуємо і варимо на повільному вогні близько 2 годин. В результаті, консистенція соусу повинна трохи загуснути і стати тягучою. Готовий чатні з злив розкладаємо по стерилізованим баночках, щільно закриваємо кришками і зберігати в холодильнику.
Чатні з синіх слив
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, витираємо рушником, очищаємо і нарізаємо часточками, не знімаючи шкірки. Сливи обробляємо, виймаємо кісточки і розламуємо на половинки. Часник подрібнюємо, а цибулю чистимо і шаткуємо тонкими півкільцями. Корінь імбиру обробляємо і натираємо на тертці. Потім складаємо фрукти в каструлю, додаємо цибулю, часник, імбир, гірчицю і сіль. Все перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо на слабенькому вогні півгодини. Далі вливаємо оцет, всипаємо цукор, розмішуємо ложкою і варимо ще 45 хвилин на самому повільному вогні. В кінці приготування соус повинен загуснути. Тепер розкладаємо його по підготовленим баночках, ставимо їх у мікрохвильову піч на повну потужність і доводимо до закипання. Закорковуємо банки, остуджуємо і зберігаємо рівно місяць перед вживанням в прохолодному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Консервовані абрикоси
Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас
Мариновані сливи - рецепт
Мариновані сливи - відмінне доповнення до різноманітних гарнірів. Давайте розберемо з вами кілька цікавих рецептів створення цієї незвичайної закуски
Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
Сливовий сік
Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо
Чатні - рецепт
Чатні - це приголомшливо смачний індійський соус. Готувати його просто, однак перед тим, як знімати пробу, заправка повинна настоятися протягом