Вино з бузини
![Вино з бузини Вино з бузини](/uploads/posts/2015-07/vino-z-buzini_381.jpeg)
Ягоди і квіти бузини містять безліч корисних речовин, завдяки чому вона широко застосовується в народній медицині різних формах.
Вино можна приготувати з ягід як чорної бузини , так і червоної.
Розповімо, як зробити вино з ягід бузини.
Бузину збирайте стиглу або трохи переспелую, що росте в екологічно чистих місцях, не біля дороги.
Вино з ягід бузини – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо сусло. Ягоди промиємо, очистимо від плодоніжок, помістимо в каструлю, засиплемо цукром, перемішати і подавим. Залишимо на 2-3 години, щоб ягода рясно пустила сік, після чого заллємо 2-ма літрами окропу і ретельно перемішаємо до повного розчинення цукру. Додамо прянощі і будемо томити на самому малому вогні протягом 15 хвилин після закипання. У процесі активно помішуємо.
Остуджуємо сусло, додаємо в нього сік лимона і сухарі або дріжджі. Прикриваємо каструлю кришкою або обв'язуємо марлею і ставимо в тепле місце на 1-3-ю доби. Як тільки вміст каструлі забродило (показник того бульбашки), відокремлюємо чисте сусло від макухи з допомогою друшляка, сита і чистої марлі у кілька шарів. В процесі рідина добре проціджують.
Заливаємо сусло в бутель приблизно на 3/4 об'єму і встановлюємо водяний затвор. Тобто, з герметично закритою бутлі відводиться трубочка, з якої виходять гази, що утворюються при бродінні, кінець трубочки поміщений в ємність з водою.Можна помістити цю конструкцію в підвал або на веранду, в приміщенні повинна бути плюсова температура. При температурі 12-18°С вино выбраживается близько 40 діб. Потім його знімають з осаду, переливаючи за допомогою трубочки в чисті пляшки і зберігають, закупоривши нещільно. Герметично закупорити вино можна буде, коли воно выбродит повністю (через 2 місяці, коли перестануть з'являтися бульбашки). Вино з бузини можна залити в чисті пластикові пляшки з-під мінеральної води. Пробки закрутимо щільно, герметично. Вийде ігристе вино. Чи можна використовувати для цього скляні пляшки, обов'язково страхуючи пробку опліткою з дроту. Пляшки краще зберігати у полугоризонтальном положенні.
Квіти бузини теж годяться для приготування вина, хоча і абсолютно іншого роду. У цьому рецепті вони виконують функцію ароматизирующую.
Вино з суцвіть бузини
Інгредієнти:
Приготування
Збираємо квітки бузини і промиваємо їх у холодній воді. Готуємо цукровий сироп: розчиняємо 1 кг цукру в 4-х літрах води. Доводимо сироп в каструлі до кипіння і проварюємо протягом 2-3-х хвилин. Заливаємо гарячим сиропом квітки, додаємо лимони, нарізані часточками (видаляємо кісточки).
Охолоджуємо до кімнатної температури (або трохи вище) і вносимо дріжджі або сухарі. Затягуємо каструлю марлею і ставимо в тепле місце до початку впевненого бродіння (3-5 діб).
![Вино з бузини Вино з бузини](/uploads/posts/2015-07/vino-z-buzini_192.jpeg)
Забродившее сусло проціджують з допомогою друшляка і марлі, віджимаємо, перелити в бутель. Заповнюємо бутель суслом на 3/4 і встановлюємо водяний затвор (див. попередній рецепт). У середньому вино зброджується за термін близько 40 днів. Про закінчення основної фази бродіння можна судити по закінченню виходу з вина бульбашок через водяний затвор. Тоді можна акуратно зняти напій з осаду, тобто, процідити його за допомогою трубочки в чисту ємність і герметично закупорити.
Зрозуміло, вино з квіток бузини за кольором, смаком і ароматом кардинально відрізняється від вина з ягід бузини.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Варення з бузини](/uploads/posts/2015-07/varennya-z-buzini_871.jpeg)
Варення з бузини
Бузина славиться своїми корисними властивостями, які, як кажуть, дарують довголіття. А ще з бузини виходить дуже смачне, ароматне варення. Щоб таке
![Як зробити домашнє вино?](/uploads/posts/2015-03/yak-zrobiti-domashnye-vino_361.jpeg)
Як зробити домашнє вино?
Вино - благородний напій, здатний навіть самий звичайний сімейний вечерю перетворити на свято. Але зовсім не обов'язково купувати його - домашнє вино
![Сливове вино](/uploads/posts/2015-03/slivove-vino_141.jpeg)
Сливове вино
З соковитих слив можна готувати не тільки відмінне варення, або компот, але і використовувати їх в якості основи для смачного домашнього вина.
![Домашнє вино з чорноплідної горобини](/uploads/posts/2015-03/domashnye-vino-z-chornopldnoyi-gorobini_391.jpeg)
Домашнє вино з чорноплідної горобини
Вино - приємний алкогольний і вітамінний напій. Його можна подавати до різних десертів, солодкій випічці та інших страв. Зробити його в домашніх
![Вино з брусниці](/uploads/posts/2015-03/vino-z-brusnic_451.jpeg)
Вино з брусниці
Брусниця - це кисло-солодка ягода. Її використовують для приготування джемів, варення, компотів і т. д. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати
![Грушевий сидр](/uploads/posts/2015-03/grusheviy-sidr_811.jpeg)
Грушевий сидр
Сидр виходить шляхом зброджування фруктового соку, найчастіше яблучного. Але сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий сидр з груш. Читаємо наші