Лимонно-імбирний конфітюр

Апельсиново-лимонний конфітюр з імбиром
Інгредієнти:
Приготування
З апельсина і лимона акуратно знімаємо цедру, вичавлюємо з фруктів сік і виливаємо його в каструльку. Імбир промиваємо, чистимо, натираємо на маленькій тертці і додаємо до соку. Всипаємо також кілька ложечок цукру, кладемо загусник желфикс і подрібнену цедру апельсина і лимона. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Потім висипаємо весь цукор, що залишився, перемішуємо, знову кип'ятимо і проварюємо на маленькому вогні хвилинки 3. Після цього знімаємо конфітюр з вогню, охолодити, перекладаємо в невелику баночку або красиву вазу і подаємо до столу.
Рецепт лимонно-імбирного конфітюру
Інгредієнти:
Приготування
Лимони промиваємо, з одного фрукта вичавлюємо сік, а другий лимончик бланшируем в киплячій воді приблизно 10 хвилин, до м'якості. Потім злегка остуджуємо його, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і разом з очищеним імбиром перекручуємо на м'ясорубці в пюре. Далі перекладаємо масу в каструлю, додаємо лимонний сік і варимо конфітюр на слабенькому вогні 20 хвилин, до загусання. Після цього варення остуджуємо, перекладаємо в баночку і прибираємо в холодильник.
Лимонний конфітюр з імбиром

Інгредієнти:
Приготування
Лимони ретельно промиваємо, відрізаємо кінчики, розрізаємо вздовж на 4 частини і кожну четвертинку подрібнюємо тоненькими часточками. Імбир чистимо і розрізаємо соломкою. Потім складаємо підготовлені продукти в каструльку, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо постояти на всю ніч. На наступний день ставимо посуд на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо хвилин 5 . Після цього повністю остуджуємо конфітюр і повторюємо процедуру 3-5 разів, поки лимонні часточки не стануть прозорими. Готове варення розливаємо в чисті банки і зберігаємо в холодильнику. А коли заварюєте свій улюблений чай, додайте в нього ложечку імбирного конфітюру і насолоджуйтеся оригінальним присмаком.
Рекомендуємо добрі рецепти

Зацукровані каштани
Якщо вам захотілося здивувати своїх близьких або гостей оригінальним солодким блюдом, зацукровані каштани підійдуть як не можна краще! Таке блюдо вже

Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося

Апельсиновий конфітюр - рецепт
Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього

Конфітюр з груш
Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про

Конфітюр з яблук
Конфітюр - це смачне ласощі, схоже на наше варення або джем. Готують його з ягід, фруктів і навіть овочів. А ми сьогодні з вами поговоримо про

Імбирний чай з лимоном
Імбирний чай - корисний і смачний напій, який використовують для профілактики простудних захворювань, а також у боротьбі із зайвою вагою. І сьогодні