Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сало в духовці

Сало в духовці

5-02-2016, 08:09
316
Сало в духовці
Справжні цінителі сала гідно оцінять рецепти приготування його в духовці, запропоновані нижче. Кожен з них передбачає неймовірний пікантний смак ласощів, що дозволяє отримати справжню насолоду від дегустації.

Сало, запечене у фользі в духовці з часником


Інгредієнти:

  • свіже сало з прошарком – 14 кг;

  • часник – 7-10 зубців;

  • гірчиця – 25 г;

  • пряні трави та спеції на свій смак;

  • суміш мелених перців;

  • сіль.


  • Приготування
    Свіже сало очищаємо ножем, зскрібаючи наявні забруднення і розрізаємо на кілька частин. Потім нашпиговываем скибки очищеним і розрізаної на частини часничком, натираємо з усіх боків сумішшю солі, перцю і спецій, а також промазуємо гірчицею. Після цього розміщуємо кожен шматок сала на окремому відрозі фольги шкірою вниз, щільно загортаємо і визначаємо в холодильник на дванадцять годин на добу.
    Після цього маємо упаковки з салом в прогріту до 220 градусів духовку. Витримуємо при такому температурному режимі від сорока до шістдесяти хвилин, в залежності від кількості і величини м'ясних прошарків (чим вони товщі, тим більше часу знадобиться для запікання сала в духовці). Далі розгортаємо фольгу і даємо йому ще трохи зарум'яниться зверху.

    Рулет з сала в духовці в рукаві - рецепт


    Інгредієнти:

  • свіже тонке сало – 1 кг;

  • часник – 5-7 зубців;

  • кмин – 2 ч. ложки;

  • коріандр – 10 г;

  • червоний перець (порошок) - на кінчику ножа;

  • мелений чорний перець;

  • сушена петрушка – 25 г;

  • листочки лавра – 7-10 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Для приготування рулету нам знадобиться два шматки звичайного свіжого сала, товщиною не більше двох сантиметрів і вагою приблизно по п'ятсот грамів. Соскабливаем з продукту наявні забруднення за допомогою ножа і акуратно відокремлюємо шкіру, не порушуючи її цілісність. Після цього змішуємо в окремій мисочці сушену петрушку, мелений чорний і червоний перець, мелений коріандр і кмин. Додаємо також очищений і пропущений через прес часник і сіль і перемішуємо. Натираємо отриманою сумішшю скибки сала і звертаємо їх рулетами. Обертаємо їх свинячий шкурою, перев'язуємо шпагатом або ниткою і покласти в рукав для запікання, який запечатуємо з двох сторін стяжками.
    Даємо заготівлі постояти при кімнатній температурі протягом години, потім розміщуємо в заздалегідь прогрітій до 185 градусів і запікаємо в духовці протягом півтора годин.
    По готовності даємо рулетів охолонути на решітці, підставивши під неї блюдо для стікання жиру і соків, а потім обертаємо харчовою плівкою або фольгою і визначаємо в холодильник мінімум на чотири години.

    Запечене сало в духовці у фользі


    Інгредієнти:

  • свіже сало (підчеревина) – 1 кг;

  • часник – 6-10 зубців;

  • горошини запашного перцю – 4 шт.;

  • горошки чорного перцю – 1 ст. ложка;

  • горошки коріандру – 1 ч. ложка;

  • лаврове листя – 1-2 шт.;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • листочки лавра – 7-10 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Шматок підчеревини очищаємо і за допомогою гострого ножа робимо глибокі надрізи, трохи не дорізуючи до шкурки. Отримуємо свого роду квадратики по ширині приблизно рівні товщині сала. По центру кожного
    Сало в духовці
    квадратика робимо прокол ножем і встромляємо в нього за невеликий часточці часничку.
    Часник очищаємо і пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці. Горошини запашного і чорного перцю і коріандру, лавровий лист і сіль покласти в ступку, ретельно розтираємо, а потім змішуємо з часниковою масою і натираємо нею сало, намагаючись якомога більше прянощів завести в розрізи між кубиками.
    Залишаємо сало промаринуватися від одного до двох годин, а потім розміщуємо на деко або у форму і ставимо в духовку, попередньо прогріту до 220 градусів. Для запікання сала при такому температурному режимі знадобиться від сорока п'яти до шістдесяти хвилин.



  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Сало по-білоруськи - рецепт
    Сало по-білоруськи - рецепт
    Для любителів солоного сала пропонуємо засолити цей продукт самостійно. Тільки будемо використовувати не зовсім звичні методи, а звернемося до
    Як коптити сало в домашніх умовах?
    Як коптити сало в домашніх умовах?
    Любителі сала стверджують, що найбільш смачним воно є в копченому вигляді. Проте, складно вибрати дійсно якісний продукт з того, що пропонують часом
    Як засолити сало в домашніх умовах?
    Як засолити сало в домашніх умовах?
    Сало, засолене в спеціях, набуває м'який смак, особливий аромат і перетворюється на відмінну закуску. Адже навіть ті, хто не особливо любить сало в
    Засолювання сала в розсолі з часником
    Засолювання сала в розсолі з часником
    Улюблену багатьма закуску - солоне сало, можна без клопоту зробити самостійно. Пропонуємо трохи урізноманітнити звичний процес засолювання і
    Як солити сало з часником?
    Як солити сало з часником?
    Сало з чорним хлібцем і зеленим цибулею - незамінна закуска під міцні алкогольні напої в дружній компанії. Готувати таке сало краще в домашніх
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в