Справжні цінителі сала гідно оцінять рецепти приготування його в духовці, запропоновані нижче. Кожен з них передбачає неймовірний пікантний смак ласощів, що дозволяє отримати справжню насолоду від дегустації.
Сало, запечене у фользі в духовці з часником
Інгредієнти: свіже сало з прошарком – 14 кг; часник – 7-10 зубців; гірчиця – 25 г; пряні трави та спеції на свій смак; суміш мелених перців; сіль. Приготування Свіже сало очищаємо ножем, зскрібаючи наявні забруднення і розрізаємо на кілька частин. Потім нашпиговываем скибки очищеним і розрізаної на частини часничком, натираємо з усіх боків сумішшю солі, перцю і спецій, а також промазуємо гірчицею. Після цього розміщуємо кожен шматок сала на окремому відрозі фольги шкірою вниз, щільно загортаємо і визначаємо в холодильник на дванадцять годин на добу.
Після цього маємо упаковки з салом в прогріту до 220 градусів духовку. Витримуємо при такому температурному режимі від сорока до шістдесяти хвилин, в залежності від кількості і величини м'ясних прошарків (чим вони товщі, тим більше часу знадобиться для запікання сала в духовці). Далі розгортаємо фольгу і даємо йому ще трохи зарум'яниться зверху.
Рулет з сала в духовці в рукаві - рецепт
Інгредієнти: свіже тонке сало – 1 кг; часник – 5-7 зубців; кмин – 2 ч. ложки; коріандр – 10 г; червоний перець (порошок) - на кінчику ножа; мелений чорний перець; сушена петрушка – 25 г; листочки лавра – 7-10 шт.; сіль. Приготування Для приготування рулету нам знадобиться два шматки звичайного свіжого сала, товщиною не більше двох сантиметрів і вагою приблизно по п'ятсот грамів. Соскабливаем з продукту наявні забруднення за допомогою ножа і акуратно відокремлюємо шкіру, не порушуючи її цілісність. Після цього змішуємо в окремій мисочці сушену петрушку, мелений чорний і червоний перець, мелений коріандр і кмин. Додаємо також очищений і пропущений через прес часник і сіль і перемішуємо. Натираємо отриманою сумішшю скибки сала і звертаємо їх рулетами. Обертаємо їх свинячий шкурою, перев'язуємо шпагатом або ниткою і покласти в рукав для запікання, який запечатуємо з двох сторін стяжками.
Даємо заготівлі постояти при кімнатній температурі протягом години, потім розміщуємо в заздалегідь прогрітій до 185 градусів і запікаємо в духовці протягом півтора годин.
По готовності даємо рулетів охолонути на решітці, підставивши під неї блюдо для стікання жиру і соків, а потім обертаємо харчовою плівкою або фольгою і визначаємо в холодильник мінімум на чотири години.
Запечене сало в духовці у фользі
Інгредієнти: свіже сало (підчеревина) – 1 кг; часник – 6-10 зубців; горошини запашного перцю – 4 шт.; горошки чорного перцю – 1 ст. ложка; горошки коріандру – 1 ч. ложка; лаврове листя – 1-2 шт.; сіль – 1 ст. ложка; листочки лавра – 7-10 шт.; сіль. Приготування Шматок підчеревини очищаємо і за допомогою гострого ножа робимо глибокі надрізи, трохи не дорізуючи до шкурки. Отримуємо свого роду квадратики по ширині приблизно рівні товщині сала. По центру кожного
квадратика робимо прокол ножем і встромляємо в нього за невеликий часточці часничку.
Часник очищаємо і пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці. Горошини запашного і чорного перцю і коріандру, лавровий лист і сіль покласти в ступку, ретельно розтираємо, а потім змішуємо з часниковою масою і натираємо нею сало, намагаючись якомога більше прянощів завести в розрізи між кубиками.
Залишаємо сало промаринуватися від одного до двох годин, а потім розміщуємо на деко або у форму і ставимо в духовку, попередньо прогріту до 220 градусів. Для запікання сала при такому температурному режимі знадобиться від сорока п'яти до шістдесяти хвилин.