Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодець з курки з желатином

Холодець з курки з желатином

20-06-2015, 23:05
13 091
Холодець з курки з желатином
Курячий холодець – ситне, але разом з тим легке блюдо зі смаком значно більш ніжним, ніж, наприклад, холодець свинячий або яловичий (або змішаний). Таке блюдо часто готують на свята в Молдавії.
Звичайно курячий варять холодець з півня (тому що бульйон з півня добре желирующая) або використовують куряче м'ясо (у вигляді стегенець і грудок) і окремо куплені курячі лапки, в них міститься природний желатин в достатніх для застигання кількостях.
Півня або курячі лапки ми можемо, наприклад, не знайти, оскільки в даний час продається курятина, в основному, у вигляді окремих частин тушки.
У цьому випадку варимо холодець з курки з желатином, рецепт не занадто відрізняється по приготуванню, певні пропорції, звичайно ж, потрібно витримувати. Скоріше, такий холодець треба називати «холодець з курки», проте не варто особливо зациклюватися на різниці назв – ці страви не дуже різняться за смаком і способом приготування.
Желатин – природне органічне ліпфьюжн речовина, що міститься в сполучних тканинах тварин (сухожиллях і хрящах), являє собою безбарвну або жовтувату прозору масу, продається у висушеному вигляді (сухі ламані тонкі пластини або гранули).
Розповімо, як приготувати смачний холодець з м'яса курки з желатином.

Рецепт холодцю з курки з желатином


Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 4-6 шт.;

  • курячі грудки – 1-2 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 3-4 шт.;

  • корінь петрушки – 3-5 шт.;

  • спеції сухі мелені, (а саме: лавровий лист – 5-8 шт. перець горошком – 8-12 шт., гвоздичка – 5 суцвіть, можна додати насіння кропу, коріандру, кропу і кмину – потроху);

  • часник – 5-8 зубчиків;

  • морква – 2-4 шт.;

  • зелень свіжа (кріп, петрушка, кінза);

  • білок курячого яйця для відтяжки – 2 шт.;

  • желатин;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • тертий мускатний горіх.


  • Приготування
    Очищене і добре промите куряче м'ясо закладаємо в каструлю відповідного розміру і заливаємо потрібною кількістю води. Також закладаємо в каструлю очищені цибулини, моркву і корінці петрушки (все цілком).
    Як варити холодець з желатином?
    Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо з додаванням спецій, прикривши кришкою. Не забуваємо знімати шум і жир. Через 20-35 хвилин акуратно витягаємо цибулю, моркву і корінь петрушки. Морква залишаємо, цибулю і петрушку викидаємо. Варимо до тієї міри, поки м'ясо повністю не провариться. Не треба но розварювати м'ясо, що називається, в ганчірки, досить варити протягом 1 години (кури, а тим більше, півні можуть варитися трохи довше: близько 15-2 годин).
    Акуратно виймаємо м'ясо з бульйону, нехай остигає. У бульйон вводимо відтяжку з яєчного білка, чекаємо, поки суспензія осяде і проціджуємо. Бульйон повинен бути ясним і прозорим.
    М'ясо знімаємо з кісточок, розрізаємо на шматочки і закладаємо в тарілки разом з красиво нарізаною вареною морквою. Дрібно рубаємо зелень і часник, насипаємо трохи в кожну тарілку (або миску, відро).
    У остиглий до 40-35°С бульйон додаємо желатин.
    Визначимо, скільки додавати желатину в холодець – тут все залежить від особистих переваг.
    В залежності від бажаного ступеня м'якості і консистенції холодцю ми може дозувати желатин від 15-20 до 50 г на 1 літр бульйону.
    Чекаємо, поки зерна желатину добре набухнуть і ще раз проціджуємо бульйон. Приправляємо бульйон сіллю, меленим чорним перцем і тертим мускатним горіхом. Заливаємо бульйоном все приготоване: м'ясо, морква, зелень з часником в тарілках, або
    Холодець з курки з желатином
    якихось інших ємностях. Акуратно переміщуємо тарілки в прохолодне місце (лоджія, полиця холодильника). Чекаємо повного застигання.
    Можна також включити до складу холодцю оливки без кісточок і розрізані на половинки варені курячі яйця.
    Якщо м'яса у вас небагато, а холодцю хочеться зробити більше і посытнее, можна в кожну тарілку перед заливкою бульйоном покласти потроху вареної квасолі або нуту.
    Готовий курячий холодець подаємо з горілкою, міцними несолодкими настоянками або несолодким світлим столовим вином.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Холодець з риби
    Холодець з риби
    Холодець - це смачне холодець, яке готують з м'яса, птиці, риби. Ми розглянемо останній варіант створення його з риби. Це оригінальне блюдо, звичайно
    Як приготувати холодець з курки?
    Як приготувати холодець з курки?
    Заливне з курки - відмінна закуска до святкового столу. Хочете здивувати гостей настільки смачним і ніжним стравою? Тоді читайте ці рецепти заливного
    Холодець з індички - рецепт
    Холодець з індички - рецепт
    Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
    Рецепт холодцю зі свинини
    Рецепт холодцю зі свинини
    Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
    Холодець з яловичини - рецепт
    Холодець з яловичини - рецепт
    Холодець - дуже популярний у нашій країні страву, особливо в зиязикай час. Тому ми підібрали для вас рецепти холодцю з яловичини, а також рецепти
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в