Сирники без яєць
Сирники - страва дуже популярний у східнослов'янських країнах. Являє собою смажені коржики з основою з сиру і звичайно з додаванням пшеничного борошна та яєць. На думку деяких кулінарів, борошно в сирники додавати не слід.
Сирники роблять з нейтральним, трохи солоним або трохи солодкуватим смаком. Їх обсмажують з обох боків на сковороді до красивого золотистого відтінку або запікають в духовій шафі (а за деякими рецептами - навіть готують на пару). Слід зауважити, що останні два види термічної обробки краще, ніж смаження.
Найбільш популярні варіанти сирників - прості або з родзинками. Для різноманітності можна готувати сирники і з різними добавками, витончено які доповнюють і змінюють смак, наприклад, з морквою, курагою яблуком, грушею, горіхами, картоплею, рубаною зеленню і деякими іншими продуктами.
Звичайно сирники подають до столу на тарілці або на сервировочном блюді із сметаною, варенням, повидлом, фруктовими сиропами або соусами. Сирники з нейтральним або солонуватим смаком прийнято подавати з різними гострими соусами .
Рецепти сирників без яєць безумовно зацікавлять вегетаріанців деяких розмов, людей регулярно віруючих з слідування традиціям свого віросповідання в тій, чи іншій мірі, або просто дотримуються будь-яких дієт.
Розповімо, як зробити сирники без яєць.
Зрозуміло, в будь-яких варіантах приготування сирників з сиру, але без яєць з рецепту ніяк не можна виключити борошно, оскільки сирники, приготовані взагалі без інгредієнтів, що володіють єднальними і схоплювати властивостями, будуть разлезаться. Та й взагалі, навіщо смажити або запікати приправлений сир - його можна вживати в їжу без попередньої термічної обробки.
Інгредієнти:
сир натуральний свіжий (а не якийсь так званий сирний продукт, приготований по сумнівним технічним умовам, з можливою присутністю некорисних компонентів) - близько 300-400 р, про жирність орієнтуйтеся самостійно;
борошно пшеничне - досить 2-5 ст. ложок + трохи борошна для обвалювання;
сіль - 1 щіпка (без цукру ми вже як-небудь обійдемося, він все ж некорисний);
олія для обсмажування (рослинне або топлене вершкове);
сметана.
Приготування
Сир розминаємо (для цього зручно використовувати толкушку: це гурток з отворами для пюре, або просто вилку), трохи додаємо сіль і додаємо в нього бажану кількість борошна, тобто замішуємо тісто. Якщо борошна менш 2-х столових ложок на 300 г сиру, сирники, швидше за все, будуть розпадатися, адже яєць у них теж, як ми пам'ятаємо, немає.
Розігріваємо олію на сковороді. Мокрими руками формуємо з тіста сирники (зразок плоских котлет або оладок), обвалюємо в борошні й обсмажуємо з обох боків до красивого золотистого відтінку (а не іржаво-коричневого інтенсивного кольору, який повідомляє про те, що продукт підгорів, і тепер корисність його під сумнівом).
Можна (і так набагато здоровіше) запекти сирники без яєць в духовці. Для цього викладаємо їх на змащений маслом або простеленний промасленим пекарської папером деко, запікаємо при температурі близько 200 градусів С протягом приблизно 20-25 хвилин.
Готові сирники подаємо соусами. Можна використовувати різні інгредієнти для їх приготування.
При замішуванні тіста з сиру (див. вище), якщо є бажання, можна додати один очищений банан - розімніть його виделкою. Інші можливі добавки: трохи пропарених сухофруктів, родзинок або подрібненої кураги. Такі сирники мають природний трохи солодкуватий смак, подаються зі сметаною або яким-небудь повидлом-варенням.
Дивовижно смачні і вишукані сирники без яйця виходять, якщо до вихідної рецептурою (див. вище) додати трохи фаршу з горбуші - близько 150-200 р.
Сирники роблять з нейтральним, трохи солоним або трохи солодкуватим смаком. Їх обсмажують з обох боків на сковороді до красивого золотистого відтінку або запікають в духовій шафі (а за деякими рецептами - навіть готують на пару). Слід зауважити, що останні два види термічної обробки краще, ніж смаження.
Найбільш популярні варіанти сирників - прості або з родзинками. Для різноманітності можна готувати сирники і з різними добавками, витончено які доповнюють і змінюють смак, наприклад, з морквою, курагою яблуком, грушею, горіхами, картоплею, рубаною зеленню і деякими іншими продуктами.
Звичайно сирники подають до столу на тарілці або на сервировочном блюді із сметаною, варенням, повидлом, фруктовими сиропами або соусами. Сирники з нейтральним або солонуватим смаком прийнято подавати з різними гострими соусами .
Рецепти сирників без яєць безумовно зацікавлять вегетаріанців деяких розмов, людей регулярно віруючих з слідування традиціям свого віросповідання в тій, чи іншій мірі, або просто дотримуються будь-яких дієт.
Розповімо, як зробити сирники без яєць.
Зрозуміло, в будь-яких варіантах приготування сирників з сиру, але без яєць з рецепту ніяк не можна виключити борошно, оскільки сирники, приготовані взагалі без інгредієнтів, що володіють єднальними і схоплювати властивостями, будуть разлезаться. Та й взагалі, навіщо смажити або запікати приправлений сир - його можна вживати в їжу без попередньої термічної обробки.
Вегетаріанські сирники без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Сир розминаємо (для цього зручно використовувати толкушку: це гурток з отворами для пюре, або просто вилку), трохи додаємо сіль і додаємо в нього бажану кількість борошна, тобто замішуємо тісто. Якщо борошна менш 2-х столових ложок на 300 г сиру, сирники, швидше за все, будуть розпадатися, адже яєць у них теж, як ми пам'ятаємо, немає.
Розігріваємо олію на сковороді. Мокрими руками формуємо з тіста сирники (зразок плоских котлет або оладок), обвалюємо в борошні й обсмажуємо з обох боків до красивого золотистого відтінку (а не іржаво-коричневого інтенсивного кольору, який повідомляє про те, що продукт підгорів, і тепер корисність його під сумнівом).
Можна (і так набагато здоровіше) запекти сирники без яєць в духовці. Для цього викладаємо їх на змащений маслом або простеленний промасленим пекарської папером деко, запікаємо при температурі близько 200 градусів С протягом приблизно 20-25 хвилин.
Готові сирники подаємо соусами. Можна використовувати різні інгредієнти для їх приготування.
При замішуванні тіста з сиру (див. вище), якщо є бажання, можна додати один очищений банан - розімніть його виделкою. Інші можливі добавки: трохи пропарених сухофруктів, родзинок або подрібненої кураги. Такі сирники мають природний трохи солодкуватий смак, подаються зі сметаною або яким-небудь повидлом-варенням.
Дивовижно смачні і вишукані сирники без яйця виходять, якщо до вихідної рецептурою (див. вище) додати трохи фаршу з горбуші - близько 150-200 р.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирники з яблуками
Сирники - відмінне блюдо для сніданку. Але постійно готувати звичайні сирники нецікаво, тому їх можна урізноманітнити різними фруктами. Давайте
Сирники з манкою
Рецепт сирних сирників з манкою стане в нагоді всім любителям готувати швидкі і смачні сніданки для всієї родини. Гаряча і ситна випічка неодмінно
Сирники без борошна
Сирники - смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють багато. Але в силу певних обставин, не всі вживають в їжу борошняні вироби. Тому в нашій
Сирники на пару
Сирники - одне з популярних страв російської, білоруської та української кулінарних традиціях. Вони являють собою солодкі або несолодкі оладки з
Сирники з бананом
Сирники - чудове блюдо на сніданок для всієї родини. А приготувати його зовсім нескладно. І сьогодні мова піде про смачні сирники з бананом. Ми
Сирники з кукурудзяним борошном
Сирники - смачне блюдо для завтра. Готувати його можна з різними інгредієнтами. Навіть необов'язково на пшеничному борошні. І сьогодні ми розповімо,