Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Мімоза» з рибними консервами

Салат «Мімоза» з рибними консервами

6-04-2016, 20:53
519
Салат «Мімоза» з рибними консервами
Уявити святкове застілля без салату «Мімоза» просто неможливо. Найчастіше смачну пікантну прошарок в салат «Мімоза» роблять з різними рибними консервами. А от щодо інших інгредієнтів доповнюють салат, існують різні рецептури. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати салат «Мімоза» з смачною рибною консервою, за одним з кращих рецептів.

Салат «Мімоза» з рибними консервами – класичний рецепт


Інгредієнти:

  • консервована горбуша – 1 банка;

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • картопля – 4 шт.;

  • морква (велика) – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина;

  • майонез – 300 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Картоплю з морквою поміщаємо в одну ємність, заливаємо водою і ставимо варитися до готовності на плиту. Яйця відварюємо окремо. Готові інгредієнти очищаємо від шкірки і шкаралупи. На дно обраної тарілки крупно натираємо половину картоплі, підсолюємо її, покриваємо парою ложок майонезу і присипаємо дуже дрібно нарізаною ріпчастою цибулею. Також з натертої моркви викладаємо наступний шар і покриваємо його тим же кількістю майонезу. Потім йде два тертих яєчних білка, майонез. А тепер, найсмачніше: відкриваємо баночку горбуші, витягаємо з неї шматочки, розкриваємо кожен на дві частини і видаляємо непотрібний нам хребет. В окремій мисочці розминаємо філе горбуші, додавши до нього половину маринаду, в якому вона перебувала. Рівномірно розподіляємо її на салат і покриваємо майонезним шаром. Далі розподіляємо залишилася картоплю і відповідно першого шару солимо, змащуємо. Беремо ще два білка, подрібнюємо на тертці, покриваючи ними картоплю, а їх у свою чергу покриваємо майонезом. Жовтками яєць оформляємо поверхню класичної «Мімози».

    Рецепт салату «Мімоза» з рибною консервою і сиром


    Інгредієнти:

  • плавлений сир – 200 г;

  • ріпчаста цибуля – 05 цибулини;

  • сайра консервована – 1 банка;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • рослинне масло – 1 ст. ложка;

  • жирний майонез – 280 р.


  • Приготування
    Цибулю дрібно-дрібно нарізаємо, рівномірно розподіляємо по дну салатника і поливаємо його трохи олією. Шматочки сайри розкриваємо на дві частини і отримуємо хоч і м'який, але непотрібний хребет. Рвемо рибу на дрібні смужки, викладаємо її на цибулю і робимо сіточку з майонезу в м'якій упаковці. В якості сиру можна взяти пару пачок «Російського» плавленого сирка, які ми протираємо через дрібну тертку і робимо з них наступний шар. Сир покриваємо майонезом таким же чином як і консерву. Яйця поділяємо на жовтки і білки. Крупно натираємо шар білків і відповідним чином змащуємо його. А ось вже на дрібну тертку завершуємо салат шаром яєчних жовтків.

    Салат «Мімоза» з рибними консервами і рисом


    Інгредієнти:

  • відварений рис – 150 г;

  • варені яйця – 3 шт.;

  • відварна морква – 2 шт.;

  • консервована скумбрія – 1 банка;

  • майонез (67%) – 1 пачка (280 г).
  • Салат «Мімоза» з рибними консервами


    Приготування
    Першим шаром салату «Мімоза» викладаємо круглий відварений рис і рясно наносимо на нього майонез. Далі розподіляємо шар відвареної моркви, натерту на тертці з великими отворами і покриваємо її майонезним шаром. З центру шматочків скумбрії витягаємо великі кістки, а м'якоть розминаємо виделкою. Розподіляємо її по салату і теж змащуємо. Від яєць залишаємо два жовтки, а решта все дрібно натираємо в якості наступного шару нашої «Мімози». Наносимо на нього жирний майонез і закриваємо всі тертими жовтками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з рисом і рибними консервами
    Салат з рисом і рибними консервами
    Зазвичай рис додають до складу салатів, щоб за його рахунок збільшити кількість закуски, трохи заощадивши таким чином. Але от салати, запропоновані
    Салат з скумбрії
    Салат з скумбрії
    Скумбрія - досить популярна і доступна риба, яка регулярно з'являється на наших столах у свіжому, консервованому або запеченому вигляді. І сьогодні
    Салат «Мімоза» - рецепт з рисом
    Салат «Мімоза» - рецепт з рисом
    Салат «Мімоза» з рисом - ще один оригінальний варіант приготування усіма відомого страви, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Пропонуємо
    Салат "Мімоза" з крабовими паличками
    Салат "Мімоза" з крабовими паличками
    «Мімоза» - популярний салат, який знайомий багатьом. Свою назву він отримав від відомого весняного квітки. Варіантів його створення досить багато. І
    Салат «Мімоза» з горбушею
    Салат «Мімоза» з горбушею
    Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
    «Мімоза» - класичний рецепт
    «Мімоза» - класичний рецепт
    Салат «Мімоза» знайомий нам ще з дитинства і досі любимо багатьма. За багато років рецепт салату змінювався і не раз, але все ж є класичні варіанти