Уявити святкове застілля без салату «Мімоза» просто неможливо. Найчастіше смачну пікантну прошарок в салат «Мімоза» роблять з різними рибними консервами. А от щодо інших інгредієнтів доповнюють салат, існують різні рецептури. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати салат «Мімоза» з смачною рибною консервою, за одним з кращих рецептів.
Салат «Мімоза» з рибними консервами – класичний рецепт
Інгредієнти: консервована горбуша – 1 банка; курячі яйця – 4 шт.; картопля – 4 шт.; морква (велика) – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 1 цибулина; майонез – 300 г; сіль – за смаком. Приготування Картоплю з морквою поміщаємо в одну ємність, заливаємо водою і ставимо варитися до готовності на плиту. Яйця відварюємо окремо. Готові інгредієнти очищаємо від шкірки і шкаралупи. На дно обраної тарілки крупно натираємо половину картоплі, підсолюємо її, покриваємо парою ложок майонезу і присипаємо дуже дрібно нарізаною ріпчастою цибулею. Також з натертої моркви викладаємо наступний шар і покриваємо його тим же кількістю майонезу. Потім йде два тертих яєчних білка, майонез. А тепер, найсмачніше: відкриваємо баночку горбуші, витягаємо з неї шматочки, розкриваємо кожен на дві частини і видаляємо непотрібний нам хребет. В окремій мисочці розминаємо філе горбуші, додавши до нього половину маринаду, в якому вона перебувала. Рівномірно розподіляємо її на салат і покриваємо майонезним шаром. Далі розподіляємо залишилася картоплю і відповідно першого шару солимо, змащуємо. Беремо ще два білка, подрібнюємо на тертці, покриваючи ними картоплю, а їх у свою чергу покриваємо майонезом. Жовтками яєць оформляємо поверхню класичної «Мімози».
Рецепт салату «Мімоза» з рибною консервою і сиром
Інгредієнти: плавлений сир – 200 г; ріпчаста цибуля – 05 цибулини; сайра консервована – 1 банка; курячі яйця – 3 шт.; рослинне масло – 1 ст. ложка; жирний майонез – 280 р. Приготування Цибулю дрібно-дрібно нарізаємо, рівномірно розподіляємо по дну салатника і поливаємо його трохи олією. Шматочки сайри розкриваємо на дві частини і отримуємо хоч і м'який, але непотрібний хребет. Рвемо рибу на дрібні смужки, викладаємо її на цибулю і робимо сіточку з майонезу в м'якій упаковці. В якості сиру можна взяти пару пачок «Російського» плавленого сирка, які ми протираємо через дрібну тертку і робимо з них наступний шар. Сир покриваємо майонезом таким же чином як і консерву. Яйця поділяємо на жовтки і білки. Крупно натираємо шар білків і відповідним чином змащуємо його. А ось вже на дрібну тертку завершуємо салат шаром яєчних жовтків.
Салат «Мімоза» з рибними консервами і рисом
Інгредієнти: відварений рис – 150 г; варені яйця – 3 шт.; відварна морква – 2 шт.; консервована скумбрія – 1 банка; майонез (67%) – 1 пачка (280 г). Приготування Першим шаром салату «Мімоза» викладаємо круглий відварений рис і рясно наносимо на нього майонез. Далі розподіляємо шар відвареної моркви, натерту на тертці з великими отворами і покриваємо її майонезним шаром. З центру шматочків скумбрії витягаємо великі кістки, а м'якоть розминаємо виделкою. Розподіляємо її по салату і теж змащуємо. Від яєць залишаємо два жовтки, а решта все дрібно натираємо в якості наступного шару нашої «Мімози». Наносимо на нього жирний майонез і закриваємо всі тертими жовтками.