Салат з виноградом
Виноград відмінно підходить не тільки для приготування компотів, ароматного варення і чудових десертів. Так само ці смачні, соковиті ягоди можуть стати чудовою закускою і відмінним доповненням до деяких салатам. Давайте дізнаємося з вами, як зробити салат з виноградом.
Салат з виноградом і сиром
Інгредієнти:
листовий салат - 100 г;
виноград без кісточок - 200 г;
козячий сир - 100 г;
тархун - 50 г;
цибуля - шалот - 3 шт.;
винний оцет - 5 ст. ложок;
оливкова олія - 5 ст. ложок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і замочуємо на 10 хвилин в оцті. Листя салату моєму, стряхиваем, дрібно рубаємо і змішуємо з виноградом і листям тархуна. Козячий сир натираємо на тертці. Тепер робимо соус з оцту, де мариновался цибулю, оливкової олії, солі і перцю. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, поливають приготовленою заправкою і посипаємо зверху козячим сиром.
Салат з виноградом і горіхами
Інгредієнти:
салатний мікс - 150 г;
темний виноград - 150 г;
сир - 125 г;
червоний ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
гірчиця - 1 ч. ложка;
сіль, перець, спеції - за смаком;
винний оцет - 1 ч. ложка;
часник - 2 зубчики;
сухарики - за смаком;
волоські горіхи - 50 р.
Приготування
Готуємо салати, промиваємо їх, обсушуємо і розриваємо на шматочки. Виноград перебираємо, видаляємо кісточки, а сир нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо від лушпиння, подрібнюємо тонкими кільцями.
Тепер готуємо заправку: рослинне масло змішуємо з оцтом, гірчицею, видавлюємо часник і перемішуємо. Волоські горіхи крупно рубаємо. Всі інгредієнти змішуємо в глибокій мисці, поливаємо соусом і посипаємо зверху горіхами і сухариками.
Салат з виноградом і шинкою
Інгредієнти:
консервований зелений горошок - 100 г;
виноград зелений без кісточок - 100 г;
яйце - 2 шт.;
мариновані шампіньйони - 100 г;
помідори черрі - 150 г;
зелень петрушки для прикраси;
виноградний оцет - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
шинка - 100 р.
Приготування
Як приготувати салат з виноградом? Яйця відварюємо круто, очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо. Шинку нарізаємо тонкою соломкою, а помідори і гриби невеликими скибочками. Зелений виноград моєму. Обсушуємо й розрізаємо навпіл. Далі в блендері збиваємо оливкову олію з оцтом, додаємо сіль і перець за смаком. Перекладаємо всі інгредієнти в салатник, поллємо приготованим соусом і ставимо на 30 хвилин у холодильник просочитися. Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо салат подрібненою зеленню петрушки.
Салат з мигдалем і виноградом
Інгредієнти:
вершковий сир - 200 г;
йогурт - 200 мл;
цукор - 50 г;
зелений виноград - 500 г;
червоний виноград - 500 г;
мигдаль - 100 р.
Приготування
Виноград промиваємо і висушуємо, бажано щоб він був зовсім без кісточок. Потім, використовуючи ручний міксер або віночок, змішуємо розм'якшений вершковий сир із знежиреним йогуртом і всипаємо цукор. Отриману масу викладаємо до винограду, додаємо мигдаль і все добре перемішуємо. Прибираємо готовий салат на 30 хвилин у холодильник і подаємо до столу охолодженим.
Салат з виноградом і селерою
Інгредієнти:
куряче філе - 300 г;
селера - 100 г;
чорний виноград - 200 г;
оливкова олія - 30 мл;
лимон -1 шт.;
гірчиця - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком;
листя зеленого салату, петрушка - за смаком.
Приготування
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до повної готовності, остуджуємо і ріжемо дрібними кубиками. Селера очищаємо і подрібнюємо. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від кисті і нарізаємо половинками, заздалегідь видаливши всі кісточки.
Готуємо заправку: лимонний сік змішуємо з гірчицею, оливковою олією, сіллю і перцем. Всі трохи збиваємо. Блюдо застеляємо листям салату і викладаємо на них куряче філе, виноград, селера. Все перемішуємо і поливаємо заправкою. Салат курячий з виноградом оформляємо гілочками петрушки і подаємо на стіл.
Хочете спробувати інші салату з ягодами? Тоді ознайомтеся з рецептами салат з полуницею або гранатом . Приємного вам апетиту!
Салат з виноградом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і замочуємо на 10 хвилин в оцті. Листя салату моєму, стряхиваем, дрібно рубаємо і змішуємо з виноградом і листям тархуна. Козячий сир натираємо на тертці. Тепер робимо соус з оцту, де мариновался цибулю, оливкової олії, солі і перцю. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, поливають приготовленою заправкою і посипаємо зверху козячим сиром.
Салат з виноградом і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо салати, промиваємо їх, обсушуємо і розриваємо на шматочки. Виноград перебираємо, видаляємо кісточки, а сир нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо від лушпиння, подрібнюємо тонкими кільцями.
Тепер готуємо заправку: рослинне масло змішуємо з оцтом, гірчицею, видавлюємо часник і перемішуємо. Волоські горіхи крупно рубаємо. Всі інгредієнти змішуємо в глибокій мисці, поливаємо соусом і посипаємо зверху горіхами і сухариками.
Салат з виноградом і шинкою
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати салат з виноградом? Яйця відварюємо круто, очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо. Шинку нарізаємо тонкою соломкою, а помідори і гриби невеликими скибочками. Зелений виноград моєму. Обсушуємо й розрізаємо навпіл. Далі в блендері збиваємо оливкову олію з оцтом, додаємо сіль і перець за смаком. Перекладаємо всі інгредієнти в салатник, поллємо приготованим соусом і ставимо на 30 хвилин у холодильник просочитися. Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо салат подрібненою зеленню петрушки.
Салат з мигдалем і виноградом
Інгредієнти:
Приготування
Виноград промиваємо і висушуємо, бажано щоб він був зовсім без кісточок. Потім, використовуючи ручний міксер або віночок, змішуємо розм'якшений вершковий сир із знежиреним йогуртом і всипаємо цукор. Отриману масу викладаємо до винограду, додаємо мигдаль і все добре перемішуємо. Прибираємо готовий салат на 30 хвилин у холодильник і подаємо до столу охолодженим.
Салат з виноградом і селерою
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до повної готовності, остуджуємо і ріжемо дрібними кубиками. Селера очищаємо і подрібнюємо. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від кисті і нарізаємо половинками, заздалегідь видаливши всі кісточки.
Готуємо заправку: лимонний сік змішуємо з гірчицею, оливковою олією, сіллю і перцем. Всі трохи збиваємо. Блюдо застеляємо листям салату і викладаємо на них куряче філе, виноград, селера. Все перемішуємо і поливаємо заправкою. Салат курячий з виноградом оформляємо гілочками петрушки і подаємо на стіл.
Хочете спробувати інші салату з ягодами? Тоді ознайомтеся з рецептами салат з полуницею або гранатом . Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Тіффані» - рецепт
«Тіффані» - назва дуже ніжного, легкого, смачного салату, який можна подати на будь-який стіл, зробивши його святковим. Хочете дізнатися секрети
Салат з селерою і куркою
Салат з селерою і куркою - це чудове низькокалорійне блюдо, відмінно підходить для дієтичного харчування. Так, і готувати його досить просто.
Салат з ананаса і сиру
Салати - це такі закуски, в яких деколи поєднуються самі непорівнянні продукти. І сьогодні ми поговоримо про салати з ананаса і сиру. Варіацій таких
Салат з куркою та горіхами
Варіантів створення салатів з куркою дуже багато. І сьогодні ми поговоримо докладно з вами про закуски з горішками і курятиною. Таке просте і ситне
Груша з сиром
Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів приготування закусок з грушею та сиром. Таким блюдом ви не тільки здивуйте гостей, але і викличете
Фруктовий салат
Солодкий салат Фруктовий салат - це величезне поле для експериментів і відкриттів! З одного боку, що може бути простіше, ніж порізати наявні фрукти,