Виноград відмінно підходить не тільки для приготування компотів, ароматного варення і чудових десертів. Так само ці смачні, соковиті ягоди можуть стати чудовою закускою і відмінним доповненням до деяких салатам. Давайте дізнаємося з вами, як зробити салат з виноградом.
Салат з виноградом і сиром
Інгредієнти: листовий салат - 100 г; виноград без кісточок - 200 г; козячий сир - 100 г; тархун - 50 г; цибуля - шалот - 3 шт.; винний оцет - 5 ст. ложок; оливкова олія - 5 ст. ложок; сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і замочуємо на 10 хвилин в оцті. Листя салату моєму, стряхиваем, дрібно рубаємо і змішуємо з виноградом і листям тархуна. Козячий сир натираємо на тертці. Тепер робимо соус з оцту, де мариновался цибулю, оливкової олії, солі і перцю. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, поливають приготовленою заправкою і посипаємо зверху козячим сиром.
Салат з виноградом і горіхами
Інгредієнти: салатний мікс - 150 г; темний виноград - 150 г; сир - 125 г; червоний ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ч. ложка; сіль, перець, спеції - за смаком; винний оцет - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; сухарики - за смаком; волоські горіхи - 50 р. Приготування Готуємо салати, промиваємо їх, обсушуємо і розриваємо на шматочки. Виноград перебираємо, видаляємо кісточки, а сир нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо від лушпиння, подрібнюємо тонкими кільцями.
Тепер готуємо заправку: рослинне масло змішуємо з оцтом, гірчицею, видавлюємо часник і перемішуємо. Волоські горіхи крупно рубаємо. Всі інгредієнти змішуємо в глибокій мисці, поливаємо соусом і посипаємо зверху горіхами і сухариками.
Салат з виноградом і шинкою
Інгредієнти: консервований зелений горошок - 100 г; виноград зелений без кісточок - 100 г; яйце - 2 шт.; мариновані шампіньйони - 100 г; помідори черрі - 150 г; зелень петрушки для прикраси; виноградний оцет - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; шинка - 100 р. Приготування Як приготувати салат з виноградом? Яйця відварюємо круто, очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо. Шинку нарізаємо тонкою соломкою, а помідори і гриби невеликими скибочками. Зелений виноград моєму. Обсушуємо й розрізаємо навпіл. Далі в блендері збиваємо оливкову олію з оцтом, додаємо сіль і перець за смаком. Перекладаємо всі інгредієнти в салатник, поллємо приготованим соусом і ставимо на 30 хвилин у холодильник просочитися. Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо салат подрібненою зеленню петрушки.
Салат з мигдалем і виноградом
Інгредієнти: вершковий сир - 200 г; йогурт - 200 мл; цукор - 50 г; зелений виноград - 500 г; червоний виноград - 500 г; мигдаль - 100 р. Приготування Виноград промиваємо і висушуємо, бажано щоб він був зовсім без кісточок. Потім, використовуючи ручний міксер або віночок, змішуємо розм'якшений вершковий сир із знежиреним йогуртом і всипаємо цукор. Отриману масу викладаємо до винограду, додаємо мигдаль і все добре перемішуємо. Прибираємо готовий салат на 30 хвилин у холодильник і подаємо до столу охолодженим.
Салат з виноградом і селерою
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; селера - 100 г; чорний виноград - 200 г; оливкова олія - 30 мл; лимон -1 шт.; гірчиця - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; листя зеленого салату, петрушка - за смаком. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до повної готовності, остуджуємо і ріжемо дрібними кубиками. Селера
очищаємо і подрібнюємо. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від кисті і нарізаємо половинками, заздалегідь видаливши всі кісточки.
Готуємо заправку: лимонний сік змішуємо з гірчицею, оливковою олією, сіллю і перцем. Всі трохи збиваємо. Блюдо застеляємо листям салату і викладаємо на них куряче філе, виноград, селера. Все перемішуємо і поливаємо заправкою. Салат курячий з виноградом оформляємо гілочками петрушки і подаємо на стіл.
Хочете спробувати інші салату з ягодами? Тоді ознайомтеся з рецептами салат з полуницею або гранатом . Приємного вам апетиту!