Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коктейль «Кривава Мері»

Коктейль «Кривава Мері»

5-07-2015, 18:32
1 651
Коктейль «Кривава Мері»
В даний час одним з найпопулярніших алкогольних коктейлів є коктейль «Кривава Мері» (Bloody Mary), основними компонентами якого є горілка і томатний сік, іноді з деякими добавками (лимонний сік, гострий червоний перець та інші спеції, вустерський соус або соус «Табаско»). Існує безліч згадок коктейлю «Кривава Мері» і культурних алюзій, пов'язаних з цим напоєм, в кіно та літературі.

Історія легендарного напою


Саме по собі словосполучення Bloody Mary «Кривава Мері» асоціюється в англо-британської культури з ім'ям однієї з корольов (а саме Марії I Тюдор 1553-1558 рр.), вирізнилася особливою нетерпимістю по відношенню до інакомислячих-англікан.
Питання про первинному винаході рецепта коктейлю «Кривава Мері» не є вирішеним однозначно.
У газеті New York Herald Tribune від 2 грудня 1939 року йдеться про напої Джорджа Джессела, приготованому з горілки і томатного соку. Спочатку цей напій позиціонується як антипохмельное засіб. Часом винаходу коктейлю визначається період між світовими війнами.
У 1964 р. якийсь Фернанд Петио, перебралося в США з Франції, в інтерв'ю кореспондентам журналу The New Yorker стверджує, що готував і подавав горілчано-томатний напій, що готується за його власним рецептом з горілки і томатного соку з добавками, ще в 20-х роках, працюючи барменом в одному з паризьких закладів.
У варіанті рецепту приготування коктейлю від Фернанда Петио використовується сіль, лимонний сік, кайенский перець, вустерський соус і колотий лід. Згідно з однією з версій, спочатку напій Фернанда Петио називався «Червоний луціан» (Red Snapper), однак клієнти стали називати коктейль «Кривава Мері».
Так чи інакше, сьогодні ми можемо говорити про двох основних варіантах коктейлю «Кривава Мері» (спрощений і більш складному), зрозуміло, варіант Петио більш цікавий, хоча і спрощений непоганий.

Як робиться коктейль «Кривава Мері»?


Спочатку в келих наливають томатний сік (чистий або з добавками), а потім особливим способом з допомогою ножа (по лезу), наливають горілку таким чином, щоб шари не змішувалися. При вживанні «Кривавої Мері» в один прийом спочатку випивається горілка, і відразу ж за нею – томатний сік.
Існують і інші варіанти регіонально-національних назв горілчано-томатного напою (наприклад, польська назва «Крвава Манька»).
Розповімо, як приготувати коктейль «Кривава Мері» в домашніх умовах з максимальним відповідністю офіційним базовим рецептом.
Інгредієнти:

  • горілка з нейтральним смаком – 45-50 мл;

  • томатний сік – 90 мл;

  • сік лимона – 15 мл;

  • гострий соус (вустерський та/або Табаско) – 2-3 краплі;

  • сіль – щіпка;

  • колотий лід-1-2 кубика;

  • чорний і червоний перець мелений;

  • стебло селери з листочками – для оформлення.


  • Приготування
    В скляний стакан типу хайбол закладаємо лід. Змішуємо в окремій ємності томатний сік, лимонний сік, гострий соус, сіль і перець. Заливаємо в хайбол поверх льоду. Через брак вустерського соусу або Табаско можна робити коктейль «Кривава Мері» і без цих компонентів, так
    Коктейль «Кривава Мері»
    вони лише неосновні смакові добавки. Просто приправте томатний сік 2-3 краплями часникового соку.
    Акуратно по лезу ножа наливаємо у келих горілку. Оформляємо стеблом селери. Іноді в оформленні використовують часточки лимона, креветки, оливки. У будь-якому випадку, до коктейлю «Кривава Мері» добре подавати оливки, креветки, мариновані або солоні гриби , салямі сир.
    Відомі й інші рецепти коктейлів подібного типу з томатним соком. В них замість горілки використовують різноманітні алкогольні напої: джин, віскі, бурбон, саке, текілу і навіть херес. Відомі також безалкогольні версії.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коктейль «Секс на пляжі»
    Коктейль «Секс на пляжі»
    Коктейль «Секс на пляжі» - один з найбільш знаменитих. Навряд чи знайдеться хоч один бар, в якому не буде цього напою в меню. Крім того, цей коктейль
    Коктейль «Лонг Айленд»
    Коктейль «Лонг Айленд»
    Коктейль «Лонг Айленд» є в меню кожного поважаючого себе бару. Цей знаменитий коктейль відноситься до лонг-дринкам, тобто п'ють його повільно,
    Коктейль «Боярський»
    Коктейль «Боярський»
    Коктейль «Боярський» з'явився відносно недавно, але вже встиг завоювати прихильність багатьох. Основні складові цього коктейлю - горілка, сироп
    "Кривава Мері" - рецепт
    "Кривава Мері" - рецепт
    Коктейль "Кривава Мері" - класика будь-якої вечірки, послужить відмінним доповненням до святкового столу в ансамблі з абсолютно будь-якими стравами.
    Білий російський коктейль
    Білий російський коктейль
    Білий росіянин - це популярний алкогольний коктейль, який робиться на основі горілки з кавовим лікером і вершками. Сьогодні ми з вами розглянемо
    Ананасовий сік
    Ананасовий сік
    Ананасовий сік - смачний напій, а якщо ще приготований в домашніх умовах, то і корисний. У нашій статті ми поговоримо про те, як його зробити, і які