Літні освіжаючі коктейлі
Літні коктейлі можуть бути алкогольними або безалкогольними, але в будь-якому випадку, головне їх покликання - освіжати. Ми зібрали кілька літніх фрешів, покликаних для боротьби зі спекою.
Інгредієнти:
зелений базилік - 4-6 листків;
цукор - 1/2 ст.;
вода - 1/2 ст.
Приготування
Листя базиліка промиваємо й обсушуємо. Кладемо їх в сотейник разом з цукром і водою. Ставимо суміш на середній вогонь і варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Гарячий сироп знімаємо з вогню і залишаємо охолонути. За час остигання листя віддадуть всі свої ефірні масла, збагативши сироп своїм смаком і ароматом. Тепер залишається витягти листя і розділити сироп на 6 порцій. Розбавляємо сироп свіжою водою з льодом, досягаючи необхідного ступеня солодощі напою. У готовий коктейль залишається додати скибочку лимона.
Мохіто - улюблений багатьма літній освіжаючий напій, який можна приготувати в алкогольному, так і в безалкогольному варіанті. У нашому випадку традиційний рецепт доповнить ананас.
Інгредієнти:
ром - 60 мл;
ананасовий сік - 60 мл;
апельсиновий лікер - 15 мл;
сік лайма - 15 мл;
свіжа м'ята - жменя;
газована вода - 60 мл
Приготування
Змішуємо всі інгредієнти напою у високому бокалі. М'яту розтираємо окремо за допомогою дерев'яної ложки або маточки, і додаємо в келих до решти інгредієнтів. Доповнюємо напій колотим льодом і прикрашаємо свіжою м'ятою, шматочками лимона і ананаса.
Інгредієнти:
зелений чай - 8 пакетиків;
персики - 6 шт.;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
цукор - 1/4 ст.+1/2 ст.;
шампанське - 1 пляшка.
Приготування
Чайні пакетики заливаємо 6 склянками окропу і залишаємо завариться на 5 хвилин. З завареного чаю витягаємо пакетики і залишаємо його остигати на час приготування інших інгредієнтів.
Персики очистити від шкірки і пюрируем з 1/4 склянки цукру в блендері. Перетираємо отримане пюре через сито.
З половини склянки цукру варимо сироп. Для його приготування цукор досить просто розтопити в сотейнику, а потім залишити повністю охолоне. Готовий сироп додаємо в чай, туди ж відправляємо і персикове пюре. При бажанні напій можна зробити більш міцним, додавши 300 мл джину. Тепер зелений чай з персиками залишається повністю охолодити.
Для подачі в келих насипаємо колотий лід і кладемо шматочки персиків. Зверху вливаємо зелений чай і довершаем напій шампанським за смаком. Якщо ви бажаєте приготувати повністю безалкогольну версію напою, то замініть шампанське газованою водою.
Літній освіжаючий безалкогольний коктейль з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Листя базиліка промиваємо й обсушуємо. Кладемо їх в сотейник разом з цукром і водою. Ставимо суміш на середній вогонь і варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Гарячий сироп знімаємо з вогню і залишаємо охолонути. За час остигання листя віддадуть всі свої ефірні масла, збагативши сироп своїм смаком і ароматом. Тепер залишається витягти листя і розділити сироп на 6 порцій. Розбавляємо сироп свіжою водою з льодом, досягаючи необхідного ступеня солодощі напою. У готовий коктейль залишається додати скибочку лимона.
Як приготувати літній освіжаючий коктейль "Мохіто"?
Мохіто - улюблений багатьма літній освіжаючий напій, який можна приготувати в алкогольному, так і в безалкогольному варіанті. У нашому випадку традиційний рецепт доповнить ананас.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо всі інгредієнти напою у високому бокалі. М'яту розтираємо окремо за допомогою дерев'яної ложки або маточки, і додаємо в келих до решти інгредієнтів. Доповнюємо напій колотим льодом і прикрашаємо свіжою м'ятою, шматочками лимона і ананаса.
Рецепт літнього освіжаючого коктейлю з персиків і чаю
Інгредієнти:
Приготування
Чайні пакетики заливаємо 6 склянками окропу і залишаємо завариться на 5 хвилин. З завареного чаю витягаємо пакетики і залишаємо його остигати на час приготування інших інгредієнтів.
Персики очистити від шкірки і пюрируем з 1/4 склянки цукру в блендері. Перетираємо отримане пюре через сито.
З половини склянки цукру варимо сироп. Для його приготування цукор досить просто розтопити в сотейнику, а потім залишити повністю охолоне. Готовий сироп додаємо в чай, туди ж відправляємо і персикове пюре. При бажанні напій можна зробити більш міцним, додавши 300 мл джину. Тепер зелений чай з персиками залишається повністю охолодити.
Для подачі в келих насипаємо колотий лід і кладемо шматочки персиків. Зверху вливаємо зелений чай і довершаем напій шампанським за смаком. Якщо ви бажаєте приготувати повністю безалкогольну версію напою, то замініть шампанське газованою водою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт «Мохіто» з ромом «Бакарді»
«Мохіто» - це популярний коктейль на п'яти континентах. Він втрачає своєї актуальності з 1980-х років. Цей напій чудово підійде для запальної
Коктейлі з шампанським
Коктейль з шампанським - дуже жіночний напій, який чудово підійде для посиденьок з подругами, або скромною домашній вечірці. Деякі рецепти цих
Коктейль Блакитні Гаваї
Блакитні Гаваї - це тропічний коктейль на основі світлого рому, який дуже популярний за кордоном, так і в нашій країні теж. Ми раді запропонувати вам
Ананасовий кулер - освіжаючий і підбадьорливий напій
Ананасовий кулер - це освіжаючий і підбадьорливий напій в літні спекотні дні. Але його можна приготувати і взимку для підняття настрою. Зробити його
Літні легкі коктейлі
У спеку хочеться чогось прохолодного та легені. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих варіантів створення легких літніх коктейлів. Вони
Ананасовий сік
Ананасовий сік - смачний напій, а якщо ще приготований в домашніх умовах, то і корисний. У нашій статті ми поговоримо про те, як його зробити, і які