» » Літні освіжаючі коктейлі

Літні освіжаючі коктейлі

Літні освіжаючі коктейлі
Літні коктейлі можуть бути алкогольними або безалкогольними, але в будь-якому випадку, головне їх покликання - освіжати. Ми зібрали кілька літніх фрешів, покликаних для боротьби зі спекою.

Літній освіжаючий безалкогольний коктейль з базиліком


Інгредієнти:

  • зелений базилік - 4-6 листків;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • вода - 1/2 ст.


  • Приготування
    Листя базиліка промиваємо й обсушуємо. Кладемо їх в сотейник разом з цукром і водою. Ставимо суміш на середній вогонь і варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Гарячий сироп знімаємо з вогню і залишаємо охолонути. За час остигання листя віддадуть всі свої ефірні масла, збагативши сироп своїм смаком і ароматом. Тепер залишається витягти листя і розділити сироп на 6 порцій. Розбавляємо сироп свіжою водою з льодом, досягаючи необхідного ступеня солодощі напою. У готовий коктейль залишається додати скибочку лимона.

    Як приготувати літній освіжаючий коктейль "Мохіто"?


    Мохіто - улюблений багатьма літній освіжаючий напій, який можна приготувати в алкогольному, так і в безалкогольному варіанті. У нашому випадку традиційний рецепт доповнить ананас.
    Інгредієнти:

  • ром - 60 мл;

  • ананасовий сік - 60 мл;

  • апельсиновий лікер - 15 мл;

  • сік лайма - 15 мл;

  • свіжа м'ята - жменя;

  • газована вода - 60 мл


  • Приготування
    Змішуємо всі інгредієнти напою у високому бокалі. М'яту розтираємо окремо за допомогою дерев'яної ложки або маточки, і додаємо в келих до решти інгредієнтів. Доповнюємо напій колотим льодом і прикрашаємо свіжою м'ятою, шматочками лимона і ананаса.

    Рецепт літнього освіжаючого коктейлю з персиків і чаю


    Інгредієнти:

  • зелений чай - 8 пакетиків;

  • персики - 6 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1/4 ст.+1/2 ст.;

  • шампанське - 1 пляшка.


  • Приготування
    Чайні пакетики заливаємо 6 склянками окропу і залишаємо завариться на 5 хвилин. З завареного чаю витягаємо пакетики і залишаємо його остигати на час приготування інших інгредієнтів.
    Літні освіжаючі коктейлі
    Персики очистити від шкірки і пюрируем з 1/4 склянки цукру в блендері. Перетираємо отримане пюре через сито.
    З половини склянки цукру варимо сироп. Для його приготування цукор досить просто розтопити в сотейнику, а потім залишити повністю охолоне. Готовий сироп додаємо в чай, туди ж відправляємо і персикове пюре. При бажанні напій можна зробити більш міцним, додавши 300 мл джину. Тепер зелений чай з персиками залишається повністю охолодити.
    Для подачі в келих насипаємо колотий лід і кладемо шматочки персиків. Зверху вливаємо зелений чай і довершаем напій шампанським за смаком. Якщо ви бажаєте приготувати повністю безалкогольну версію напою, то замініть шампанське газованою водою.
    Додав: admin | 13-03-2015, 09:32
    Переглядів: 2241