Літні коктейлі можуть бути алкогольними або безалкогольними, але в будь-якому випадку, головне їх покликання - освіжати. Ми зібрали кілька літніх фрешів, покликаних для боротьби зі спекою.
Літній освіжаючий безалкогольний коктейль з базиліком
Інгредієнти: зелений базилік - 4-6 листків; цукор - 1/2 ст.; вода - 1/2 ст. Приготування Листя базиліка промиваємо й обсушуємо. Кладемо їх в сотейник разом з цукром і водою. Ставимо суміш на середній вогонь і варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Гарячий сироп знімаємо з вогню і залишаємо охолонути. За час остигання листя віддадуть всі свої ефірні масла, збагативши сироп своїм смаком і ароматом. Тепер залишається витягти листя і розділити сироп на 6 порцій. Розбавляємо сироп свіжою водою з льодом, досягаючи необхідного ступеня солодощі напою. У готовий коктейль залишається додати скибочку лимона.
Як приготувати літній освіжаючий коктейль "Мохіто"?
Мохіто - улюблений багатьма літній освіжаючий напій, який можна приготувати в алкогольному, так і в безалкогольному варіанті. У нашому випадку традиційний рецепт доповнить ананас.
Інгредієнти: ром - 60 мл; ананасовий сік - 60 мл; апельсиновий лікер - 15 мл; сік лайма - 15 мл; свіжа м'ята - жменя; газована вода - 60 мл Приготування Змішуємо всі інгредієнти напою у високому бокалі. М'яту розтираємо окремо за допомогою дерев'яної ложки або маточки, і додаємо в келих до решти інгредієнтів. Доповнюємо напій колотим льодом і прикрашаємо свіжою м'ятою, шматочками лимона і ананаса.
Рецепт літнього освіжаючого коктейлю з персиків і чаю
Інгредієнти: зелений чай - 8 пакетиків; персики - 6 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; цукор - 1/4 ст.+1/2 ст.; шампанське - 1 пляшка. Приготування Чайні пакетики заливаємо 6 склянками окропу і залишаємо завариться на 5 хвилин. З завареного чаю витягаємо пакетики і залишаємо його остигати на час приготування інших інгредієнтів.
Персики очистити від шкірки і пюрируем з 1/4 склянки цукру в блендері. Перетираємо отримане пюре через сито.
З половини склянки цукру варимо сироп. Для його приготування цукор досить просто розтопити в сотейнику, а потім залишити повністю охолоне. Готовий сироп додаємо в чай, туди ж відправляємо і персикове пюре. При бажанні напій можна зробити більш міцним, додавши 300 мл джину. Тепер зелений чай з персиками залишається повністю охолодити.
Для подачі в келих насипаємо колотий лід і кладемо шматочки персиків. Зверху вливаємо зелений чай і довершаем напій шампанським за смаком. Якщо ви бажаєте приготувати повністю безалкогольну версію напою, то замініть шампанське газованою водою.